Ο Δρόμος της Γνώσης

Ο Δρόμος της Γνώσης Μάζευε τη Γνώση κομμάτι- κομμάτι με αγάπη και πάθος. Μην παραπετάς και μην αγνοείς τα κομμάτια της που σήμερα δεν καταλαβαίνεις την αξία τους, ή τα κομμάτια που διακρίνεις μεν , αλλά δεν σε συμφέρει να τα βρεις και για αυτό τα προσπερνάς κάνοντας ότι δεν τα αναγνωρίζεις.

Μην βιάζεσαι όταν περπατάς στα μοναχικά μονοπάτια της απόλυτης γνώσης. Αν δεν δειλιάζεις μπροστά στις ανθρώπινες αδυναμίες και πόνους , ο χρόνος της άσκησης κάποτε θα συμπληρωθεί και τότε , μέσα σε μια μόνο στιγμή, θα νιώσεις να κατακλύζει κάθε πόρο της φθαρτής σου ύπαρξης, η αιώνια ένωσή σου με την υπέρτατη γνώση του Δημιουργού σου.

Τα κομματάκια της Γνώσης που με τόση αγάπη κα υπομονή θα έχεις μαζέψει διασχίζοντας τον έρημο κόσμο σου, θα βρουν τη σωστή τους θέση στο πάζλ της ψυχής σου. Τότε , το σώμα σου, οι περιορισμένες δυνατότητες των αισθήσεών σου, δεν θα είναι πια η πηγή της αδυναμίας σου να ταξιδέψεις προς τη γνώση του κόσμου, αλλά η ευλογημένη δυνατότητά που θα σου έχει δοθεί, για να βιώσεις αξιοθαύμαστες εκδηλώσεις της ψυχής σου.

Από το βιβλίο των Μάνου Δανέζης και Στράτου Θεοδοσίου : «Στράμαν το παραμύθι του Ουρανού», Εκδόσεις «Δίαυλος», Αθήνα 1996

manosdanezis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...