Πλήρης οδηγός για το Νόμο της Έλξης: Πώς να πραγματοποιήσετε τη...

Πλήρης οδηγός για το Νόμο της Έλξης: Πώς να πραγματοποιήσετε τη... Όταν ακούτε κάποιον να μιλά για την επιτυχία του με το Νόμο της Έλξης, είναι πιθανώς ένα παθιασμένο, ενθουσιασμένο άτομο που περιγράφει κάτι που μοιάζει με απίθανη μαγεία. Συνεχίστε να διαβάζετε για να πάρετε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με αυτό το φαινομενικά μαγικό σύστημα και πως λειτουργεί τόσο καλά.

Οι υποστηρικτές του Νόμου της Έλξης θα σας πουν πως τα όνειρα τους εύκολα πραγματοποιήθηκαν και αυτό συνέβη λόγω της θετικής σκέψης.

Αλλά πως λειτουργεί; Και γιατί είναι τόσο μυστηριώδης;

Παρακάτω είναι ένας εκτενής οδηγός για τον Νόμο της Έλξης γραμμένος για τους δύσπιστους, οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί γι αυτή την πολύ-καλή-για-να-είναι αληθινή ιστορία.

Σε αυτόν τον οδηγό:

  • Θα σας δείξουμε τον μηχανισμό αυτού του φαινομενικά μαγικού συστήματος.

  • Θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις για τον Νόμο της Έλξης και θα σας δείξουμε πως λειτουργεί.

  • Θα σας πούμε για όλα τα πιθανά επιτεύγματα και κέρδη μέσω αυτού του συστήματος συμπεριλαμβανομένου της αγάπης, των χρημάτων και της υγείας.

  • Θα σας κατευθύνουμε σε κάθε βήμα του Νόμου της Έλξης με λεπτομερείς ασκήσεις και οδηγίες για να εξασφαλίσετε την επιτυχία.


Οπότε, καθίστε, χαλαρώστε και ετοιμαστείτε να μάθετε όλα τα μυστήρια και την μαγεία που κρύβονται στον Νόμο της Έλξης.

Τι θα μάθετε σε αυτόν τον οδηγό:

  1. Τι είναι ο Νόμος της Έλξης;

  2. Πως και γιατί λειτουργεί;

  3. Παραδείγματα του Νόμου της Έλξης- Τα 3 κορυφαία επιστημονικά πειράματα

  4. Πώς να τον χρησιμοποιήσετε; (Και για ποιο λόγο;)

  5. 4 βήματα για να δουλέψετε τον Νόμο της Έλξης

  6. 8 ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να προσελκύσετε αυτό που επιθυμείτε

  7. Συχνές ερωτήσεις


Τι είναι ο Νόμος της Έλξης;


Σε μια συνέντευξη με τον Larry King, η Oprah Winfrey περιέγραψε την επιτυχία που ο Νόμος της Έλξης έφερε στην ζωή της.

Βασικά, πιστώνει την κατανόησης της γι αυτή τη μεγάλη επιτυχία της ζωής της. Και δεν είναι το μόνο πετυχημένο άτομο που χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα.

Ο Will Smith, ο Jim Carrey καιο Arnold Schwarzenegger ανάμεσα σε άλλους έχουν εξασκήσει όλοι τον Νόμο της Έλξης και είχαν μεγάλη επιτυχία από αυτόν.

Οπότε, ποιος είναι ο ορισμός του Νόμου της Έλξης;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο Νόμος της Έλξης δεν είναι ένα ολοκληρωμένο μαγικό τελετουργικό που απαιτεί την μύηση σε ένα αρχαίο, μυστηριώδες ή μυστικό τάγμα.

Βασικά, ο Νόμος της Έλξης είναι απλώς μια αμετάβλητη παγκόσμια αρχή.

Φανταστείτε τον Νόμο της Έλξης σαν την βαρύτητα

Πετάξτε ένα νόμισμα από την ταράτσα και αυτό θα προσγειωθεί στο έδαφος. Πηδήξτε από τον καναπέ. Θα πέσετε.

Η βαρύτητα είναι ένας αμετάβλητος νόμος του σύμπαντος. Το να μην πιστεύετε στον νόμο της βαρύτητας δεν είναι σημαντικό- πράγματα θα αρχίσουν να πέφτουν και μπορεί να σπάσουν κατά την προσγείωση. Αλλά το να πιστεύετε σας βοηθά να προβλέψετε και να περιμένετε τι θα συμβεί.

Ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

Τα πράγματα στο σύμπαν έχουν την τάση να κατευθύνονται προς άλλα παρόμοια. Χρησιμοποιούμε την λέξη «πράγματα» επειδή αυτός ο νόμος περιλαμβάνει σκέψεις, αισθήματα, ανθρώπους, αντικείμενα και τα πάντα μέσα στο σύμπαν.

Είναι μια παγκόσμια αρχή, οπότε εφαρμόζεται σε όλα.

Τα πάντα έλκουν και κατευθύνονται προς τα όμοια τους.

Πιστεύοντας το ότι είναι ή δεν είναι αλήθεια δεν αλλάζει κάτι. Είναι μια απλή παγκόσμια αρχή. Ωστόσο, αν την πιστεύετε και συγχρονίζεστε μαζί της, μπορείτε να ξεκινήσετε να προβλέπετε και να περιμένετε τι θα σας συμβεί. Η γνώση σας για τον Νόμο της Έλξης μπορεί να αλλάξει την ζωή σας.

Πως και γιατί λειτουργεί ο Νόμος της Έλξης;


Όπως το «γιατί» του νόμου της βαρύτητας είναι περίπλοκο και δύσκολο στην κατανόηση (εκτός αν είστε φυσικός), το «γιατί» του Νόμου της Έλξης είναι επίσης περίπλοκο.

Βασικά, η βαρύτητα είναι στην πραγματικότητα ακόμα ένα μυστήριο για τους επιστήμονες. Κατανοούμε πως η βαρύτητα εμποδίζει εμάς και οτιδήποτε άλλο στην Γη από το να αιωρηθούμε, αλλά το ακριβές «γιατί» είναι ένα περίπλοκο ζήτημα.

Ο Νόμος της Έλξης είναι αρκετά παρόμοιος. Όπως και με όλους τους νόμους του σύμπαντος, κατανοούμε ότι λειτουργούν ακόμα και αν δεν καταλαβαίνουμε απαραίτητα πώς να τους ορίσουμε. Οπότε, με την κβαντική μηχανική κατά μέρος, συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε γι αυτόν τον παγκόσμιο νόμο και πως μπορείτε να τον εφαρμόσετε.

Η σχέση σας με το Σύμπαν


Για να κατανοήσετε πραγματικά τον Νόμο της Έλξης, συγχρονιστείτε με την αντίληψη σας για την σχέση που έχετε με το σύμπαν. Με άλλα λόγια, είναι σημαντικό να εξετάσετε το πώς νιώθετε με τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με το σύμπαν.

Πιστεύετε ότι μπορείτε να επηρεάσετε τους γύρω σας ώστε να συμβεί κάτι; Ή πιστεύετε ότι κάτι μπορεί να συμβεί σε εσάς;

Στην ψυχολογία, αυτή η αντίληψη λέγεται «Εσωτερικό/ εξωτερικό σημείο ελέγχου.»

