Όταν αγαπηθείς αληθινά, δεν θα νιώσεις ποτέ ξανά μόνος.

Όταν αγαπηθείς αληθινά, δεν θα νιώσεις ποτέ ξανά μόνος. Γράφει η Περσεφόνη Χρυσαφίδου

“Ποιος άνθρωπος που αγαπήθηκε είναι φτωχός;”

Αγάπη. Σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό που πιστεύουμε. Δεν είναι η καθαρτική απελευθέρωση καταπιεσμένων συναισθημάτων. Δεν είναι η εκστατική έκφραση των σωματικών μας παροτρύνσεων. Σίγουρα δεν είναι ο γάμος.

Ίσως όλα αυτά μαζί να αποτελούν τις συνιστώσες μίας σχέσης αγάπης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εγκλείουν αυτό που πραγματικά σημαίνει ν᾽αγαπάς ή να αγαπιέσαι. Το να σ᾽αγαπούν σημαίνει πως κάποιος άλλος κατανοεί πραγματικά συμπαθητικά, θα έλεγα, τον εαυτό σου.

Αυτός που σ᾽αγαπά βγαίνει έξω από την προσωπική του εμπειρία για να σε δει αληθινά, να σε διαβάσει, να σε “ρουφήξει” με όποιον τρόπο μπορεί. Και το κάνει.

Η αγάπη είναι η ζεστασιά της αληθινής ενσυναίσθησης, η φυσική καλοσύνη και η εκτίμηση που προκύπτει, όταν είμαστε σε ψυχική συμφωνία με ένα άλλο άτομο.

Η αγάπη δεν είναι μόνο ένα συναίσθημα. Η αγάπη είναι επιλογή. Το να γνωρίζεις πως θα μπορούσες να κάνεις τα πάντα για κάποιον άλλον, αυτό είναι αγάπη. Η αγάπη δε γνωρίζει από εγωισμούς. Αυτό δε θα μπορούσε να είναι αγάπη.

Είναι δόσιμο, δυνατό, συνειδητό, ολοκληρωτικό και απελευθερωμένο από στερεότυπα και ταμπού. Είναι στιγμές, που μας ζωγραφίζουν χαμόγελα στο πρόσωπο και ξυπνούν τις ψυχές μας, κάνοντας μας να νιώθουμε πιο ζωντανοί από ποτέ.

Ανεξάρτητα από το πόσο διαφέρουμε ως άνθρωποι, όταν μιλάμε για αγάπη, τα συναισθήματα που γεννιούνται, φαίνονται να είναι όμοια σε όλους μας. Τα πόδια ξεκολλάνε σταδιακά από τη γη, οι μέρες μας φωτίζονται, οι νύχτες μας γίνονται νοσταλγικές και όσοι έχουν αγαπηθεί δυνατά, μπορούν να σε διαβεβαιώσουν, πως η αγάπη είναι μία έννοια που ξεπερνά όλα τα όρια, μία αληθινή μαγεία, μέσα στην οποία βιώνεις στιγμές απόλυτης ευτυχίας.

Το να σ᾽αγαπούν σημαίνει πως σε αποδέχονται όπως ακριβώς είσαι, με τα στραβά σου και τα ελαττώματά σου, τα οποία βρίσκουν ένα μοναδικό τρόπο να σε κάνουν να τα ξεχάσεις και μένεις να απορείς, πώς γίνεται κάποιος να θαυμάζει τον εαυτό σου περισσότερο από εσένα!

Η αγάπη είναι ικανή να σε κάνει να νιώσεις ανίκητη, σα να μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Και μπορείς, γιατί όλα λάμπουν λίγο περισσότερο και έχεις τη δύναμη και το κουράγιο να τολμήσεις πράγματα, που δεν είχες σκεφτεί ότι είσαι ικανή να καταφέρεις. Εξάλλου, γνωρίζεις πως έχεις τον προσωσωπικό σου θαυμαστή να σε περιμένει στη γωνία, που θα σε χειροκροτήσει ακόμη κι αν τα ᾽χεις κάνει θάλασσα, μόνο και μόνο που το προσπάθησες.

Όταν αγαπιέσαι, βιώνεις την απόλυτη έμπνευση και έχεις ένα ισχυρό κίνητρο για να μην τα παρατάς, γιατί με την αγάπη η ζωή είναι ωραία. Ακόμη και αν έχει σκαμπανεβάσματα, νιώθεις αρκετά δυνατή να τα ξεπεράσεις με δύναμη και αισιοδοξία.

Όταν θα νιώσεις τα φτερά της αγάπης να απλώνονται γύρω σου, θα είσαι μακαρίως χαρούμενη όλη την ώρα, θα χαμογελάς σε ξένους και θα τους καλημερίζεις, κάνοντας τους να σε κοιτάζουν παράξενα, θα γίνεις εκατό φορές πιο ρομαντική απ᾽όσο είσαι ήδη και θα καταλάβεις πως δυστυχισμένοι είναι οι άνθρωποι, που ποτέ δεν άφησαν ελεύθερες τις ψυχές τους στα δικά της, μοναδικά περπατήματα.

Η αγάπη θα σε γεμίσει ελπίδα και θα σε κάνει να πιστέψεις σε ένα ευτυχισμένο τέλος. Η στιγμή που το ζεις σου μαθαίνει πως όλα είναι δυνατά, όταν αγαπάς, ακόμη και να συγχρονίσεις την ανάσα σου με τη δική του, λίγο πριν σας πάρει ο ύπνος.

Όταν κάποιος σε αγαπάει, θα σταματήσει στη μέση του δρόμου, καθώς κάνετε την καθιερωμένη σας απογευματινή βόλτα, μόνο και μόνο για να σε πάρει μια σφιχτή αγκαλιά και να σε κάνει να νιώσεις πως κανένα σπίτι δε θα είναι όμορφο και ζεστό, αν δεν περιλαμβάνει απαραιτήτως αυτόν, τα χέρια του, την αγκαλιά του, που μπαίνεις μέσα και κουμπώνεις, που μέσα της δεν τρυπώνει ποτέ το κρύο και οι άσχημες σκέψεις εξανεμίζονται μαζί με τους φόβους σου.

Όταν αγαπηθείς αληθινά, δε θα νιώσεις ποτέ ξανά μόνη, γιατί θα υπάρχει κάποιος που δε θα αντέχει τη ζωή του χωρίς εσένα. Κι αυτό αρκεί για να σκεφτείς πως είναι όμορφο να αγαπάς, αλλά γίνεται απίστευτα γοητευτικό, όταν σ᾽αγαπούν, ξέρουν να στο δείξουν και δεν παραλείπουν να το λένε!

Πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...