Οι Παθήσεις μας Φαίνονται στον Χάρτη Προσώπου που επινόησαν οι...

Οι Παθήσεις μας Φαίνονται στον Χάρτη Προσώπου που επινόησαν οι...

Εάν τα μάτια σας είναι η εικόνα της ψυχής σας, το πρόσωπό σας είναι ο χάρτης της υγείας σας σύμφωνα με την παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική.


Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ορισμένοι Κινέζοι θεραπευτές ισχυρίζονται ότι αυτό τεκμηριώνεται και επιστημονικά.


Οι Κινέζοι χρησιμοποίησαν πάντοτε θεραπευτικές τεχνικές όπως ο βελονισμός και το tai chi, το οποίο εφαρμόζεται σε ολόκληρο το σώμα και το μυαλό. Ωστόσο, όσον αφορά την παρατήρηση του προσώπου τη διάγνωση ασθενειών, οι Κινέζοι βασίζονται στο γεγονός ότι το σώμα μας είναι γεμάτο συσχετισμούς και μονοπάτια που σκοπός τους είναι η διατήρηση της υγείας. (1)


Τα όργανα, οι μύες, τα νεύρα και τα κύτταρα πρέπει να συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν την ομοιόσταση. Εάν μια περιοχή δεν λειτουργεί σωστά, μπορεί να επηρεάσει και άλλες περιοχές, οι οποίες είναι ουσιαστικά το θεμέλιο για την χαρτογράφηση του προσώπου σύμφωνα με τους Κινέζους.Τα πάντα είναι γραμμένα στο πρόσωπό μας!


Το δέρμα σας είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα σας. Η κινεζική χαρτογράφηση προσώπου θεωρεί ότι εάν το δέρμα σας δεν είναι υγιές, υπάρχει πιθανότητα να πάσχει κάποιο άλλο όργανο του σώματός σας. (2)


Το πρόσωπό σας μπορεί επίσης να αποκαλύψει πώς αισθάνεστε πραγματικά και είναι ένας θαυμάσιος δείκτης της εσωτερικής σας κατάστασης, καθώς αντανακλά τις εσωτερικές αλλαγές ταχύτερα από άλλα μέρη του σώματός σας (3). Είναι δηλαδή ένα σημάδι κάποιου εσωτερικού προβλήματος, το οποίο δεν μπορείτε να δείτε χωρίς επεμβατικά μέσα.


«Το πρόσωπό σας είναι ένας καθρέφτης της υγείας σας. Το σώμα σας έχει έναν χάρτη και το πρόσωπό σας είναι μέρος του χάρτη. Κάθε ένα από αυτά τα όργανα είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στο πρόσωπο. Τα μάτια είναι το παράθυρο του ήπατος, η μύτη είναι το παράθυρο στους πνεύμονες και τα αυτιά είναι το παράθυρο του νεφρού. Όταν ξεκινά η ασθένεια, η ενέργεια δεν θα ρέει ομαλά, έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου, η μορφή και το χρώμα του θα αλλάξουν «, λέει ο βελονίστρια Angela Zhang. (4)Ο κινεζικός χάρτης του προσώπου.


Εδώ είναι μερικές από τις πρωταρχικές περιοχές σε ένα κινεζικό χάρτη προσώπου και τι μπορούν να σας πουν για την υγεία σας. (5)1. Το μέτωπό σας.


Αυτή η περιοχή αντιπροσωπεύει τη χοληδόχο κύστη και την ουροδόχο κύστη

 • Αιτίες: Σύμφωνα με την TCM, τα προβλήματα στο μέτωπο σχετίζονται συνήθως με το άγχος και την εσωτερική ταραχή. Οι λόγοι προέρχονται από την κατανάλωση πολλών trans-λιπαρών και κονσερβοποιημένων τροφών που επηρεάζουν τη χοληδόχο κύστη. Η υπερβολική λήψη οινοπνεύματος, η ζάχαρη και ο κακός ύπνος σε συνδυασμό με το άγχος, προκαλούν επίσης προβλήματα που φαίνονται στο μέτωπό σας.
 • Θεραπεία: Πίνετε άφθονο καθαρό, νερό, καταναλώστε ωμά μη κονσερβοποιημένα φαγητά και βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε καλά. Επίσης, αποφύγετε αλκοόλ και λιπαρά τρόφιμα, για να βοηθήσετε στην ανακούφιση των συμπτωμάτων σας. Η γιόγκα και άλλες διαλογιστικές τεχνικές μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του στρες. (6)
2. Η περιοχή μεταξύ των φρυδιών σας


Αυτή η περιοχή αντιπροσωπεύει το συκώτι και το στομάχι σας (πεπτικό σύστημα).

