Μάθε πώς να αγαπάς σε 5 βήματα

Μάθε πώς να αγαπάς σε 5 βήματα Η μεγαλύτερη ευτυχία στην ζωή είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Έτσι έχει πει η συγγραφέας και θεατρική συγγραφέας Αμαντίν η οποία έγινε γνωστή με το ψευδώνυμο Γεωργία Σάνδη.

Συνδεόμαστε με τους άλλους όχι μόνο γι αυτό που είναι αλλά και γι αυτό που μας φέρνουν. Ωστόσο, για να είναι η αγάπη συνδεδεμένη με την ευτυχία πρέπει να ξέρετε πώς να το κάνετε σωστά, αυθεντικά.

Η λέξη αγάπη χρησιμοποιείται ευρέως στη γλώσσα μας. Σχετίζεται με κάποια από τα σημαντικότερα συναισθήματα που μπορούμε να βιώσουμε ως ανθρώπινα όντα: στοργή και δέσμευση με ένα άλλο άτομο.

Υπάρχουν τόσες αντιλήψεις για την αγάπη όσοι και οι άνθρωποι του κόσμου. Αλλά ανεξάρτητα από το πώς την κατανοούμε, ξέρουμε πραγματικά πώς να αγαπήσουμε; Όλα μοιάζουν να δείχνουν ότι όλοι δυσκολευόμαστε λίγο μαζί της. Και ακόμα και αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, υπάρχει πάντα χώρος για βελτίωση και ωρίμανση.

Ξέρεις πώς να αγαπάς;


Σχεδόν όλοι νομίζουν ότι ξέρουν πώς να αγαπούν. Νομίζουμε ότι είναι αρκετό να έχουμε συναισθήματα για κάποιον, αλλά ξεχνάμε ότι η αληθινή αγάπη είναι σαν την διατήρηση ενός κήπου. Κάθε μέρα χρειάζεται πότισμα και φροντίδα έτσι ώστε τα λουλούδια να συνεχίσουν να μεγαλώνουν.

Κανείς δεν είναι ελεύθερος από τον πειρασμό του να ζει μια άνετη ζωή, αλλά η αγάπη είναι ένας τρόπος για να αντισταθούμε σε αυτόν τον πειρασμό. Εξελίσσεται με την συζήτηση σημαντικών θεμάτων, με τον καθορισμό υγιών ορίων και την φροντίδα ενός κοινού είδους ευεξίας.

Η αγάπη είναι τέχνη;


Οι άνθρωποι που το πιστεύουν ξέρουν ότι χρειάζεται γνώση και προσπάθεια. Ή είναι απλώς μια ευχάριστη αίσθηση που αισθάνεσαι κατά τύχη, κάτι στο οποίο «πέφτεις» αν είσαι τυχερός;

Το βιβλίο "Η Τέχνη του να Αγαπάς" του Έριχ Φρομ προτείνει ότι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η αγάπη είναι τύχη, είναι στην πραγματικότητα τέχνη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν την θεωρούν σημαντική. Πραγματικά, όλοι την επιθυμούμε. Βλέπουμε αμέτρητες ταινίες με ευτυχισμένες αλλά και με άτυχες ιστορίες αγάπης. Συνεχώς ακούμε τραγούδια σχετικά με αυτή. Αλλά σχεδόν κανείς δεν πιστεύει ότι χρειάζεται να μάθει πώς να αγαπά.
«Η φιλία είναι η πιο αγνή αγάπη. Είναι η ανώτερη μορφή Αγάπης όπου τίποτα δεν ζητείται, καμιά προϋπόθεση, όπου κανείς απολαμβάνει απλώς να δίνει». –Όσσο

Πώς μαθαίνεις να αγαπάς;


Οι άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι τα πράγματα αξίζουν μόνο αν μπορούν να προσφέρουν κάποιο απτό όφελος, όπως το χρήμα ή η κοινωνική τους θέση.

Αλλά τι γίνεται με τα πράγματα που ωφελούν την ψυχή; Είναι δυνατόν να μάθουμε πώς να αγαπάμε; Μπορείτε να διδάξετε στον εαυτό σας κάτι που μπορείτε να αισθανθείτε αλλά να μην το αγγίζετε;

Στη σύγχρονη κοινωνία μας, οι περισσότεροι άνθρωποι θα σταματούσαν να διαβάζουν μετά τον τίτλο αυτού του άρθρου, μη μπορώντας να καταλάβουν ότι η αγάπη είναι η απάντηση στη ζωή.

