Να γιατί συναντάς τους λάθος ανθρώπους και τι μπορείς να κάνεις...

Να γιατί συναντάς τους λάθος ανθρώπους και τι μπορείς να κάνεις... Aπό την Καίτη Φαρμάκη 

Πρόκειται για ένα μεγάλο και πονεμένο θέμα. Πολλές γυναίκες το μόνο που λένε για χρόνια ολόκληρα, είναι ότι “τραβάνε” τους λάθος άντρες και γι’ αυτό στεναχωριούνται ή παιδεύονται τόσο πολύ. Τι είναι αυτό που σε κάνει να επιλέγεις τον λάθος τύπο; Πώς μπορείς να το αλλάξεις; Και πώς θα σου φαινόταν αν τελικά ο μαγνήτης σου να ξεκινούσε να λειτουργεί λίγο καλύτερα;

Ελπίζω αυτοί οι τρόποι να σε βοηθήσουν να βρεις έναν υπέροχο σύντροφο. Άλλωστε όταν είσαι ευθυγραμμισμένη, θετική και συνειδητοποιημένη όλα είναι πιθανά.

Η ενέργεια ρέει εκεί που βάζεις την προσοχή σου


Αν είσαι συνέχεια στα τηλέφωνα με τις φίλες σου λέγοντας πόσο άτυχη είσαι στις σχέσεις σου, αν το βράδυ πριν κοιμηθείς λες στον εαυτό σου “αχ κακομοίρα μου μόνη θα καταλήξεις”, αν συζητάς συνεχώς για τα στραβά που έχει ένας άνθρωπος που συνάντησες και εάν βλέπεις τον εαυτό σου, σε δέκα χρόνια από τώρα, μόνη κι έρημη σε ένα διαμέρισμα με πέντε γάτες, τότε είναι πολύ πιθανό κάποιο από αυτά τα σενάρια να γίνει τελικά η πραγματικότητα σου.
Η ενέργεια ρέει εκεί που βάζεις την προσοχή σου οπότε αν επικεντρώνεις μόνιμα στο αρνητικό, είναι σαν να το ταΐζεις. Αυτό θέλεις;

Η άσκηση σου: Κάθε μα κάθε ημέρα, να κλείνεις τα μάτια σου και να σε φαντάζεσαι σε μια υπέροχη σχέση που σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένη. Μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη να “χτίσει” το σενάριο όπως αυτή θέλει.
Μπορείς να γράψεις και σε ένα χαρτί όλα όσα θα ήθελες να έχει ο σύντροφος σου. Φρόντισε μόνο να είναι η διατύπωση θετική. Μη γράφεις «να μην είναι δεσμευμένος» αλλά «θέλω να είναι έτοιμος για την συντροφική σχέση μας».

Βρες την άκρη του νήματος


Το πιο πιθανό είναι ότι ένα συγκεκριμένο μοτίβο επαναλαμβάνεται σε κάθε σου σχέση. Μπορεί να κάνεις σχέση με δεσμευμένους, με αδύναμους, με σκληρούς ή με αδιάφορους και συνήθως η ιστορία να επαναλαμβάνεται μέχρι να πάρεις το μάθημα που χρειάζεται να πάρεις. Να, πώς μπορείς να σπάσεις τον φαύλο κύκλο:
Πήγαινε πίσω στα παιδικά σου χρόνια κιόλας και θυμήσου τον πρώτο σου έρωτα στο δημοτικό. Μήπως βρίσκεις ομοιότητες με τις τωρινές σου σχέσεις;
Πήγαινε ακόμα πιο πίσω: τι πίστευαν στην οικογένεια σου για τους άνδρες, την πίστη, την αρμονία, την συντροφικότητα; Ζήσατε καταστάσεις που στιγμάτισαν εσένα ή κάποιον από την οικογένεια σου;

Η άσκηση σου: Σε ένα χαρτί κάνε δύο λίστες με όσα πιστεύεις ότι είναι οι άνδρες και ξεκίνα γράφεις.
Αν πιστεύεις ότι είναι άπιστοι γράψε το, αλλά στη διπλανή λίστα να γράψεις ότι οι άνδρες είναι πιστοί.
Για να το κάνεις πιο αποτελεσματικό, γράψε και τα ονόματα όσων ανδρών ξέρεις που είναι πιστοί, σταθεροί και συντροφικοί. Κάθε φορά που θα συναντάς ένα θετικό πρότυπο θα το συμπληρώνεις τη λίστα σου. Σύντομα θα γράψεις και το όνομα κάποιου που θα αγαπηθείτε πολύ.

Δώσε ξύλο στον κακό εαυτό σου


Ο κακός σου εαυτός σου ψιθυρίζει στο αυτάκι “έλα μωρέ, μην τα ψειρίζεις, και αυτός καλός είναι. Καλύτερος από το να είσαι μόνη σου” ή “έλα μωρέ, αυτός σε κοιτάει και λιώνει, δεν είναι κακό να τονώσεις λίγο τον εγωισμό σου”. Ο εγωισμός, η απελπισία και ο φόβος είναι οι λάθος λόγοι για να ξεκινήσεις μια σχέση.

Η άσκηση σου: Ασκήσου στην αυτοεκτίμηση. Απόδειξε στον εαυτό σου ότι τον εκτιμάς και ότι δεν θα τον “πουλήσεις” για λίγη προσοχή και παρέα. Πιο καλή η μοναξιά από το να θρέψεις το κομμάτι του εαυτού σου που πάντα σε μπλέκει σε περιπέτειες.