 • Αιτίες: Τα προβλήματα με το ήπαρ σας σχετίζονται συνήθως με υπερφόρτωση τοξινών. Τα φάρμακα όπως τα αναλγητικά, ή τα αντιισταμινικά επιβαρύνουν επίσης το συκώτι σας. Επιπλέον, τα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και δυσλειτουργία του ήπατος. Τα μεταποιημένα τρόφιμα είναι ένα μεγάλο ζήτημα, καθώς είναι δύσκολο τόσο για το στομάχι σας όσο και για το ήπαρ να τα επεξεργαστούν. Πολύ μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών είναι επίσης δύσκολο να αφομοιωθεί και εάν το πεπτικό σας σύστημα προσπαθεί συνεχώς να διασπά τα τρόφιμα, δεν θα κατορθώσει να λάβει τα υπόλοιπα στοιχεία που του είναι απαραίτητα. (7)
 • Θεραπεία: Το αλκοόλ είναι πολύ βλαβερό για το συκώτι σας, γι ‘αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να μειώσετε ή να κόψετε εντελώς. Αποφύγετε επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι συνήθως υψηλά σε trans-λίπη. Τρώτε περισσότερα τρόφιμα ολικής άλεσης και φροντίστε να ασκείστε καθημερινά και να κοιμάστε καλά.
3. Η περιοχή του τόξου των φρυδιών και των ματιών.


Στον κινεζικό χάρτη προσώπου, αυτή η περιοχή συνδέεται με προβλήματα στα νεφρά. Ίσως παρατηρήσετε σπυράκια ή ελαττώματα, καθώς και πρήξιμο των κάτω βλεφάρων αλλά και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας.

 • Αιτίες: Τα νεφρά ταλαιπωρούνται από την υπερβολική λήψη αλατιού ή συντηρητικών, το κάπνισμα, το υπερβολικό οινόπνευμα, την κακή κυκλοφορία και / ή μια εξασθενημένη καρδιά.
 • Θεραπεία: Πίνετε άφθονο νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Επίσης, μειώστε την πρόσληψη καφεΐνης και αποφύγετε το αλκοόλ, τα επεξεργασμένα και τα αλμυρά τρόφιμα, καθώς και τα γλυκά ποτά.
4. Η περιοχή της μύτης σας.


Αυτή η περιοχή αντιπροσωπεύει την καρδιά και το κυκλοφορικό σας σύστημα.

 • Αιτίες: Προβλήματα αυτής της περιοχής δείχνουν κακό καρδιαγγειακό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων πιθανών προβλημάτων υπέρτασης και αυξημένης χοληστερόλης (8). Μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, καφές και πικάντικα τρόφιμα προκαλούν επίσης προβλήματα.
 • Θεραπεία: Προσθέστε ή αυξήστε την ποσότητα των απαραίτητων λιπαρών οξέων με την κατανάλωση περισσότερων αβοκάντο, λιναριού, ελιάς και καρύδας. Αποφύγετε αλκοόλ, καφεΐνη και πικάντικα τρόφιμα. Πιείτε βιολογικό πράσινο τσάι ή προσθέστε χλωροφύλλη στο πόσιμο νερό για να διαλύσετε τις τοξίνες (9). Καλό είναι επίσης να ασκείτε τακτικά.
5. Τα μάγουλά σας.


Αυτή η περιοχή συχνά δείχνει προβλήματα με τους πνεύμονες και το αναπνευστικό σύστημα καθώς και πιθανά προβλήματα με το μεταβολισμό σας και / ή την ικανότητά σας να απορροφάτε θρεπτικά συστατικά.