Κάθε θεωρία της αγάπης πρέπει να ξεκινά με μια θεωρία του ανθρώπου, της ανθρώπινης ύπαρξης. Η αγάπη είναι μια ενέργεια, και ως εκ τούτου, είναι συνεχής και όχι σποραδική. Πρέπει να μάθετε πώς να αγαπάτε αν θέλετε να αυτο-πραγματοποιήσετε και να οικοδομήσετε υγιείς σχέσεις.

Πώς να αγαπάς σύμφωνα με την "Τέχνη του να Αγαπάς"


Για να αγαπήσετε πέρα από τις αρχικές φάσεις, υπάρχουν 5 βασικά σημεία από την "Τέχνη του να Αγαπάς":

  • Να είστε αυθεντικοί. Ζούμε με την ψευδαίσθηση ενός εντελώς ομοιογενούς κόσμου. Προσαρμοζόμαστε επειδή νομίζουμε ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να έχουμε σχέσεις. Αλλά έχουμε την δύναμη να δημιουργήσουμε τους δικούς μας τύπους σχέσεων που προέρχονται από την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα. Μόνο τότε μπορούμε να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από τις προϋποθέσεις, τα ήθη και τα έθιμα που μας επιβάλλει η κοινωνία.

  • Βρείτε κάποιον που να σας δίνει τα πάντα και κάντε το ίδιο γι αυτόν. Το να αγαπάς σημαίνει να δίνεις. Είναι εμπλουτισμένο με ζωτικότητα, δύναμη και ισχύ και μας γεμίζει με ευτυχία. Αυτό συμβαίνει, όσο διατηρούμε την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό και δεν ξεπερνούμε τα όρια μας. Αν επιλέξετε κάποιον που έχει την ίδια αντίληψη, θα μπορεί ο καθένας να δώσει τον καλύτερο του εαυτό.

  • Θέλει χρόνο για να γνωρίσετε τον σύντροφο σας. Ο Φρομ έλεγε ότι νομίζουμε πως γνωρίζουμε τον άλλον, αλλά αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον όχι ολοκληρωτικά. Κάθε εμπειρία που έχουμε μας επηρεάζει με κάποιον τρόπο. Η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά. Αν διατηρήσετε την φλόγα του να γνωρίζετε τον σύντροφο σας, δε θα βρεθείτε σε μια ρουτίνα.

  • Να ξέρετε τι είδους αγάπης θέλετε να δίνετε και να λαμβάνετε. Υπάρχουν διαφορετικά είδη και το να γνωρίζετε ποιο θέλετε να δώσετε και να λάβετε θα καθορίσει το είδος σχέσης που έχετε. Αυτό να λέγεται, τίποτα δεν συγκρίνεται με την ώριμη και συνειδητή αγάπη. Αυτός θα πρέπει να είναι ο τελικός στόχος σας: δύο άνθρωποι που γίνονται ένα αλλά συνεχίζουν να είναι ο εαυτός τους.

  • Αποδεχτείτε τις προκλήσεις και τις συγκρούσεις που υπάρχουν στις σχέσεις. Αγάπη δεν είναι η απουσία συγκρούσεων, αλλά μια συνεχή πρόκληση όπου δουλεύετε και ωριμάζετε μαζί.


Αγάπα περισσότερο


Υπάρχει μόνο μια θεραπεία για την αγάπη: αγάπα περισσότερο. Όταν βιώνετε ένα χωρισμό, αντί να αποθαρρύνεστε και να κρύβεστε, κοιτάξτε το μέλλον με καινούργια προοπτική για την ζωή.

Η αγάπη είναι τέχνη, μια διαδικασία που ωφελεί με δημιουργικότητα, φροντίδα και αυθεντικότητα εφόσον είστε προετοιμασμένοι να δίνετε σεβασμό και να είστε υπεύθυνοι. Το να αγαπάτε περισσότερο είναι η θεραπεία για όλα τα προβλήματα της ζωής.
«Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό». -Martin Luther King, Jr.


awakengr.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...