Κάποιοι άνθρωποι στην θεραπεία πιστεύουν ότι είναι προϊόν από όλα όσα τους έχουν συμβεί. Αυτό λέγεται εξωτερικό σημείο ελέγχου επειδή αυτά τα άτομα πιστεύουν πως δεν ελέγχουν την ζωή τους. Ο στόχος της θεραπείας είναι να συνειδητοποιήσουν πως πραγματικά έχουν εσωτερικό σημείο ελέγχου.

Ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Η αλήθεια είναι, πως οι σκέψεις και τα συναισθήματα σας επηρεάζουν όντως τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας. Μια αλλαγή στην αντίληψη και στην κατανόηση της αλήθειας για την σχέση σας με το σύμπαν, μπορεί να ελκύσει καλύτερα πράγματα στην ζωή σας.

Δεν είναι μαγεία, είναι επιστήμη.


Σε αυτό το σημείο, ίσως δεν έχετε πειστεί ακόμα γι αυτή την παγκόσμια αρχή- η οποία έλκει τα όμοια- και εξακολουθεί να φαίνεται συνυφασμένη με την μαγεία και επομένως ανύπαρκτη. Πιθανόν επειδή μιλάμε για άυλες έννοιες όπως σκέψεις και συναισθήματα. Τουλάχιστον με την βαρύτητα, ένα μήλο που πετιέται στον αέρα, πέφτει στο έδαφος. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε αλλά το βλέπετε και αμέσως βιώνετε τα αποτελέσματα.

Είναι δύσκολο να φανταστείτε ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματα επηρεάζουν τον κόσμο γύρω μας. Ευτυχώς, οι εξελίξεις στην τεχνολογία και στην επιστήμη μας επιτρέπουν να δούμε και άμεσα να βιώσουμε τα αποτελέσματα των σκέψεων μας. Όπως βλέπουμε ένα μήλο να πέφτει από τον αέρα, υπάρχουν πειράματα που αποδεικνύουν τις άμεσες επιπτώσεις των σκέψεων και των συναισθημάτων.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι σκέψεις μας από μόνες τους έχουν άμεσα και απτά αποτελέσματα στον εαυτό και στο περιβάλλον γύρω μας. Με ευχαρίστηση θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα μερικών σπουδαίων μελετών.

Παραδείγματα του Νόμου της Έλξης - Τα 3 κορυφαία επιστημονικά παραδείγματα



  1. Το καλοκαίρι του ’93. Πείραμα διαλογισμού


Μια ομάδα 4000 διαλογιστών, προσφέρθηκαν εθελοντικά να διαλογιστούν με γαλήνη και αγάπη για να μειώσουν το ποσοστό εγκλήματος στην Ουάσιγκτον. Μια ομάδα επιστημόνων και ερευνητών προσέγγισε το πρόγραμμα χωρίς κάποια προκατάληψη και δοκίμασε κάθε μεταβλητή που μπορείτε να φανταστείτε.

Τα αποτελέσματα ήταν σαφή: κατά τη διάρκεια του μήνα του διαλογισμού, η εγκληματικότητα μειώθηκε κατά 25%. Οριστικά και επιστημονικά αποδεικνύεται ότι οι θετικές σκέψεις από μια ομάδα ανθρώπων μπορούν να επηρεάσουν και να αλλάξουν την συμπεριφορά των κακόβουλων ατόμων.

  1. Το να σκέφτεσαι ότι είσαι νέος, σε κάνει σωματικά νεότερο


Το 1979, μια μελέτη πραγματοποιήθηκε σε άντρες 70-80 χρόνων για να δούμε την διαφορά ανάμεσα στο να θυμόμαστε τα νιάτα και στο να ξαναζούμε πραγματικά την νεότητα. Η μια ομάδα μιλούσε και θυμόταν τους νεότερους εαυτούς τους ενώ η άλλη προσποιούνταν ότι ήταν νέοι, περιτριγυρισμένοι από τηλεοπτικές εκπομπές, μουσική και δραστηριότητες της νεότητας τους.

Στο τέλος του πειράματος, αυτοί που φαντάστηκαν ότι ήταν σωματικά νεότεροι, έδειξαν σημάδια αντί-γήρανσης. Η πίεση ήταν χαμηλότερη, η αρθρίτιδα μειώθηκε και ακόμα και η όραση και η ακοή βελτιώθηκαν. Απλώς επειδή φαντάστηκαν τον εαυτό τους νεότερο, κάποιες φυσικές γηράνσεις αντιστράφηκαν. Οι σκέψεις και η φαντασία τους το έκαναν αυτό.

  1. Το πείραμα του νερού


Το πιο γνωστό πείραμα που αποδεικνύει την δύναμη της σκέψης έγινε από τον Dr. Masaru Emoto. Φωτογράφησε παγωμένους κρυστάλλους νερού αφού σκέψεις αγάπης και ηρεμίας ή μίσους και φόβου είχαν σταλεί προς αυτούς. Κάποιες φορές οι προθέσεις λεγόταν φωναχτά, ενώ άλλες ήταν απλώς σκέψεις.

Τα αποτελέσματα ήταν πάντα τα ίδια. Τα μηνύματα ελπίδας, γαλήνης, χαράς και άλλα παρόμοια έκαναν τους κρυστάλλους όμορφους και συμμετρικούς ενώ τα μηνύματα φόβου, μίσους, θυμού, θλίψης έκαναν τους κρυστάλλους να σπάσουν. Τα πειράματα του απέδειξαν πως οι προθέσεις μας μπορούν φυσικά να αλλάξουν τον κόσμο γύρω μας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον Νόμο της Έλξης (Και για ποιο λόγο);


Τώρα που καταλάβατε τι είναι ο Νόμος της Έλξης και πως λειτουργεί, ας μιλήσουμε για τους τρόπους που μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την ζωή σας. Ο Νόμος της Έλξης είναι μια παγκόσμια αρχή που ήδη λειτουργεί. Ξεκινήστε σκόπιμα με τις σκέψεις και τα αισθήματα αυτού που θέλετε να ελκύσετε στην ζωή σας- όπως χρήματα, αγάπη, σχέσεις, υγεία και πνευματικότητα- για να τον κάνετε να δουλέψει.

  1. Προσέλκυση χρημάτων


Η οικονομική αφθονία είναι ο πρώτος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τον Νόμο της Έλξης. Δεν είναι περίεργο. Η κουραστική δουλειά για λίγο μισθό είναι εξουθενωτική και όταν η ζωή εμφανίζει απροσδόκητα έξοδα στον δρόμο σας, τα χρέη φαίνονται αναπόφευκτα.

Τα καλά νέα είναι πως ο Νόμος της Έλξης για τα χρήματα είναι εύκολο να γίνει. Μόλις μάθετε τις τεχνικές, θα ξεκινήσετε να βλέπετε τις αλλαγές. Πολλοί αναφέρουν ξαφνικές επιταγές, φαινομενικά τυχαίες επαγγελματικές ευκαιρίες, ακόμα και το κυριολεκτικά να βρουν χρήματα είναι κάποια από τα πρώτα αποτελέσματα όταν δουλεύετε με τον Νόμο της Έλξης.

