Η Ενέργεια στο Πνευματικό Επίπεδο


Η ενέργεια στο πνευματικό επίπεδο δεν διαχωρίζεται σε αρνητική ή θετική, κοινώς δεν είναι πολωμένη, γι' αυτό και είναι πιο λεπτοφυής.

Όταν διαπερνά το ψυχοσωματικό μας επίπεδο, για να μας τροφοδοτήσει έρχεται σε επαφή με την υλική ενέργεια που κινείται πιο αργά και μέσα από το νοητικό και συναισθηματικό μας πεδίο (ή σώμα) καταλήγει στο ενεργειακό και από εκεί στο υλικό σώμα. Αυτή η «διακίνηση» γίνεται μέσω των ενεργειακών κέντρων που υπάρχουν σε όλα τα σώματά μας στην ίδια διάταξη.
Από το σώμα μεταφέρεται στην γη, όπου αναμιγνύεται με την δική της ενέργεια και επιστρέφει πάλι προς το πνευματικό επίπεδο, για να πνευματοποιηθεί και να επιστρέψει….Γίνεται στην ουσία ένας κύκλος, ο οποίος περιέχει ενέργεια σε 3 υποστάσεις.


Πνευματική, ψυχοσωματική και γήινη.

Το ψυχοσωματικό μας επίπεδο που περιλαμβάνει το νοητικό, συναισθηματικό και φυσικό σώμα ζει μέσα σε πολωμένη ενέργεια που περιέχει αρνητικά ή θετικά ιόντα και ανάλογα με τα υποσυνείδητα και ασυνείδητα πρότυπα απομονώνεται από την πνευματική ενέργεια, κλείνοντας το κεντρικό κανάλι επικοινωνίας που είναι η κορώνα. Έτσι νοητικά συναισθηματικά και σωματικά το μόνο που διακινεί ένας άνθρωπος είναι μια πολωμένη ενέργεια που φυσικό είναι να μην μπορεί να την διαχειριστεί και σωστά.Η αρνητική μεριά της ενέργειας, όντας πιο βαριά από την θετική, υπερισχύει στους περισσότερους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται συμπαγιοπημένη γύρω από τα ενεργειακά κέντρα, που κι αυτά με την σειρά τους δεν μπορούν να κινηθούν σωστά, αφού δεν προσλαμβάνουν λεπτοφυέστερη ενέργεια. Οι σκέψεις μπλοκάρουν και ενεργειακά δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν απρόσκοπτα το συναίσθημα και ο άνθρωπος αρχίζει να «βαραίνει»…
Όντας αποκομμένος από το πνεύμα, δεν μπορεί να κατανοήσει την ζωή του και αρχίζει να τοποθετεί το καλό και το κακό έξω από αυτόν…το μεν ένα σε ένα θεό, μια άγνωστη δύναμη, το μεν άλλο στον σατανά. Από τον διαχωρισμό αυτόν μπλοκάρει το κέντρο της ρίζας, έτσι ώστε να μην μπορεί να νιώσει την γήινη ενέργεια σαν οικεία και οι σκέψεις του προσανατολίζονται σε μια «άλλη» πατρίδα που αγωνίζεται να φτάσει.

Παραμένοντας μόνος (πνεύμα-γη) αρχίζει να αξιολογεί την ζωή του πάντα με πολωμένες αξίες και αρχίζει σιγά σιγά να αλλοιώνει τον εαυτό του, παραβλέποντας την θέληση της ψυχής του και ακολουθώντας παρορμητικά τις ανάγκες που δημιουργούνται από το υλικό πεδίο. Έτσι θέλοντας μέσα από τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους να ανήκει κάπου, αφού δεν μπορεί να βρει την σύνδεσή του εσωτερικά, αρχίζει να προσαρμόζεται σε έναν εαυτό που χρειάζεται αποδοχή και σύγκριση για να επιβιώσει. Τα συναισθήματα και οι σκέψεις κινούνται με αργούς ρυθμούς και σε βαριές δονητικές συχνότητες, άρα αρνητικά και δεν μπορεί να φέρει ισορροπία στην φυσική του ζωή, αφού η ενέργεια που τον περιβάλει ψυχικά και σωματικά είναι κι αυτή πολωμένη.

Η αφύπνιση τον φέρνει σε επαφή με την πνευματική ενέργεια που όντας λεπτοφυέστερη και όχι πολωμένη, φέρνει αναστάτωση στο ψυχοσωματικό του πεδίο και από εκεί ξεκινούν οι λεγόμενοι καθαρισμοί, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα ρινίσματα της συμπαγούς ενέργειας που είχε συσσωρευτεί στα ενεργειακά κέντρα του. Όσο περισσότερο λοιπόν αναγνωρίζει την πνευματική ενέργεια σαν ζωοφόρο και εξελικτική, τόσο περισσότερο νιώθει το μπλοκάρισμα στα πεδία του και τόσο περισσότερο νιώθει τα ενεργειακά κέντρα να τροφοδοτούν την ολότητά του, αρχίζοντας να μεταβάλλονται κι αυτά σε πραγματικούς τροφοδοτικούς σταθμούς. 


Όταν εργαζόμαστε με την ενέργεια, χρειάζεται να νιώσουμε με ποια δονητική συχνότητα εργαζόμαστε. Πόσο συμπαγής ή πόσο λεπτοφυής είναι και έτσι αμέσως νιώθουμε απτά και το μπλοκάρισμα. 


