Κοινές ασθένειες και συμπτώματα: Η ενεργειακή τους αιτία και...

Κοινές ασθένειες και συμπτώματα: Η ενεργειακή τους αιτία και... Είτε πιστεύεις ότι οι ασθένειες συμβαίνουν σχεδόν από ατυχία στο σώμα σου είτε πιστεύεις ότι η ασθένεια είναι ένα αποτέλεσμα όσων νιώθεις, σίγουρα θα βρεις ενδιαφέρουσα τη θεωρία του Martin Brofman στο βιβλίο του “Ενεργειακή θεραπεία”. Παραθέτει εκατοντάδες ασθένειες και συμπτώματα, καθώς και την ερμηνεία τους σύμφωνα με τα εσωτερικά αίτια του προβλήματος και τα σημεία έντασης στη συνειδητότητα. 11 ασθένειες και οι ερμηνείες τους επειδή το σώμα και ο νους συνδέονται απόλυτα.

Αν δε γνωρίζεις πολλά για τα τσάκρα, μπορείς να διαβάσεις εδώ, ώστε να έχεις μια εικόνα των όσων αναφέρει ο Martin Brofman. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Γρίπη
Τα συμπτώματα της εποχιακής γρίπης είναι πυρετός, βήχας, πονοκέφαλος, μυϊκός πόνος και κούραση. Ο πυρετός και ο βήχας δείχνουν θυμό, ο πονοκέφαλος δείχνει ένταση στο τσάκρα του στέμματος (πατέρας, εξουσία, ή αίσθηση απομόνωσης), οι μυϊκοί πόνοι αντικατοπτρίζουν τις εντάσεις τσάκρα του ηλιακού πλέγματος και την τάση του ατόμου να ακινητοποιεί τον εαυτό του επειδή πιστεύει ότι δεν έχει δύναμη (“Δεν μπορώ…”) ενώ η κούραση μπορεί να δείχνει εντάσεις του ηλιακού πλέγματος και του ηλιακού τσάκρα (για χρήματα, σπίτι και οικογένεια, ή εργασία)

Κοινό κρυολόγημα
Το κοινό κρυολόγημα συνήθως προκαλεί καταρροή, ρινική συμφόρηση και φτάρνισμα. Μπορεί επίσης να υπάρχει ερεθισμός στο λαιμό, βήχας πονοκέφαλος ή μυϊκοί πόνοι.
Τα ρινικά συμπτώματα δείχνουν εντάσεις του ριζικού τσάκρα με την ύπαρξη ενός αντιληπτικού φίλτρου ανασφάλειας. Ο ερεθισμένος λαιμός παραπέμπει στο τσάκρα του λαιμού και σε ανέκφραστο θυμό. Οι πονοκέφαλοι συνδέονται με εντάσεις του τσάκρα του στέμματος με τον πατέρα ή την εξουσία, ή με μία αίσθηση διαχωρισμού από κάποιο κοντινό πρόσωπο, ενώ οι μυϊκοί πόνοι δείχνουν ότι το άτομο δεν έχει δύναμη (“Δεν μπορώ…”)

Πόνοι περιόδου
Οι πόνοι περιόδου μπορεί να είναι διαδεδομένοι αλλά δεν είναι φυσιολογικοί, αφού δεν ταλαιπωρούν όλες τις γυναίκες. Μπορεί να δείχνουν απογοήτευση της γυναίκας επειδή δεν είναι έγκυος ή ένα μειονέκτημα που αισθάνεται η γυναίκα να υπάρχει στο ότι είναι γυναίκα ή λειτουργεί ως ενήλικη γυναίκα.

Δεξιά πλευρά του σώματος
Στους δεξιόχειρες η δεξιά πλευρά του σώματος θεωρείται η πλευρά της θέλησης ή Αρσενική πλευρά. Για τους αριστερόχειρες, η δεξιά πλευρά του σώματος είναι η Συναισθηματική ή Θηλυκή πλευρά. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι χρήσιμα για την ανακάλυψη του εσωτερικού αιτίου των συμπτωμάτων. Όταν επηρεάζουν κυρίως τη μία πλευρά του σώματος, δείτε αν είναι η Αρσενική ή η Θηλυκή πλευρά και εξετάστε αντίστοιχα τη σχέση του ατόμου με τον πατέρα και τη μητέρα του. Επίσης λάβετε υπόψη ότι η Αρσενική και η Θηλυκή πλευρά του εγκεφάλου δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, αντικατοπτρίζοντας την αντίδραση του ατόμου σε μία έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στον πατέρα και τη μητέρα του.