  1. Εκδήλωση αγάπης και σχέσεων


Ο δεύτερος δημοφιλής λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες για τον Νόμο της Έλξης είναι για να βρουν την αληθινή αγάπη. Η εύρεση του παντοτινού συντρόφου για την εκπλήρωση της ιδανικής, αγαπημένης σχέσης φαίνεται σαν ένα άπιαστο και απογοητευτικό παιχνίδι που δεν μπορείτε να κερδίσετε.

Ευτυχώς, ο Νόμος της Έλξης είναι σπουδαίο εργαλείο για να βρείτε την αγάπη. Επειδή αυτό σημαίνει πως το να δουλέψετε με τον εαυτό και με τις επιθυμίες σας, σας κάνει εκ φύσεως ένα ελκυστικό άτομο με σαφές όραμα γι αυτό που θέλετε και χρειάζεστε.

  1. Βελτίωση υγείας


Οι περισσότεροι δεν σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τον Νόμο της Έλξης για να κάνουν καλύτερη την υγεία τους, αλλά όπως παρατηρήσατε στα αποτελέσματα του πειράματος γήρανσης, είναι βασικά ένα σπουδαίο εργαλείο γι αυτόν τον σκοπό. Επειδή ο Νόμος της Έλξης δουλεύει με τις σκέψεις και οι σκέψεις επηρεάζουν την σωματική κατάσταση, ίσως ελκύετε κακή υγεία στην ζωή σας χωρίς να το συνειδητοποιείτε.

Το να μάθετε για τον Νόμο της Έλξης σας βοηθά να δείτε πως οι σκέψεις επηρεάζουν άμεσα ολόκληρο τον κόσμο- συμπεριλαμβανομένου και του οχήματος με το οποίο ταξιδεύετε. Η καλή διάθεση συνυπάρχει με την βελτίωση της υγείας και ο Νόμος της Έλξης μπορεί να σας βοηθήσει να το επεκτείνετε αυτό ακόμα περισσότερο.

  1. Πνευματική αφύπνιση


Από την φύση του ο Νόμος της Έλξης σας συνδέει με το ανώτερο, πνευματικό επίπεδο της ύπαρξης σας. Όταν ξεκινήσετε να εξασκείτε τις τεχνικές, αρχίζετε να βλέπετε πέρα από τον καθημερινό, κανονικό κόσμο. Ένας καινούργιος, φωτεινότερος κόσμος ανοίγεται που είναι γεμάτος πιθανότητες.

Πολλοί βρίσκουν την πνευματική αφύπνιση σε αυτές τις πιθανότητες. Η σύνδεση με τους ρυθμούς του σύμπαντος και η ευκαιρία νέων δυνατοτήτων, αφυπνίζει την πνευματική δύναμη μέσα σας που συνδέεται με τα πάντα γύρω σας. Ο Νόμος της Έλξης αποδεικνύει πως είστε συνδεδεμένοι με όλα και ότι όλα είναι συνδεδεμένα με εσάς.

  1. Περισσότερη διασκέδαση


Τα αποτελέσματα της χρήσης των τεχνικών του Νόμου της Έλξης περιορίζονται μόνο από την φαντασία σας( και από τους νόμους της φύσης, δεν μπορείτε να πετάξετε). Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορείτε να προσελκύσετε στην ζωή σας. Από πρακτικά θέματα- όπως θέση στο παρκινγκ μέχρι «περιπετειώδη» που σας δίνουν τυχαίες ευκαιρίες να εξερευνήσετε τον κόσμο- μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αρχές του Νόμου της Έλξης με όποιο τρόπο σας ευχαριστεί.

4 βήματα για να εργαστείτε με τον Νόμο της Έλξης


Μέχρι τώρα, καταλάβατε τι είναι ο Νόμος της Έλξης και πως μπορεί να λειτουργήσει στην ζωή σας, οπότε τώρα ήρθε η ώρα να αρχίσετε να εξασκείτε τις πρακτικές. Σε αυτή την ενότητα, θα σας μάθουμε μια διαδικασία με 4 βήματα για μεταμορφώσετε τα όνειρα σας από μια απλή επιθυμία σε πραγματικότητα.

Σε κάθε βήμα, θα σας εξηγούμε την σημασία του και πώς να βεβαιωθείτε όρι το κάνετε σωστά. Μαζί θα ψάξουμε σε βάθος την διαδικασία για να καταλάβετε τα πλεονεκτήματα κάθε βήματος.

Πριν ξεκινήσετε:

Οι πιθανότητες προσέλκυσης με τον Νόμο της Έλξης περιορίζονται μόνο από την φαντασία σας. Ξεκινήστε προσεκτικά. Είναι σημαντικό να πάρετε χρόνο για να σκεφτείτε την διαδικασία: που βρίσκεστε στη ζωή σας και που θέλετε να φτάσετε.

Το θεμέλιο του Νόμου της Έλξης είναι να πιστεύετε πως υπάρχει. Δοκιμάστε τις τεχνικές πρώτα σε μικρά πράγματα. Για να πάρετε μια γεύση από το πώς λειτουργεί, επιλέξτε κάτι μικρό που φαίνεται πιθανό. Αν έχετε αμφιβολίες, δοκιμάστε κάτι απλό- αυτό είναι το πρώτο βήμα για τον Νόμο της Έλξης!

Τα μικρά πράγματα περιλαμβάνουν θέσεις παρκινγκ, τυχαία να βρείτε 10€ ή να βρεθείτε με ένα παλιό φίλο. Είναι μια καλή αρχή επειδή είναι εύκολο να πιστέψετε σε αυτά. Μόλις το αποτέλεσμα συμβεί, θα επαναβεβαιώσει την πίστη σας στον Νόμο της Έλξης και μπορείτε να συνεχίσετε για κάτι μεγαλύτερο.

Ας δούμε τα 4 βήματα για να μεταμορφώσετε τα όνειρα σας από απλές σκέψεις σε πραγματικότητα.


Βήμα 1ο : Πάρτε την απόφαση σας

Το να αποφασίσετε τι θέλετε είναι το πρώτο και πιο κρίσιμο βήμα στον Νόμο της Έλξης. Χρειάζεται να έχετε ξεκάθαρο όραμα της επιθυμίας σας. Είτε εύχεστε κάτι μικρό ή αναζητάτε μια μεγάλη αναμόρφωση της ζωής σας, να είστε σαφείς γι αυτό που πραγματικά θέλετε.

Όταν σκέφτεστε αυτό το καινούργιο «πράγμα» στην ζωή σας, φανταστείτε το πλήρως και με τις πέντε αισθήσεις. Περάστε χρόνο ήρεμου διαλογισμού, ενώ φαντάζεστε την ζωή σας αφού το ελκύσετε. Είτε είναι τόσο απλό όπως το να βρείτε 10€ ή κάτι βαθύτερο όπως το να βρείτε την αληθινή αγάπη, νιώστε ότι αυτό το καινούργιο πράγμα είναι σε κάθε κομμάτι της ύπαρξης σας.