Μην κάνεις υποθέσεις


Κάθε φορά που πέφτεις στην παγίδα του να κάνεις υποθέσεις, φτάνεις σε λάθος συμπεράσματα και αυτό είναι νόμος.
Αν υπάρχει κάτι αδιευκρίνιστο και θολό στον αέρα, ξεκίνα εσύ τη συζήτηση που θα το ξεκαθαρίσει. Είναι ίσως λίγο δύσκολο να το κάνεις την πρώτη φορά, αλλά μόλις βρεις το θάρρος και το κάνεις, θα σταματήσεις να παιδεύεσαι με υποθέσεις, θα σταματήσεις να αγωνιάς, θα πάρεις τη χαρά της δράσης και στο τέλος θα διαπιστώσεις ότι αυτή σου η πρωτοβουλία σε γλύτωσε από πολλά. Γενικά μη χάνεις χρόνο περιμένοντας, κλαίγοντας ή κάνοντας σενάρια.
Αν περιμένεις ένα τηλεφώνημα που βλέπεις ότι δεν έρχεται, τηλεφώνησε εσύ. Από την αντίδραση στην άλλη άκρη της γραμμής θα καταλάβεις πολλά. Αν θέλεις μια συνάντηση, επιδίωξε τη. Από την έκβαση θα καταλάβεις επίσης πολλά και σημαντικά.

Η άσκηση σου: Μπορείς στην αρχή μιας σχέσης να κλείνεις τα ματιά και να ζητάς με ειλικρίνεια από το σύμπαν να σου φανερώσει όσα χρειάζεται να ξέρεις για αυτόν τον άνθρωπο. Αν το θέλεις πραγματικά, σύντομα θα έχεις νέα αλλά και εξελίξεις προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Δράσε


Είναι αρκετά σημαντικό να κινήσεις κάποια νήματα ώστε να γίνει γνωστή η πρόσθεση σου για μια καλή σχέση. Αν θέλεις κάποιον που να μην αγαπάει το αλκοόλ και τις καταχρήσεις ασφαλώς και δε θα πας στα μπαρ περιμένοντας να βρεις εκεί το αγόρι σου. Αν σου αρέσει η γυμναστική ασφαλώς και θα ξεκινήσεις γυμναστική ή μια σειρά από ομαδικές δραστηριότητες που θα σε πάνε πιο κοντά στην ενέργεια αυτού που αναζητάς.
Ανέβασε την ενέργεια σου για να μπορέσεις να έλξεις κάτι καλύτερο από αυτό που είχες μέχρι τώρα. Αν είσαι ξεκλαθαρη στο τι θέλεις τότε οι επιλογές σου θα είναι καλύτερες εξαρχής.

Η άσκηση σου: Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βγεις από την αδράνεια. Μπορείς να βρεις ένα νέο χόμπι, ένα νέο ενδιαφέρον, οτιδήποτε θα σε κάνει να σηκωθείς από την καρέκλα την ημέρα και από τον καναπέ το βράδυ προκειμένου να νιώσεις καλύτερα, να γεμίσεις από ενδορφίνες και εκπέμψεις χαρά που θα έλξει όλα τα καλά στη ζωή σου.

Κάνε χώρο για το καινούργιο


Αν ο υπολογιστής σου είναι γεμάτος από φωτογραφίες του πρώην σου, τότε με ποιον τρόπο ακριβώς περιμένεις να έρθει ο νέος έρωτας στη ζωή σου; Ακόμα και ένα μπλουζάκι του αν κρατάς, αυτό σε δένει μαζί του, και όχι με την καλή έννοια. Ένα μεγάλο μάθημα που έχεις να πάρεις είναι να μάθεις να αφήνεις ό,τι δε σου χρειάζεται πλέον και να κάνεις χώρο συναισθηματικά αλλά και πρακτικά για το καινούργιο στη ζωή σου.

Η άσκηση σου: Σταμάτα να μιλάς, να σκέφτεσαι και να ασχολείσαι με τα παλιά. Καθάρισε τις ντουλάπες σου, τους σκληρούς σου δίσκους, το υπόγειο σου. Πέτα ό,τι σε βαραίνει. Αυτός είναι ο μοναδικός πνευματικός, συναισθηματικός και πρακτικός τρόπος για να κάνεις χώρο στο νέο.

Θεραπεύσου


Κάνε τις “αποτυχίες” σου στον έρωτα μια αφορμή για να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου, για να ισορροπήσεις και να θεραπευτείς από όσα μπορεί να σε κρατάνε πίσω. Δεν είναι ανάγκη να ζεις με τις δύσκολες εμπειρίες σου. Διάβασε εδώ γιατί δεν είναι ανάγκη να ζεις για πάντα με τα τραύματα σου και πάρε δύναμη αλλά και έμπνευση για να βρεις τον βελτιωμένο σου εαυτό.

Η άσκηση σου: Μπορείς να ξεκινήσεις κάποιου είδους ψυχοθεραπεία, να παρακολουθήσεις σεμινάρια, να κάνεις διαλογισμό ή και ρέικι και να διαβάσεις βιβλία που έχουν να κάνουν με την αυτοβελτίωση. Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν λιγότερο ή περισσότερο να δεις διαφορά και να ξεκινήσεις ένα νέο, και ευτυχισμένο αυτή τη φορά, κεφάλαιο στη ζωή σου.

Πηγή : anewlife.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...