Ραχιαίος πόνος
Αν πονά ολόκληρη η πλάτη, αυτό δείχνει εντάσεις στο ριζικό τσάκρα, δηλαδή στους τομείς της ζωής που συνδέονται με την ασφάλεια – χρήματα, σπίτι και οικογένεια, εργασία και μητέρα.
Αν πονά συγκεκριμένο μέρος της πλάτης, το τσάκρα που βρίσκεται κοντά δείχνει τη συγκεκριμένη ένταση που υπάρχει στη συνειδητότητα.
Η περιοχή του ιερού οστού (η βάση της σπονδυλικής στήλης) δείχνει εντάσεις στο ριζικό τσάκρα, όπως περιγράψαμε παραπάνω, και την ύπαρξη ανασφάλειας ή φόβου που λειτουργεί σαν αντιληπτικό φίλτρο.
Η οσφυϊκή περιοχή δείχνει εντάσεις στο δεύτερο τσάκρα που συνδέονται με θέματα σεξουαλικότητας, τροφής ή απόκτησης παιδιών. Αντικατοπτρίζει επίσης εντάσεις στο συναισθηματικό σώμα, καθώς το άτομο καταπιέζει τα συναισθήματα του, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με εντάσεις του ριζικού τσάκρα και δυκοιλιότητα.
Ο πόνος στο επίπεδο του ηλιακού πλέγματος δείχνει εντάσεις που αφορούν τη δύναμη, την εξουσία ή θέματα εελέγχου. Μπορεί να αντικατοπτρίζει θυμό που δεν έχει εκτονωθεί.
Το πίσω μέρος του τσάκρα της καρδιάς, ανάμεσα στις ωμοπλάτες, δείχνει εντάσεις στον τομέα των σχέσεων, ίσως μια αίσθηση προδοσίας από κάποιο αγαπημένο πρόσωπο.
Ο αυχένας δείχνει εντάσεις από συναισθήματα που δεν εκφράζονται ή κάτι για το οποίο δεν επικοινωνεί το άτομο, ή μερικές φορές την αίσθηση ότι κουβαλά ένα βάρος.
Αν η ένταση είναι στην πλευρά της Θέλησης, δείχνει μία σύγκρουση θέλησης στον αντίστοιχο τομέα, ενώ στη Συναισθηματική πλευρά δείχνει μια συναισθηματική σύγκρουση.

Γόνατα
Τα γόνατα συνδέονται με το ριζικό τσάκρα και, επομένως με τους τομείς της ζωής που αντιπροσωπεύουν την ασφάλεια – χρήματα, σπίτι, και οικογένεια ή εργασία. Οι εντάσεις στο ριζικό τσάκρα βιώνονται ως ανασφάλεια ή φόβος, και αυτά τα συναισθήματα μετατρέπονται σε αντιληπτικό φίλτρο. Στους δεξιόχειρες, το δεξί γόνατο είναι το Αρσενικό γόνατο και μπορεί να αντιπροσωπεύει την έλλειψη εμπιστοσύνης στον ίδιο τον εαυτό για τους άντρες. Κατά παρόμοιο τρόπο, το Θηλυκό γόνατο μπορεί να αντιπροσωπεύει την εμπιστοσύνη σε μία γυναίκα. Μπορούμε επίσης να περιγράψουμε αυτή την πολικότητα μιλώντας για το γόνατο της Θέλησης και το γόνατο των Συναισθημάτων, όπου το γόνατο της Θέλησης αντιπροσωπεύει την εμπιστοσύνη του ατόμου στη Θέληση του – παίρνει μια απόφαση αλλά δεν την εφαρμόζει λόγω ανασφάλειας- και το γόνατο των Συναισθημάτων που αντιπροσωπεύει ανασφάλεια ή έλλειψη εμπιστοσύνης του ατόμου στα θεμέλια των συναισθημάτων του. Αυτό οφείλεται κυρίως σε συναισθηματική ανασφάλεια, συναισθηματική εξάρτηση, στο γεγονός ότι το άτομο δε στέκεται στα δικά του πόδια σε σχέση με τα συναισθήματα του. Μπορεί να κάνει επιλογές με σκοπό να συνεχίσει να κρατά κάποιον κοντά του αντί να κάνει ό,τι καλύτερο για τον ίδιο.
Εκτός από τη θέση του συμπτώματος, εξετάστε το τελικό αποτέλεσμα που θα είχε αν επιδεινωνόταν, και περιγράψτε το από την άποψη ότι το δημιούργησε το ίδιο το άτομο. Αν υπάρχει δυσκολία στην κάμψη του γονάτου, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο δε θέλει να γονατίσει μπροστά σε κανέναν – δε θέλει να αισθάνεται υποταγμένο, σαν να το εξουσιάζει κάποιος, ή ότι δεν “πατάει πόδι” σε κάτι, δεν επιμένει να κάνει κάτι σε μία κατάσταση που του προκαλεί δυστυχία. Αν το σύμπτωμα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί το άτομο να περπατήσει, αυτό σημαίνει ότι δεν αφήνει τον εαυτό του να περπατήσει, βρίσκοντας λόγουςγια να παραμείνει σε μια αφόρητη κατάσταση