 • Αιτίες: Κηλίδες στην κορυφή των ζυγωματικών σας, μπορεί να είναι ενδεικτικά αναπνευστικών προβλημάτων που προκαλούνται από αλλεργίες ή κάπνισμα. Οι περιβαλλοντικές τοξίνες στον αέρα του εσωτερικού σας χώρου επίσης είναι επιβαρυντικές. Τα άτομα που πάσχουν από άσθμα συχνά εμφανίζουν προβλήματα στα μάγουλα.
 • Θεραπεία: Μειώστε την έκθεσή σας σε εσωτερικές τοξίνες, όπως αποσμητικά χώρου, κεριά, οικιακά καθαριστικά οικιακής χρήσης κ.λπ. Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα και ανοίξτε τα παράθυρα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Σταματήστε το κάπνισμα και φροντίστε να ασκείστε τακτικά.
6. Περιοχή των χειλιών και του στόματος.


Οι κηλίδες γύρω από το στόμα και την περιοχή των χειλιών σχετίζονται με τη σπλήνα, το στομάχι και το πεπτικό σας σύστημα. Τα προβλήματα σε αυτές τις περιοχές αφορούν, δυσπεψία, φούσκωμα, κακή αναπνοή, προβλήματα με όρεξη. Τα προβλήματα σπλήνας προκαλούν επίσης ζητήματα όπως ξεραμένα χείλη.

 • Αιτίες: Σύμφωνα με τους κινέζους, η «υγρασία» προκαλεί πολλές ασθένειες, όπως υψηλή χοληστερόλη, καρκίνο, μεταβολικές διαταραχές, χρόνια κόπωση, ινομυαλγία, αλλεργίες και περιβαλλοντικές ασθένειες. Σύμφωνα με την κινεζική χαρτογράφηση, τα δερματικά προβλήματα γύρω από το στόμα προκαλούνται από συνεχή έκθεση σε υπερβολική υγρασία. Βαριά τρόφιμα μπορεί επίσης να είναι αιτία, όπως λιπαρά και τηγανητά, γαλακτοκομικά προϊόντα (εκτός από γιαούρτι), ζάχαρη και γλυκά, αλεύρι λευκού σιταριού, επεξεργασμένο άμυλο και προϊόντα αμύλου, μανιτάρια, πιπεριές, κρύα ροφήματα καθώς και υπερβολικές ποσότητες τροφίμων που έχουν υποστεί ζυμώσεις. (10)
 • Θεραπεία: Καταναλώστε τρόφιμα που δεν έχουν υποστεί ζυμώσεις και ανακουφίζουν από την υγρασία, όπως κρεμμύδια, κανέλα, τζίντζερ, κρεμμύδια, βασιλικό, δεντρολίβανο, άνηθο, ρίγανη, φασκόμηλο, μαϊντανό, γαρύφαλλο, κόλιανδρο, πράσα, σχοινόπρασο, σίκαλη, σέλινο, μαρούλι, γογγύλια, ακατέργαστο μέλι και καλαμπόκι. Αποφύγετε πικάντικα τρόφιμα και κοιμηθείτε σωστά.
7. Σαγόνι και γνάθος.


Τα προβλήματα του δέρματος στο πηγούνι και στην περιοχή των γνάθων οφείλονται συνήθως σε ορμονικές ανισορροπίες.

 • Αιτίες: Οι κηλίδες σε κάθε πλευρά του πηγουνιού σας υποδεικνύουν εσωτερικές ορμονικές αλλαγές ή / και άγχος. Εξαιτίας αυτού, οι γυναίκες συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού τους κύκλου.
 • Θεραπεία: Καταναλώστε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για να ρυθμίσετε τις ορμόνες σας. Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής μειώνοντας το στρες όσο. Ξαπλώστε νωρίς και ξυπνήστε νωρίς – κοιμηθείτε τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε βράδυ. Υιοθετήστε τεχνικές διαχείρισης του στρες, όπως γιόγκα και διαλογισμό και καταναλώστε άφθονο νερό και πράσινα λαχανικά.
Το πρόσωπό σας μπορεί να σας πει πολλά για την υγεία σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακούσετε.


Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ.Πηγή: share24.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...