Φανταστείτε πως μοιάζει, μυρίζει, ακούγεται, πως το αισθάνεστε, την γεύση του και τα σχετικά.

  • Πως νιώθετε μόλις βρεθεί στην ζωή σας;

  • Που το νιώθετε στο σώμα σας;

  • Σας ανατριχιάζει ή κάνει την καρδιά σας να φτερουγίζει;

  • Νιώθετε τους παλμούς σας να αυξάνονται ή σας διαπερνά ένα κύμα ηρεμίας;


Κάντε το αληθινό στο μυαλό σας. Μην εστιάζετε απλώς στο να λάβετε αυτό το καινούργιο, σκεφτείτε την ζωή σας μετά από αυτό. Φανταστείτε πως θα αλλάξει τον κόσμο σας.

Το 1ο βήμα είναι σημαντικό επειδή προετοιμάζει το μυαλό και το σώμα για να δεχθούν αυτό που ζητάτε. Ο εγκέφαλος δεν γνωρίζει την διαφορά ανάμεσα στην πραγματικότητα και στην φαντασία. Όταν έχετε πλήρη, αισθητική φαντασία, ο εγκέφαλος κινητοποιεί το σώμα για να προχωρήσει. Οι μύες, η ροή του αίματος, η καρδιά, τα πνευμόνια και κάθε μέρος του σώματος διεγείρεται για να συμμετάσχει σε αυτό που φαντάζεστε.

Με αυτή την άσκηση φαντασίας, ευθυγραμμίζετε τον εαυτό με τις επιθυμίες σας. Ανοιχτείτε στις πιθανότητες και προετοιμάστε το σώμα σας να λάβει αυτό που προσπαθείτε να ελκύσετε. Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά το πρώτο βήμα είναι αυτό που ετοιμάζει τον δρόμο για να δουλέψετε με τις ενέργειες του Νόμου της Έλξης.

Βήμα 2ο : Απεριόριστη Αγάπη

Με απλά λόγια, αν δεν πιστεύετε ότι αξίζετε αυτό που αναζητάτε, δεν πρόκειται να το λάβετε. Αυτοί οι βαθιοί φόβοι και αμφιβολίες του υποσυνείδητου στέλνουν σαφή μηνύματα. Αν ένα μέρος σας νιώθει πως δεν αξίζετε αυτό που αναζητάτε, τότε αυτό το μέρος σας ανταγωνίζεται την επιθυμία σας.

Σκεφτείτε το σαν το ραδιοφωνικό σήμα. Οι σταθμοί, ανταγωνίζονται για το σήμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με αυτό. Δύο σταθμοί ανταγωνίζονται και περιστασιακά θα ακούτε ένα τραγούδι και κομμάτια ενός άλλου τραγουδιού να παρεμβάλλονται. Θα παρατηρήσετε πως κανένας σταθμός δεν είναι σταθερός. Με τον ίδιο τρόπο, όταν φοβάστε ή έχετε αμφιβολίες, αυτές οι σκέψεις και αισθήματα σας διακόπτουν και ανταγωνίζονται τις επιθυμίες σας.

Είναι δύσκολο να απελευθερώσετε τον εαυτό σας από τις αμφιβολίες, τον φόβο ή το αίσθημα ότι δεν αξίζετε κάτι. Το ένστικτο σας ίσως προσπαθήσει καταπολεμήσει αυτά τα αρνητικά συναισθήματα όπως «Μην φοβάσαι» ή «Το αξίζεις αυτό». Δυστυχώς, τέτοιοι μέθοδοι δεν είναι αποτελεσματικοί και απλώς δεν λειτουργούν επειδή ενισχύουν τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα.

Το 2ο βήμα είναι σημαντικό επειδή γνωρίζετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας. Η μόνη αποτελεσματική μέθοδος για να καταπολεμήσετε τους φόβους και τις αμφιβολίες είναι να τις γνωρίσετε και να τους προσεγγίσετε με αγάπη και συμπόνια.

Βιώνετε αυτά τα συναισθήματα για ένα λόγο. Κάτι κάποιος σας είπε ή το αποτέλεσμα από κάτι που κάνατε σας έκανε να νιώσετε ανάξιοι. Αυτό είναι επίπονο και φυσικά νιώθετε φοβισμένοι ή έχετε αμφιβολίες.

Αυτό το βήμα είναι σημαντικό επειδή αυτά τα ανταγωνιστικά σήματα μπορεί να είναι αρκετά δυνατά. Αποδυναμώστε τα ή αλλάξτε την κατεύθυνση των σκέψεων έτσι: Προσεγγίστε αυτά τα συναισθήματα με την αγάπη και συμπόνια που θα δείχνατε σε ένα μόνο μικρό παιδί ή σε ένα πληγωμένο ζώο. Όταν αγαπάτε τον εαυτό σας, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσετε την μεγαλύτερη επιθυμία σας και αρχίζετε να επιθυμείτε μόνο αυτά που είναι καλύτερα για εσάς.

Βήμα 3ο : Ανοιχτείτε στις πιθανότητες

Το να αντιμετωπίσετε τους φόβους και τις αμφιβολίες είναι σημαντικό αλλά μετά από μια σύντομη αναγνώριση, αντικαταστήστε τους με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη. Αυτά τα καινούργια, θετικά συναισθήματα αλλάζουν την αντίληψη και τις προσδοκίες σας και ανοίγεστε στην πιθανότητα πως σπουδαιότερα πράγματα θα εμφανιστούν στον ορίζοντα.

Πιθανώς δεν βλέπατε πως ο Νόμος της Έλξης λειτουργούσε στην ζωή σας στο παρελθόν. Μπορείτε να ελπίζετε, να ονειρεύεστε και να έχετε την πρόθεση όλη μέρα, αλλά σε κάποιο σημείο πρέπει να κάνετε πίσω. Ας κάνουμε μια σύγκριση.

Πρώτα, σκεφτείτε τα κακά πράγματα που συμβαίνουν στην ζωή σας τώρα. Μπορείτε να δείτε συνδέσεις στους φόβους, στις αμφιβολίες και ένα παλιό πρότυπο που οδήγησε αυτά τα πράγματα στη ζωή σας;

Εστιάστε στην κατανόηση του ρόλου σας στη συνολική διαδικασία, αντί να νιώθετε ένοχοι ή ντροπιασμένοι. Το να αναγνωρίσετε πως οι φόβοι έχουν εκδηλωθεί στην ζωή σας δεν σημαίνει πως τα κακά πράγματα είναι λάθος σας. Απλώς σημαίνει πως ο Νόμος της Έλξης απάντησε στα σήματα που στέλνετε έξω. Αναγνωρίστε πως το σύστημα λειτουργεί και η νέα επίγνωση θα σας καθοδηγήσει. Δεν χρειάζεται να νιώθετε ντροπή ή υπεύθυνοι.

Μετά, σκεφτείτε όλα τα σπουδαία πράγματα της ζωής σας. Αναλογιστείτε πως οι ελπίδες, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες προσέλκυσαν τα καλά πράγματα. Ενισχύστε στο μυαλό σας πως όταν πιστεύετε ότι κάτι μπορεί να συμβεί, συμβαίνει.