Σε ποιο σημείο του σώματος το νοιώθουμε? Εκτός από το σύμπτωμα που μπορεί να έρθει στην επιφάνεια, δηλαδή στο σώμα και επειδή αυτό δεν αποκωδικοποιείται εύκολα από όλους, η αίσθηση της δόνησης σε σημεία του σώματος, μας βοηθά περισσότερο να αισθανθούμε την ενέργεια που παγιοποιείται και έρχεται στο ενεργειακό μας σώμα, μέσα από το συναισθηματικό που είναι το πρώτο πεδίο μας που έρχεται σε επαφή με την ύλη άμεσα, (δηλαδή με το σώμα μας). Η αντίληψη της ενέργειας (ρέικι είναι η ονομασία που της δόθηκε για συγκεκριμένους λόγους) είναι η αρχή και το ξεκαθάρισμα της ολότητας μας, όχι πια σαν απλή γνώση, αλλά σαν πεδία που αντιλαμβανόμαστε να επηρεάζουν τόσο την φυσική μας ζωή, όσο και τα ψυχοπνευματικό μας πεδίο.


Τα ενεργειακά κέντρα μας είναι σταθμοί τροφοδοσία και η σημασία που τους έχει δοθεί, είναι για την αντίληψή μας στο ανέβασμα τον δονήσεων της συνείδησής μας. 


Φυσικά δεν μπορείς να εργαστείς μόνο με ένα κέντρο! Και είναι ένας μεγάλος μύθος που παρασύρει τους ανθρώπους σε εργασία που δεν αναγνωρίζουν τελικά το νόημά της. 


Οι περιοχές των κέντρων στο συναισθηματικό μας σώμα, είναι η αιτία που συμβολικά έχουν δοθεί οι σημασίες των κέντρων στην φυσική μας πραγματικότητα.
Όμως το πεδίο που το συναισθηματικό μας σώμα τροφοδοτείται και παραμένει είναι ο αστρικός κόσμος (στην δική μας γλώσσα λέγεται υποσυνείδητο και ασυνείδητο). 


Είναι δύσκολος και «δύστροπος» αυτός ο κόσμος. Και χρειάζεται να εργαστούμε εκεί για να νιώσουμε τα ενεργειακά μας κέντρα «ελευθερωμένα» από τα μπλοκαρίσματα. 


Στον αστρικό κόσμο υπάρχουν πεδία εργασίας. Τα ενεργειακά κέντρα απλά αποσυμβολίζουν αυτά τα πεδία, ώστε να μπορέσει η συνείδησή μας και η ψυχή μας να εργαστούν σε στάδια. Εκεί δεν μπορείς να εργαστείς σε όλα τα στάδια. 


Τα όνειρα στέλνουν μηνύματα για τα πεδία που εργαζόμαστε. ΄Ετσι αν βλεπετε όνειρα με ζώα, το πιθανότερο είναι ότι εργάζεστε στο 2ο κέντρο (πεδιο του αστρικού), που έχει να κάνει με το ένστικτο και την ζωώδη φύση του ανθρώπου. 


Αν βλέπετε τον εαυτό σας να μεταμορφώνεται (είτε με ρούχα, είτε με άλλους τρόπους) το πιθανότερο είναι ότι εργάζεστε στο 3ο κέντρο (πεδίο του αστρικού) που έχει να κάνει με πρότυπα που σας ανάγκασαν να αλλοιώσετε την προσωπικότητά σας. 


Τα όνείρα δίνουν πολλά μηνύματα για την κατάσταση της συνείδησης μας!
Και επίσης για το πεδίο που δουλεύουμε συνειδητά ή ασυνείδητα… 


Έτσι όταν λέμε ότι υπάρχει μπλοκάρισμα στο 2ο κέντρο, πάντα αναφερόμαστε στο μπλοκάρισμα που συμβαίνει στο συναισθηματικό μας σώμα που σαν αποτέλεσμα έχει να μας στέλνει σύμπτωμα και στο φυσικό σώμα, στην ίδια περιοχή. 


Η ασθένεια δεν προκύπτει από το φυσικό σώμα, αλλά πάντα από το συναισθηματικό… 


Η επαφή μας με την πνευματική ενέργεια, μας δίνει την δυνατότητα να αποσυμβολίσουμε το μπλοκάρισμα, αλλά χρειάζεται η δική μας εργασία σ' αυτό.
Αλλιώς θα αισθανθούμε φυσικά όμορφα και θα έχουμε ευεξία, αλλά χωρίς συνειδητή δράση, η ενέργεια θα «μπλοκάρει» ξανά και ξανά… 


Και μάλλον τώρα καταλαβαίνετε γιατί λέω ότι η ενέργεια ρέικι δεν είναι «πανάκεια»… Το άνοιγμα της κορώνας συμβαίνει έτσι κι αλλιώς με την μύηση. Και στην διάρκειά της όλα τα πεδία τροφοδοτούνται μ' αυτήν.
΄Όταν όμως κάνουμε απλά ρέικι, χωρίς να γνωρίζουμε τις βαθύτερες αξίες της πνευματικής ενέργειας, και τις δυνατότητες που μας δίνει να φέρουμε ισορροπία και στην φυσική μας ζωή, τότε η πνευματική ενέργεια απλά μας δυναμώνει να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια στην φυσική μας πραγματικότητα.
Αν αυτά τα εμπόδια δεν μπορέσουμε συνειδητά να τα κάνουμε «διάφανα» με την χρήση της ενέργειας, τότε η συνείδηση δεν διευρύνεται, παραμένει απλά συνείδηση που γνωρίζει, αλλά δεν βιώνει την εξέλιξή της… 


Βάσω Νικολοπούλου
reikicenter.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...