Η κρυμμένη δύναμη των μαλλιών σου

Η κρυμμένη δύναμη των μαλλιών σου Τα μαλλιά είναι αγωγοί που σου μεταφέρουν μεγαλύτερες ποσότητες κοσμικής ενέργειας

Ο πολιτισμός μας οδηγεί τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι το στυλ των μαλλιών είναι ένα θέμα προσωπικής προτίμησης, μόδας και ότι το πώς χτενίζουν οι άνθρωποι τα μαλλιά τους είναι απλά ένα θέμα αισθητικής. Ίσως όμως, δεν είναι αυτή η αλήθεια...

Έχω αναρωτηθεί ξανά και ξανά, γιατί αισθάνομαι τόσο απρόθυμη να κόψω τα μαλλιά μου, έστω και λίγο. Πρόσφατα, τα έκοψα αρκετά, γιατί ήθελα να αλλάξω look, αλλά δεν το κρύβω, αυτό ήταν μια μεγάλη απώλεια για μένα και οφείλω να ομολογήσω επίσης ότι έριξα και μερικά δάκρυα.
Αυτό βέβαια με έκανε να αναρωτιέμαι και πάλι. Γιατί είναι τόσο εύκολο να μην είμαι προσκολλημένη σε πράγματα, αλλά όταν πρόκειται για τα μαλλιά μου να είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία;

Αυτή η αμφισβήτηση που με απασχολούσε απέδωσε καρπούς πρόσφατα. Βρήκα κάποιες πληροφορίες που με διαφώτισαν σε αυτό το θέμα.
Πριν επεκταθώ, σε παρακαλώ να κρατήσεις το μυαλό σου ανοιχτό. Γνωρίζω ότι οι πληροφορίες μπορούν να σε εκπλήξουν και δεν είμαι σίγουρη σχετικά με την εγκυρότητα τους, ωστόσο αξίζει να τις κοιτάξεις και να αποφασίσεις αν είναι αληθείς ή ψευδείς.

Καιρό πριν οι άνθρωποι σε πολλούς πολιτισμούς δεν κόβανε τα μαλλιά τους, επειδή με κάποιο τρόπο δήλωναν ποιοι ήταν. Δεν υπήρχαν κουρεία. Συχνά, όταν οι άνθρωποι υποδουλώνονταν, τα μαλλιά τους κόβονταν ως αναγνωρισμένο σύμβολο της δουλείας.

Αυτό πάντως που δεν γνώριζα ήταν ότι τα οστά στο μέτωπο είναι πορώδη και λειτουργούν για να μεταδίδουν το φως προς την επίφυση, η οποία επηρεάζει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, καθώς και του θυρεοειδούς και των σεξουαλικών ορμονών. Οι αφέλειες που καλύπτουν το μέτωπο μάλιστα εμποδίζουν αυτή τη διαδικασία. Όταν ο Τζένγκις Χαν λοιπόν κατέκτησε την Κίνα, απαίτησε απ' όλες τις γυναίκες στη χώρα να κόψουν τα μαλλιά τους σε αφέλειες, επειδή ήξερε ότι αυτό θα χρησίμευε για να τις κρατήσει άτολμες και ότι θα ελέγχονταν πιο εύκολα. (Οι αφέλειες καλύπτουν το τρίτο μάτι και επομένως και την ικανότητα διαίσθησης.)

Αν ακόμη δεν έχεις αντιληφτεί και εσύ την δύναμη της τρίχας, να σου κάνω γνωστό ότι ο άνθρωπος είναι το μόνο πλάσμα που μακραίνουν τα μαλλιά στο κεφάλι του, όπως ο ίδιος μεγαλώνει και γίνεται ενήλικας. Αν τώρα αφήσεις τα μαλλιά σου να μεγαλώσουν από μόνα τους, αυτά θα σταματήσουν, χωρίς καμιά παρεμβολή, στο σωστό μήκος για εσένα. Εκπληκτικό δεν είναι, αλήθεια; Από την άποψη της γιόγκα, τα μαλλιά είναι ένα καταπληκτικό δώρο της φύσης που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στο να αυξήσεις την ενέργεια Κουνταλίνι (δημιουργική δύναμη της ζωής), η οποία βοηθά τη ζωτικότητα, τη διαίσθηση, και την ηρεμία.