Ξανά, αντί να υπερηφανευτείτε κατανοήστε και δείτε πως ο Νόμος της Έλξης ήδη είναι μέρος της ζωής σας. Πάντα υπήρχε, τώρα το γνωρίζετε.

Το 3ο βήμα είναι σημαντικό λόγω των συνδέσεων, της επίγνωσης και της ευγνωμοσύνης. Το να καταγράφετε κάθε μικρό πράγμα της ζωής σας και να εντοπίζετε την σκέψη ή το συναίσθημα από το οποίο προήλθε καταναλώνει τον χρόνο σας και δεν βοηθά. Αντί γι αυτό συνδέστε το που βρίσκεστε τώρα με την κατάσταση του μυαλού που σας οδήγησε σε αυτό το σημείο.

Μόλις δείτε πως ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί χωρίς να το καταλάβετε, θα σας ενισχύσει να κατανοήσετε ότι είναι απλώς ένας παγκόσμιος νόμος. Δουλέψτε με την επίγνωση του νόμου και θα καταλάβετε πως λειτουργεί. Τότε μπορείτε να εργαστείτε και να ευθυγραμμιστείτε μαζί του.

Στο τέλος, εκφράστε ευγνωμοσύνη. Να είστε ευγνώμονες και εκτιμήστε το πώς ήδη ο νόμος έχει δουλέψει καλά. Κάντε μια λίστα με όλα τα σπουδαία πράγματα της ζωής σας και εκφράστε ευγνωμοσύνη για όλα αυτά. Αυτό είναι το κλειδί για να προσελκύσετε ακόμα περισσότερα.

Βήμα 4ο : Βιώστε την πραγματικότητα των επιθυμιών σας

Τώρα, είναι ώρα να ζήσετε την πραγματικότητα των επιθυμιών σας. Έχετε φανταστεί αυτό που θέλετε, ξεκαθαρίσατε τους φόβους και τις αμφιβολίες και συνειδητοποιήσατε πως ο νόμος έχει ήδη δουλέψει για εσάς στο παρελθόν. Εξασκήσατε αυτόν τον τύπο φαντασίας στο 1ο βήμα, αλλά τώρα είναι ώρα να ζήσετε αυτή τη φαντασία.

Είναι λίγο ενεργητική άσκηση, οπότε αφήστε τις αναστολές σας για να την κάνετε αποτελεσματικά. Αντί απλώς να οραματίζεστε την πραγματικότητα στο μυαλό σας, ζήστε τη όσο είναι δυνατό. Μπορεί να φαίνεται χαζό ή παράξενο, αλλά θα σας εξηγήσουμε γιατί είναι τόσο σημαντικό.

Αν εξασκείτε αυτές τις τεχνικές με κάτι απλό, είναι καιρός να δράσετε και να περιμένετε αποτελέσματα. Αν χρησιμοποιείτε το σύστημα για να βρείτε μια θέση στο παρκινγκ, πάτε με το αμάξι σας στο παρκινγκ με μια ολοκληρωτική προσδοκία ότι θα την βρείτε. Ανακοινώστε το φωναχτά «Αυτή η θέση είναι κενή για μένα». Ξανά, ξέρουμε πως αυτό μπορεί να σας φαίνεται πολύ χαζό, αλλά είναι κρίσιμο βήμα.

Αν κάνετε την τεχνική για κάτι μεγαλύτερο, αυτή η άσκηση μπορεί να είναι πιο δύσκολη, αλλά χρησιμοποιήστε την φαντασία σας. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, αγοράστε ένα ρούχο στο μέγεθος που προσπαθείτε να φτάσετε. Αν θέλετε ένα καινούργιο αμάξι πάτε σε μια αντιπροσωπεία και αναζητήστε. Αν σκοπεύετε κάτι σημαντικότερο όπως οικονομική ανεξαρτησία, σχεδιάστε τι θα κάνετε με τον ελεύθερο χρόνο σας και τα χρήματα.

Το πιο σημαντικό βήμα είναι να αναλάβετε δράση και να πράξετε σαν να έχετε αυτό που αναζητάτε. Δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικό.

Το 4ο βήμα είναι σημαντικό για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι πως σας ευθυγραμμίζει με τις επιθυμίες σας. Όλη η έννοια του Νόμου της Έλξης είναι πως έλκει τα όμοια. Όταν πράττετε σαν να έχετε ήδη αυτό που επιθυμείτε, στέλνετε ένα μεγάλο, δυνατό, σαφές μήνυμα στο σύμπαν πως είστε σοβαροί. Οι πράξεις λένε περισσότερα από τα λόγια, σωστά;

Επίσης, αυτό το βήμα είναι σημαντικό επειδή σας επιτρέπει να νιώσετε την ικανοποίηση ότι έχετε προσελκύσει την επιθυμία σας. Σταθεροποιεί την πίστη σας και ενισχύει τον οραματισμό που δουλέψατε στο πρώτο βήμα. Προχωρήστε στο τελευταίο βήμα με χαρά και ενθουσιασμό!

Και τώρα τι;

Οπότε, αφού ολοκληρώσετε τα 4 βήματα, πιθανώς να ρωτήσετε, «τώρα τι;». Το τελευταίο κομμάτι για το πάζλ του Νόμου της Έλξης είναι η επιμονή. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να εκδηλωθούν τα πράγματα στη ζωή σας. Όλοι έχουμε προσωπικά εμπόδια να ξεπεράσουμε και θέλει χρόνο για να δείτε τα αποτελέσματα του συστήματος.

Κάποιοι αρχίζουν να τα βλέπουν κατευθείαν, ενώ άλλοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Το κλειδί είναι η υπομονή και η επιμονή. Μόλις η αμφιβολία και ο φόβος εμφανιστούν ξανά, επιστρέψτε στο 2ο βήμα και αντιμετωπίστε το. Αν έχετε χάσει την επαφή με την σαφή πρόθεση σας, επιστρέψτε στο 1ο βήμα. Αν η πίστη σας στον Νόμο της Έλξης αποδυναμώνεται, πάτε στο 3ο βήμα. Αν όλα αποτύχουν, επαναλάβετε το 4ο κάθε μέρα μέχρι να πραγματοποιηθούν!

Συνεχίστε να εκφράζετε ευγνωμοσύνη και εκτίμηση κάθε μέρα. Σκεφτείτε θετικά και ανακαλέστε όλες τις συνδέσεις που κάνατε και αποδεικνύουν πως ο Νόμος της Έλξης είναι αληθινός. Πάρτε χρόνο κάθε μέρα για να αναθεωρήσετε τις ασκήσεις οραματισμού και προετοιμάστε το μυαλό και το σώμα σας για να λάβετε αυτό το απίστευτο δώρο.

Ο Νόμος της Έλξης είναι παγκόσμιος και θα δουλεύει με ή χωρίς την πρόθεση σας. Αν συνεχώς βρίσκεστε κοντά σε αυτό που θέλετε, αντιμετωπίστε τις αμφιβολίες και τους φόβους σας, επειδή πιθανώς σας μιλούν δυνατότερα από τις επιθυμίες σας.

