Ψήφισαν την Κνωσό ως το σημαντικότερο αρχαιολογικό προορισμό στον κόσμο... Φωτογραφικό αφιέρωμα.





«Ο Μινωικός Πολιτισμός ήταν ο μοναδικός πολιτισμός που δεν ύψωσε τείχη, αλλά θέλησε να μοιραστεί τις αξίες και τα επιτεύγματα του με όλο τον κόσμο» υποστήριξε ο κ. Αλεξάκης, προσθέτοντας: «Αυτή η στάση ζωής στο Μινωικό Πολιτισμό, αλλά και η διάθεση να μην κρατήσουν μέσα τους οι Μινωίτες, όλα όσα κατάφεραν, σε συνδυασμό με την κοινωνική και πολιτική της οργάνωση, με έκανε να θεωρώ την Κνωσό ως την ιδανική πολιτεία».

Πρώτη στις προτιμήσεις των Ολλανδών σχετικά με τους παγκόσμιους αρχαιολογικούς προορισμούς έρχεται η Κνωσός, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας που πραγματοποίησε το ΖΟΟVER. 

Σημειώνεται ότι το zoover.nl είναι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό portal της Ολλανδίας, τόσο για την πραγματοποίηση κρατήσεων όσο και για τη σύγκριση τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων βάσει αξιολόγησης των ίδιων των επισκεπτών. 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ο αρχιφύλακης της Κνωσού, Μανώλης Αποστολάκη, μίλησε για ιδιαίτερη τιμή , όχι μόνο για το χώρο αλλά και για τους εργαζόμενους σε αυτόν. 

Όπως είπε, παρά τα μεγάλα προβλήματα και την έλλειψη προσωπικού, αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά το πόσο μεγάλη είναι η αξία του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου , Αξία, που σύμφωνα με τον ίδιο, δεν φαίνεται να τυγχάνει της ανάλογης προσοχής από τους κατά καιρούς αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...