Ο λόγος είναι ότι, αν επιτρέψεις στα μαλλιά σου να αυξηθούν σε όλο το μήκος τους και γύρω από την κορυφή του κεφαλιού, η ηλιακή ενέργεια, η πρανική δύναμη της ζωής, τραβιέται προς τα κάτω στη σπονδυλική στήλη. Για να αντισταθμιστεί αυτή η καθοδική κίνηση, η ενέργεια της ζωής- Κουνταλίνι ανεβαίνει για να δημιουργήσει ισορροπία.

Αν πάλι επιλέξεις να κόψεις τα μαλλιά σου, όχι μόνο χάνεις αυτή την επιπλέον ενέργεια και τροφή, αλλά το σώμα σου θα πρέπει συνεχώς να παρέχει μεγαλύτερη ποσότητα ζωτικής ενέργειας και θρεπτικών ουσιών για τα μαλλιά που λείπουν.
Επιπλέον, οι τρίχες είναι οι κεραίες που συλλέγουν και διοχετεύουν την ηλιακή ή αλλιώς πρανική ενέργεια στο μετωπιαίο λοβό, το μέρος του εγκεφάλου που χρησιμοποιείται για το διαλογισμό και την οπτικοποίηση. Αυτές οι κεραίες λειτουργούν ως αγωγοί για να σου μεταφέρουν μεγαλύτερες ποσότητες κοσμικής ενέργειας. Η διαδικασία διαρκεί περίπου τρία χρόνια από την τελευταία φορά που τα μαλλιά σου είχαν κοπεί μέχρι οι νέες κεραίες να σχηματιστούν στις άκρες των μαλλιών σου.
Οπότε, μόλις κατάλαβα ότι έχασα τρία χρόνια, με το πρόσφατο κούρεμα μου.

Διάφορες ιστορίες μαλλιών

Η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία που διάβασα πάντως για τα μακριά μαλλιά περικλείεται στο όνομα "Maria Orsic".
Αυτή η κυρία ήταν ένα μέντιουμ που βοήθησε στην κατασκευή διαστημόπλοιων των Ναζί. Υπήρχαν τρεις γυναίκες συνολικά που πήραν μέρος σε αυτό το έργο, οι οποίες όλες ήταν μέντιουμ που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα διαστημόπλοια για να φτάσουν σε μια άλλη, υψηλότερη, διάσταση.
Και οι τρεις γυναίκες ήταν εξαιρετικά όμορφες και είχαν όλες πολύ μακριά μαλλιά.
Κρατούσαν τα μαλλιά τους σε αλογοουρά όταν ήταν σε κοινή θεά, αλλά κατά τη σύνδεση με τα ψυχικά κανάλια τους είχαν πάντα τα μαλλιά τους ελεύθερα. Ισχυρίζονταν μάλιστα ότι τα μαλλιά τους χρησιμοποιούνταν σαν κεραίες σε άλλες διαστάσεις, γι' αυτό ποτέ δεν τα έκοβαν.

Από την άλλη, στην Ινδία, διάφοροι σοφοί κρατούν τα μαλλιά τους επάνω στην κορυφή του κεφαλιού κατά τη διάρκεια της ημέρας για να ενεργοποιήσουν τα κύτταρα του εγκεφάλου, και στη συνέχεια, τα αφήνουν κάτω τη νύχτα, ενεργοποιώντας το μαγνητικό πεδίο (αύρα) διεγείροντας έτσι την επίφυση στο κέντρο του εγκεφάλου τους.
Έχει αποδειχθεί μάλιστα επιστημονικά ότι οι άνθρωποι που έχουν μακριά μαλλιά τείνουν να είναι λιγότερο κουρασμένοι, πιο ενεργητικοί και πιθανό να γίνουν λιγότερο καταθλιπτικοί. Οι άνθρωποι που έχουν μακριά μαλλιά εξοικονομούν ενέργεια και δεν αισθάνονται το κρύο του χειμώνα το ίδιο, όπως τα άτομα με κοντά μαλλιά. Το σίγουρο είναι ότι ένα πρόσωπο που έχει κοντά μαλλιά κάνει σπατάλη της ενέργειας του σώματός του.