Το είπαμε προηγουμένως, αλλά αξίζει η επανάληψη: ο Νόμος της Έλξης είναι παγκόσμιος νόμος και θα δουλεύει με ή χωρίς την άδεια σας. Αν το αναγνωρίσετε αυτό και κατανοήσετε πως μπορεί να λειτουργήσει για την ζωή σας, θα προσελκύσετε τα περισσότερα από αυτά που επιθυμείτε.

Αλλά, είναι δύσκολο να συνηθίσετε να χρησιμοποιείτε τη σωστή νοοτροπία και να στέλνετε τα σωστά σήματα. Αν δεν είστε βέβαιοι για το πώς να ξεκαθαρίσετε το όραμα αυτού που θέλετε ή δυσκολεύεστε να απελευθερώστε τους φόβους και τις αμφιβολίες που φαίνεται να μιλούν δυνατότερα από εσάς, έχουμε φτιάξει μια λίστα με ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν.

8 ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να ελκύσετε αυτό που επιθυμείτε


Εξασκείστε όλες ή όποια άσκηση θέλετε. Δοκιμάστε κάθε άσκηση τουλάχιστον μια φορά. Δεν υπάρχουν δύσκολοι και γρήγοροι κανόνες, έτσι μην διστάσετε να τις τροποποιήσετε και να φτιάξετε δικές σας. Αυτές είναι ενισχύσεις για να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε κάθε πρόκληση που ίσως αντιμετωπίζετε ενώ προσπαθείτε να εργαστείτε με τον Νόμο της Έλξης.

  1. Πίνακες οραματισμού


Οι πίνακες οραματισμού είναι μια δημοφιλής άσκηση για να ανακαλύψετε τι ακριβώς θέλετε στη ζωή σας. Στην πιο απλή μορφή τους, περιέχουν εικόνες και λόγια που αντηχούν αυτό που θέλετε να προσελκύσετε.

Υπάρχουν δύο σπουδαία αποτελέσματα από το να φτιάξετε πίνακες οραματισμού. Πρώτον, η πράξη του να περάσετε χρόνο για να βρείτε εικόνες, λόγια και να τα κολλήσετε σε ένα πίνακα είναι μια προσωπική δέσμευση με τις επιθυμίες σας. Σας βοηθά να διευκρινίσετε αυτό που πραγματικά θέλετε, να το οραματιστείτε και να του δώσετε ενέργεια για να το πραγματοποιήσετε.

Δεύτερον, οι εικόνες εξυπηρετούν ως υπενθύμιση των επιθυμιών σας. Κάθε μέρα, μπορείτε να κοιτάτε τον πίνακα και να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας αυτό που προσπαθείτε να ελκύσετε.

Η δημιουργία ενός πίνακα οραματισμού είναι εύκολη. Αναζητήστε σε περιοδικά ή στο διαδίκτυο εικόνες που αντιπροσωπεύουν αυτό που θέλετε να προσελκύσετε. Δεν έχει σημασία αν οι εικόνες είναι μεταφορικές ή κυριολεκτικές. Το σημαντικό είναι να σας «μιλούν» και να σας συνδέουν με τις επιθυμίες σας. Συνάψτε τις εικόνες στον πίνακα και τοποθετήστε τον σε ένα σημείο που να μπορείτε να τον βλέπετε κάθε μέρα.

  1. Αισθητικός οραματισμός


Κάποιοι άνθρωποι είναι ευλογημένοι με ζωντανή φαντασία κάτι που κάνει το 1ο βήμα εύκολο. Για άλλους που δυσκολεύονται να αισθανθούν και να νιώσουν τις επιθυμίες τους, αυτή είναι η κατάλληλη άσκηση.

Αν δυσκολεύεστε να οραματιστείτε τις επιθυμίες σας, ξεκινήστε με κάτι μικρό. Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε ένα κομμάτι φρούτου. Για κάποιο λόγο, το πορτοκάλι λειτουργεί καλύτερα, αλλά αν δεν σας αρέσει, διαλέξτε κάτι άλλο. Για τις ανάγκες του παραδείγματος θα φανταστούμε ένα πορτοκάλι. Ακολουθήστε αυτή την απλή άσκηση:

  • Κλείστε τα μάτια σας και δείτε το φρούτο με την ματιά του μυαλού σας. Απεικονίστε το όσο πιο καθαρά μπορείτε. Δείτε το ατελές, στρόγγυλο σχήμα, το φωτεινό πορτοκαλί χρώμα και την χαραγμένη κηρώδη υφή του.

  • Φανταστείτε ότι κρατάτε το πορτοκάλι. Πως το αισθάνεστε στα χέρια σας; Δείτε τον εαυτό σας να το εξετάζει- να το τρίβετε και να το ανεβοκατεβάζετε στο χέρι σας. Νιώθετε το βάρος του. Ποια είναι η θερμοκρασία του;

  • Φανταστείτε να το μυρίζετε. Χρησιμοποιήστε την μνήμη σας για να ενισχύσετε την μυρωδιά και δείτε αν μπορείτε να μυρίσετε το πορτοκάλι. Μπορείτε να μυρίσετε το γνωστό άρωμα; Αναπνεύστε βαθιά με την μυρωδιά του.

  • Φανταστείτε ότι το τοποθετείτε σε μια επιφάνεια δίπλα σας. Πως ακούγεται; Πιέστε το με τον αντίχειρα ή με τον δείκτη. Μπορείτε να το ακούσετε; Συνεχίστε την προσπάθεια μέχρι να το ακούσετε καθαρά.

  • Ξεφλουδίστε το. Ακούστε τον ήχο της φλούδας. Δείτε τη λευκή κρούστα στο πίσω μέρος της φλούδας. Δείτε τον γυαλιστερό πολτό που αρχίζει να αναδύεται. Μυρίστε την γλυκιά, εσπεριδοειδή μυρωδιά που γίνεται δυνατότερη.

  • Στο τέλος, δαγκώστε και νιώστε την υφή του πορτοκαλιού στο στόμα σας. Νιώστε τον χυμό στην γλώσσα σας. Γευτείτε την γλυκιά και ικανοποιητική γεύση.


Δοκιμάστε αυτή την άσκηση με οτιδήποτε και μόλις την καταφέρετε, το 1ο βήμα των τεχνικών του Νόμου της Έλξης θα γίνει ευκολότερο. Βελτιώστε τον οραματισμό καταγράφοντας την φωνή σας όταν διαβάζει την άσκηση φωναχτά και μετά ακούστε το ενώ έχετε κλειστά τα μάτια και συγκεντρώνεστε στις τεχνικές.

  1. Λίστα ευγνωμοσύνης


Μιλήσαμε για την σημασία της ευγνωμοσύνης στο 3ο βήμα, αλλά τώρα θα το ψάξουμε λίγο βαθύτερα. Η ευγνωμοσύνη σας καθορίζει την επιτυχία επειδή σας θέτει στη σωστή νοοτροπία για να την λάβετε.

