5 κρίσιμοι παράγοντες για μια χαρούμενη ζωή σύμφωνα με τον Καρλ...

5 κρίσιμοι παράγοντες για μια χαρούμενη ζωή σύμφωνα με τον Καρλ... Αν γνωρίζετε τον Καρλ Γιούνγκ τότε είναι σίγουρο ότι είστε οικείοι με την ιστορία του έργου του. Ο Γιούνγκ είναι γνωστός Ελβετός ψυχολόγος και ψυχίατρος που βρήκε πολλές θεωρίες για την ταυτότητα, την προσωπικότητα και την αναλυτική ψυχολογία.

Η δουλειά του μελετήθηκε από όλο τον κόσμο και σήμερα πολλές από τις θεωρίες και τις προτάσεις του για την βελτίωση της ζωής θεωρούνται αληθινές.

Μια από τις θεωρίες του περιλαμβάνει την αναζήτηση της ευτυχίας υιοθετώντας αυτά τα 5 βασικά στοιχεία σύμφωνα με τον Γιούνγκ. Είναι γεγονός πως η αναζήτηση της ευτυχίας μπορεί να είναι δύσκολη και πολλοί ψυχολόγοι ακόμα προσπαθούν να απαντήσουν στην πιο δύσκολη ερώτηση για την ζωή.

Ωστόσο, η ευτυχία δεν μπορεί να είναι ίδια για κάθε άτομο. Και είναι στο χέρι του καθενός να αναζητήσει λίγο βαθύτερα για να την βρει.

Αυτοί είναι οι 5 βασικοί παράγοντες του Γιούνγκ για μια ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή.

1) Φρόντισε τη φυσική και ψυχική σου υγεία.


Ο πρώτος κανόνας είναι να φροντίζεις τόσο την φυσική όσο και την ψυχική υγεία. Δε θα πρέπει να σε εκπλήσσει όταν κάποιος φροντίζει και το σώμα και την ψυχή του. Αντιθέτως, άφησε τον να σε εμπνεύσει ώστε να ξεκινήσεις να κάνεις το ίδιο. Και όσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο!

Ασκήσου, φρόντισε το σώμα σου σωστά τρώγοντας πιο υγιεινά, ξεκουράσου όσο χρειάζεται, κοιμήσου σωστά. Όταν θα βελτιώσεις τη ζωή σου με αυτές τις 5 συνήθειες θα νιώσεις μια ξαφνική αλλαγή και στην ψυχική σου υγεία.

Τα φυσικά οφέλη της άσκησης από μόνα τους φτάνουν για να σε κάνουν πιο χαρούμενο. Το σώμα μας απελευθερώνει την ορμόνη ενδορφίνη όταν είμαστε φυσικά δραστήριοι η οποία μειώνει την αντίληψη του πόνου. Οι ενδορφίνες επίσης ενεργοποιούν αυτό το θετικό, χαρούμενο συναίσθημα του σώματος.

Βελτίωσε την ευεξία σου. Το σώμα και το μυαλό θα σε ευχαριστήσουν.

2) Δούλεψε για να βελτιώσεις τις σχέσεις σου


Ως ανθρώπινα όντα επιθυμούμε αγάπη, ακέραιη προσοχή και μπορούμε να ικανοποιήσουμε αυτή την επιθυμία με την κοινωνικοποίηση και φροντίζοντας τις σχέσεις με την οικογένεια, τους φίλους, με τους συναδέλφους με τον/την σύζυγό.

Αυτός ακριβώς είναι ο δεύτερος κανόνας για την ευτυχία σύμφωνα με τον Καρλ Γιούνγκ. Η διατήρηση και καλλιέργεια κάθε πολύτιμης σχέσης της ζωής μας.

Κατά τη γενική ομοφωνία όποιος δέχεται αγάπη και νοιάζεται πολύ για την σχέση του βιώνει περισσότερη ευτυχία από κάποιον που κάνει το αντίθετο.

Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να φροντίσουμε τους ανθρώπους που κάνουν την ζωή μας όμορφη. Αυτούς που έχουμε κοντά μας. Πρέπει να κρατήσουμε αυτά τα σπάνια πουλιά που κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να είναι μαζί μας όταν τους χρειαζόμαστε.

Γιατί όταν το σκεφτούμε, οι άνθρωποι που ζουν μια απομονωμένη ζωή μόνοι τους δεν τείνουν να είναι πολύ χαρούμενοι. Η ευτυχία αυξάνεται μόνο όταν την μοιραζόμαστε. Μοιράσου τη ζωή και την ευτυχία σου με αυτούς που την εκτιμούν!

3) Παρατήρησε την ομορφιά γύρω σου


Συχνά αυτός ο κόσμος φαίνεται ότι μας τρελαίνει. Ζούμε βιαστικά χωρίς να τον απολαμβάνουμε. Η ζωή είναι όμορφη. Σταμάτα για ένα λεπτό και πάρε μια ανάσα.

Αν θέλουμε να αποκτήσουμε περισσότερη γαλήνη, μια ήρεμη κατάσταση του μυαλού και ταυτόχρονα αναζητούμε την αληθινή ευτυχία πρέπει να ηρεμήσουμε και να ρίξουμε μια ματιά γύρω μας.

Πήγαινε μια βόλτα στο πάρκο, μύρισε τα φρέσκα λουλούδια, πήγαινε για ορειβασία, κοιμήσου κάτω από τα αστέρια, πάρε τηλέφωνο ένα φίλο που έχεις να δεις καιρό, δώσε ψιλά σε έναν άστεγο, απλώς ΖΗΣΕ.

Πάρε χρόνο να απορροφήσεις τον κόσμο που σε περιβάλλει και εκτίμα την ομορφιά σε κάθε μορφή της.

4) Εκτίμα την ζωή σου και δούλεψε


Ένας από τους βασικότερους κανόνες της ζωής είναι να την εκτιμάς και να αγαπάς τη δουλειά σου.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που ζουν για να δουλεύουν και σε αυτούς που δουλεύουν για να ζουν. Εγώ, πάντα προσπαθούσα να δουλεύω για κάτι που θα με κάνει να νιώθω ολοκληρωμένος.

Όταν νιώθουμε παραγωγικοί και ότι μας έχουν ανάγκη, τα επίπεδα ευτυχίας αυξάνονται. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν προσπάθειες και δεν αγαπούν τη δουλειά τους, αυτοί που το κάνουν βιώνουν περισσότερη ικανοποίηση και νιώθουν περήφανοι για τη δουλειά τους.

5) Να έχεις κάτι στο οποίο πιστεύεις


Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η θρησκεία δεν οδηγεί απαραίτητα σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι η πίστη σε κάτι θεϊκό και ιερό τελικά μπόρεσε να τους βοηθήσει στο να βρουν το μονοπάτι της ευτυχίας.

Η ιδέα της μεταθανάτιας ζωής και το γεγονός ότι η ζωή δεν σταματά μετά τον θάνατο είναι μια ανακούφιση και μπορεί να παρηγορήσει πολλούς ανθρώπους.

Τι νομίζετε για την λίστα του Γιούνγκ; Τι άλλο θα προσθέτατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...