Προληπτικά μέτρα για υγιή μαλλιά και ισχυρότερες ψυχικές δυνάμεις

Αντί λοιπόν να τα κόψεις και να χάσεις τις "κεραίες" σου, καλό θα ήταν να εφαρμόσεις μια μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου στα μαλλιά σου όλη τη νύχτα, έτσι ώστε να μπορεί να απορροφηθεί, προτού να τα λούσεις το επόμενο πρωί. Αν μάλιστα τα κρατήσεις κουλουριασμένα σαν στέμμα γύρω από το κεφάλι και τα προστατεύσεις με ένα κάλυμμα του κεφαλιού κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα βοηθήσεις τις κεραίες σου να θεραπευτούν.

Μια καλύτερη ιδέα όμως είναι, μερικές φορές να κάθεσαι στον ήλιο και να επιτρέψεις στα καθαρά, βρεγμένα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά και να απορροφήσουν κάποια επιπλέον βιταμίνη D.

Οι Γιόγκι συνιστούν το λούσιμο των μαλλιών κάθε 72 ώρες (ή πιο συχνά αν το τριχωτό της κεφαλής ιδρώνει σε μεγάλο βαθμό). Μπορεί να είναι επωφελές για εσένα, αν είσαι αναστατωμένος/η ή ανήσυχος/η, να λούσεις τα μαλλιά σου, γιατί θα βοηθήσει στα συναισθήματα σου.
Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιείς μια ξύλινη χτένα ή βούρτσα για να χτενίζεις τα μαλλιά σου, καθώς δίνει μεγάλη κυκλοφορία και τόνωση στο τριχωτό της κεφαλής, επειδή το ξύλο δεν δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό, το οποίο προκαλεί απώλεια ενέργειας της τρίχας στον εγκέφαλο.

Εάν έχεις φαλάκρα, η έλλειψη ενέργειας από τα μαλλιά μπορεί να αντιμετωπισθεί με διαλογισμό. Αν έχεις κάποιες ασημένιες τούφες στα μαλλιά σου, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το ασημί ή το λευκό χρώμα αυξάνει την ενέργεια και την ροή των βιταμινών για να αντισταθμίσει τη γήρανση. Για την καλύτερη υγεία του εγκεφάλου σου λοιπόν, προσπάθησε να κρατήσεις τα μαλλιά σου, όσο φυσικά και υγιή μπορείς.
Τα λέω βέβαια σε εσένα, να τα ακούσω κι εγώ!

Συμπέρασμα

Τα μαλλιά είναι μια επέκταση του νευρικού συστήματος και μπορούν να θεωρηθούν ως ένα είδος ιδιαίτερων εξελιγμένων «κεραιών» που μεταδίδουν τεράστιες ποσότητες σημαντικών πληροφοριών στον εγκέφαλο. Ίσως να είναι η στιγμή για να θεωρήσουμε ότι πολλές από τις πιο βασικές παραδοχές είναι λάθος. Παρότι η σημασία των μαλλιών χάθηκε και τα χτενίσματα της μόδας είναι στο επίκεντρο, ίσως εσύ εκεί έξω που αρνείσαι να κόψεις πεισματικά τα μαλλιά σου, όπως έκανα παλιότερα κι εγώ, γνωρίζεις την δύναμη τους.

Άλλωστε η ιστορία του Σαμψών και της Δαλιδά στην Αγία Γραφή, έχει μια κωδικοποιημένη αλήθεια να σου πει. Όταν η Δαλιδά έκοψε τα μαλλιά του πανίσχυρου Σαμψών, εκείνος ηττήθηκε...
Πηγή: astrology.gr
Image: Shelby Robinson (Flickr)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...