Να περιμένετε ότι το σύμπαν θα σας δώσει πράγματα αν είστε ήδη ευγνώμονες γι αυτά που σας παρέχει. Το να δώσετε ένα δώρο γενεθλίων χωρίς να λάβετε ένα ευχαριστώ, πιθανώς θα σας κάνει να αποφύγετε να δώσετε και δεύτερο. Από την άλλη μεριά, θα χαιρόσασταν να δώσετε ξανά ένα δώρο σε κάποιον που με ενθουσιασμό εξέφρασε την εκτίμηση του. Σκεφτείτε το σύμπαν με τον ίδιο τρόπο.

Κάντε μια λίστα ευχαριστιών που θα σας βοηθήσει να εκφράστε ευγνωμοσύνη. Εδώ υπάρχουν κάποιοι τρόποι:

  • Κάντε μια μεγάλη λίστα με όλα τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Προσθέστε στη λίστα όποτε σκέφτεστε κάτι άλλο.

  • Κάντε μια λίστα κάθε νύχτα (ή κάθε πρωί) από κάποια πράγματα που εκτιμάτε στη ζωή σας τώρα.


Φανταστείτε να ξυπνάτε κάθε πρωί και να διαβάζετε μια λίστα με σπουδαία πράγματα που έχετε στη ζωή σας αυτή τη στιγμή. Θα έκανε σίγουρα καλύτερη τη διάθεση σας και θα άλλαζε την αντίληψη σας για να βρείτε άλλα πράγματα που θα σας κάνουν χαρούμενους. Τα όμοια έλκουν τα όμοια.

  1. Ενσυνειδητότητα


Είναι η άσκηση αυτό-επίγνωσης χωρίς κριτική. Όταν είστε ενσυνείδητοι δεν γνωρίζετε απλώς αυτά που νιώθετε και σκέφτεστε, παρατηρείτε χωρίς να αναλύετε.

  • Η ενσυνειδητότητα δεν είναι «Τα χέρια μου τρέμουν επειδή φοβάμαι αυτή τη συνάντηση. Δε θα έπρεπε να φοβάμαι. Δεν υπάρχει κάτι να φοβηθώ.»

  • Αντιθέτως, η ενσυνειδητότητα είναι «Φοβάμαι το τι θα νομίζουν οι άλλοι για εμένα σε αυτή τη συνάντηση. Φοβάμαι ότι θα ντροπιαστώ. Τα χέρια μου τρέμουν ως αποτέλεσμα αυτού του φόβου.»


Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως η ενσυνειδητότητα δεν σχετίζεται με το να αλλάξετε οτιδήποτε ή να προσπαθήσετε να την κατανοήσετε. Αυτό επειδή οι αναλυτικές και κριτικές πτυχές- οι αυτόματες αντιδράσεις μας- είναι ανθυγιεινές και βασικά διαιωνίζουν το πρόβλημα. Ενισχύουν την σύνδεση του εγκεφάλου ανάμεσα στην πράξη και στο αρνητικό συναίσθημα. Για να απελευθερώσετε αυτή τη σύνδεση, προσεγγίστε τη χωρίς κριτική. Ας είναι.

Υπάρχουν πολλές επιστημονικές έρευνες πίσω από τις επιπτώσεις της ενσυνειδητότητας και είναι περισσότερες από το περιθώριο αυτού του οδηγού. Αυτό που θα πρέπει να ξέρετε είναι ότι είναι αποδεδειγμένο πως η ενσυνειδητότητα ανακουφίζει πράγματα όπως το άγχος, την κατάθλιψη και έχει απίστευτα ωφέλιμες επιπτώσεις στο κυκλοφορικό σύστημα, στο ανοσοποιητικό, στους παλμούς της καρδιάς ακόμα και στον καρκίνο.

Η ενσυνειδητότητα είναι σημαντικό κομμάτι του Νόμου της Έλξης επειδή χρειάζεται αυτογνωσία χωρίς κριτική για να πάρετε αυτό που θέλετε.

Για την πραγματική επίγνωση αυτού που θέλετε, επίσης να ξέρετε τους φόβους και τα σήματα που στέλνουν αυτοί οι φόβοι στο σύμπαν. Για να τους αλλάξετε, προσεγγίστε τους με αγάπη και συμπόνια. Η επόμενη άσκηση είναι γι αυτό το σκοπό.

  1. Διαλογισμός αγάπης και ευγένειας


Το να προσεγγίσετε τους φόβους και τις αμφιβολίες με αγάπη και η συμπόνια είναι πολύ δύσκολο. Τα αρνητικά συναισθήματα είναι αρκετά συντριπτικά και ως αποτέλεσμα είναι δύσκολο να νιώσετε αγάπη γι αυτά. Να έχετε υπομονή με τον εαυτό σας και δοκιμάστε ένα διαλογισμό με αγάπη και ευγένεια.

Αυτός ο διαλογισμός είναι βουδιστικός και στέλνει συμπόνια στον εαυτό σας, στους άλλους και σε όλο τον κόσμο. Είναι σπουδαίος τρόπος για να θέσετε το μυαλό σας κάπου ώστε εύκολα να δίνετε και να λαμβάνετε αγάπη.

Απλώς βρείτε το αίσθημα συμπόνιας μέσα σας και αφήστε το να ακτινοβολήσει στους άλλους. Για να εκτελέσετε τον διαλογισμό, φανταστείτε την ζεστασιά και την επιθυμία που σας ταράζει μέσα σας όταν βοηθάτε ένα μικρό παιδί ή ένα πληγωμένο ζώο και επιτρέψτε της να ακτινοβολήσει από μέσα σας.

Είναι σπουδαίος διαλογισμός που μπορείτε να εξασκήσετε και θα σας βοηθήσει στο να πετύχετε το αίσθημα της συμπόνιας.

  1. Να έχετε προθέσεις


Η πλειονότητα από εμάς περπατά εκτελώντας καθημερινές πράξεις χωρίς πρόθεση. Σηκωνόμαστε, ετοιμαζόμαστε και συνεχίζουμε την μέρα χωρίς να σκεφτόμαστε τις πράξεις μας. Συχνά, οι αποσπασμένες σκέψεις και συναισθήματα εκτρέπονται από αυτά που κάνουμε.

Για να δουλέψετε στ΄ αλήθεια με τον Νόμο της Έλξης, να είστε σκόπιμοι με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις. Η πρόθεση εστιάζει τον εγκέφαλο στην δραστηριότητα και χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμη πηγή που θα σας βοηθήσει να εκτελέσετε μια πράξη. Αυτός ο τύπος πειθαρχημένης εστίασης θα σας βοηθήσει να πετύχετε γρηγορότερα και ακριβέστερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείτε τον Νόμο της Έλξης.

Για να είστε σκόπιμοι, απλώς εστιάστε σε μια καθημερινή δραστηριότητα και θέστε την πρόθεση σας σε κάθε έργο που εκτελείτε. Αρχικά, θα νιώθετε την πρακτική συντριπτικά κουραστική αλλά συνεχίστε και δείτε πως η εστίαση αλλάζει την πραγματικότητα της στιγμής.

Για παράδειγμα, πλύνετε τα πιάτα σήμερα το βράδυ με αυτή την πρόθεση. Πριν κάνετε οτιδήποτε, πείτε τον σκοπό σας φωναχτά (ή από μέσα σας αν είστε με παρέα). Πείτε:

  • «Θα ξανά-καθαρίσω αυτό το πιάτο».

  • «Σήμερα θα πλύνω τα πιάτα».

  • «Θα ανάψω τον θερμοσίφωνα».

  • «Θα βάλω σαπούνι στο σφουγγάρι».


Μην κάνετε κάτι χωρίς να ανακοινώσετε πρώτα την πρόθεση σας για την πράξη. Ξανά, θα είναι κουραστικό στην αρχή, αλλά γρήγορα θα παρατηρήσετε κάτι απίστευτο:

Η απλή πράξη του να πλύνετε ένα πιάτο είναι βασικά μια σειρά από διαφορετικές ενέργειες, κινήσεις και σκέψεις. Όταν η πρόθεση είναι εστιασμένη στην πράξη, θα εκτιμήσετε ακριβώς πόση κίνηση εμπλέκεται.

Φυσιολογικά, ένα άτομο προσεγγίζει τέτοιες πράξεις αυτόματα, αλλά σταματώντας για λίγο θα παρατηρήσετε πως μια σειρά αποφάσεων και πράξεων γεμίζουν την μέρα σας όταν τις κάνετε με πρόθεση.

  1. Δοκιμάστε τις επιβεβαιώσεις


Οι επιβεβαιώσεις δουλεύουν θαυμάσια για κάποιους ανθρώπους, που ξεκινούν τον Νόμο της Έλξης. Υπάρχουν πολλές επιβεβαιώσεις του που μπορείτε να δοκιμάσετε!

  1. Ελευθερώστε το σώμα σας


Πετάξτε τις αναστολές σας στον αέρα! Ελευθερώστε το σώμα σας και χορέψτε σαν να μην σας βλέπει κανείς.

Η τελευταία άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις αναστολές που κάνουν αυτό το τελικό βήμα να φαίνεται τόσο χαζό. Κάποιοι αγωνίζονται με τα αισθήματα ντροπής και αμηχανίας ακόμα και όταν είναι μόνοι τους. Ποιο είναι το κακό στο να κάνετε ένα φανταστικό σενάριο όταν κανείς δεν είναι μάρτυρας αυτού; Ακούγεται χαζό, έτσι;

Συνηθίζουμε να σκεφτόμαστε και να νοιαζόμαστε για το τι νομίζουν οι άλλοι. Ακόμα και όταν είμαστε μόνοι μας, ανησυχούμε για την εικόνα μας που συχνά εμποδίζουμε ακόμα και τις μοναχικές μας ενέργειες.

Οπότε, ελευθερώστε το σώμα σας- χορέψτε σαν να μην σας βλέπει κανείς. Μόνο αυτό χρειάζεται για να λειτουργήσει αυτή η άσκηση. Βρείτε ένα μέρος όπου μπορείτε να είστε μόνοι και ελευθερωθείτε!

Με μουσική ή χωρίς αφήστε το σώμα σας να κινηθεί όπως θέλει. Μην το σκέφτεστε, απλά κάντε το.

Συχνές ερωτήσεις για το Νόμο της Έλξης


Μπορώ στ΄αλήθεια να κάνω τα πάντα να συμβούν με τον Νόμο της Έλξης;

Ο Νόμος της Έλξης είναι απλώς ένας από τους νόμους που κυβερνούν το σύμπαν. Υπάρχουν και άλλοι όπως για παράδειγμα ο νόμος της βαρύτητας. Οπότε, να γνωρίζετε πως αν η επιθυμία σας είναι σε άμεση σύγκρουση με την δυνατότερη επιθυμία κάποιου άλλου, το σύμπαν θα απαντήσει αναλόγως. Ο Νόμος της Έλξης δεν δίνει πλήρη και ολικό έλεγχο της ζωής σας, απλώς δηλώνει πως έλκονται τα όμοια. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε προς όφελος σας με το να είστε σκόπιμοι με τις επιθυμίες σας, αλλά αυτό δεν είναι μαγεία.

Προσπάθησα να γίνω πλούσιος, αλλά κατέληξα να χάσω χρήματα. Τι συνέβη;

Είναι δύσκολο να πούμε τι συνέβη, αλλά το πιο πιθανό είναι πως έχετε φόβους τους οποίους δεν αντιμετωπίζετε με συμπόνια. Απλώς το να επιθυμείτε πλούτη δεν εκδηλώνει χρήματα στην ζωή σας. Βεβαιωθείτε πως οι φόβοι και οι αμφιβολίες δεν μιλούν δυνατότερα από τις επιθυμίες σας.

Επίσης, να είστε υπομονετικοί με τα βήματα και να επιμένετε με τις προθέσεις σας. Το να δουλεύετε με τον Νόμο της Έλξης είναι συνεχώς σε εξέλιξη- είναι μια συνεχόμενη πρακτική υπομονής, επιμονής και πρόθεσης. Δεν είναι διαδικασία «μια και έξω».

Ο Νόμος της Έλξης σημαίνει πως τα κακά πράγματα που συμβαίνουν δεν είναι δικό μου λάθος;

Συχνά συνδέουμε την ευθύνη και το λάθος με αρνητικές καταστάσεις. Είναι η φλεγόμενη επιθυμία μέσα μας να αποδώσουμε μια αιτία σε όλα. Επίσης επαναβεβαιώνει τους φόβους, τις αμφιβολίες και τις ανασφάλειες. Ο Νόμος της Έλξης δεν σημαίνει ότι είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για κάθε μικρό πράγμα που σας συμβαίνει. Απλώς σημαίνει ότι «κάτι» ελκύει το «όμοιο» του.

Είναι περισσότερο πιθανό να ελκύετε αρνητικές καταστάσεις αν ο φόβος, οι αμφιβολίες και οι ανασφάλειες σας οδηγούν στο να πιστέψετε ότι κακά πράγματα είναι βέβαιο πως θα συμβούν. Αυτό δε σημαίνει ότι κακά πράγματα θα γίνουν εξαιτίας σας. Απλώς δείχνει ότι αρνητικές καταστάσεις συμβαίνουν και τα αρνητικά σας συναισθήματα λειτούργησαν σαν πυξίδα ή σαν μαγνήτης.

Είναι πολύ απλό να σκεφτείτε ότι κάθε κακό πράγμα στον κόσμο συμβαίνει επειδή κάποιος δεν ήταν θετικός ή επειδή δεν είχε πρόθεση. Πόλεμοι, γενοκτονίες και λιμοί δεν συνέβησαν απλώς επειδή κάποιος δεν ήταν σκόπιμος με τις σκέψεις του.

Κακά πράγματα πάντα συμβαίνουν και δεν ξέρουμε το γιατί. Συχνά, μαθαίνουμε πολλά από τις αρνητικές καταστάσεις. Σκεφτείτε τα κακά πράγματα ως κρυμμένα, καλά μαθήματα που σας κάνουν ισχυρότερους.
Μετάφραση - επιμέλεια: Awakengr.com via blog.mindvalley
Image by mariell øyre

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...