Καρκίνος μαστού
Ο καρκίνος αντιπροσωπεύει κάτι που το άτομο κρατά μέσα του και δεν εκφράζει, και το μέρος του σώματος που επηρεάζεται δείχνει τι είναι αυτό. Με τον καρκίνο του μαστού, το τσάκρα που είναι το πιο κοντινό στο σύμπτωμα είναι το τσάκρα της καρδιάς και, επομένως, το σύμπτωμα αντιπροσωπεύει μια ένταση για κάτι που συνέβη με έναν άνθρωπο που το άτομο έχει στην καρδιά του (σύντροφος, γονείς, αδέλφια, παιδιά) την περίοδο που εκδηλώθηκε το σύμπτωμα. Η λογική κατάληξη του συμπτώματος (αν το αφήναμε να εξελιχθεί) δείχνει κάτι για τις εντάσεις που υπάρχουν στη συνειδητότητα σε σχέση με αυτό το σύμπτωμα. Αν μία λογική κατάληξη θα ήταν η αφαίρεση του μαστού, και την περιγράψουμε από την άποψη ότι ο καθένας μας δημιουργεί την πραγματικότητα του, αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα αποκόπτεται από τη θηλυκότητα της, εκδηλώνει περισσότερα χαρακτηριστικά γιανγκ (σκληρότητα) σε σχέση με τη φυσική κατάσταση της ισορροπίας της, καταπιέζοντας τα χαρακτηριστικά γιν (τρυφερότητα), λόγω των εντάσεων που υπάρχουν στη συνειδητότητα της για όσα συνέβαιναν όταν εκδηλώθηκε το σύμπτωμα.
Αν ο θάνατος θεωρηθεί λογική κατάληξη του συμπτώματος, αντικατοπτρίζει την απόφαση του ατόμου να πεθάνει, θεωρώντας ότι δεν θέλει να αντιμετωπίσει τη ζωή με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Επομένως η θεραπεία του συμπτώματος απαιτεί την επίλυση της κατάστασης με κάποιο τρόπο.

Έντερο
Στην ανθρώπινη ανατομία το έντερο είναι το τμήμα του γαστρεντερικού σωλήνα που εκτείνεται από το στομάχι μέχρι τον πρωκτό. Τόσο στον άνθρωπο όσο και σε άλλα θηλαστικά, αποτελείται από δύο μέρη, το λεπτό και το παχύ έντερο. Γενικά, το λεπτό έντερο σχετίζεται με τη διαδικασία της αφομοίωσης και συνδέεται με το δεύτερο (πορτοκαλί) τσάκρα και τη σχέση του ατόμου με την τροφή και την αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών της, τη θρέψη που ποκομίζει το φαγητό. Το παχύ έντερο ή κόλον συνδέεται πιο συγκεκριμένα με το ριζικό τσάκρα και τη διαδικασία της απέκκρισης. Ένα μέρος του παχέος εντέρου περνά από το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, και όταν επηρεάζεται αυτό το μέρος, το λεγόμενο εγκάρσιο κόλον, αυτό δείχνει έναν συνδυασμό συνθηκών που συνδέονται με το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος και το ριζικό τσάκρα και επομένως έχουν σχέση με έναν πιθανό θυμό για θέματα του ριζικού τσάκρα, τα οποία μπορεί να είναι το χρήμα, το σπίτι, η οικογένεια και η εργασία.
Αφού οποιδήποτε μέρος αυτού του συστήματος, μπορεί να συνδέεται με την τελική απέκκριση, οποιοδήποτε σύμπτωμα εμφανίζεται εδώ αντικατοπτρίζει την ένταση για τα θέματα του ριζικού τσάκρα στη ζωή του ατόμου. Αν υπάρχει σωματική ενόχληση, δείτε ποιο τσάκρα είναι πιο κοντά στο σημείο όπου γίνεται αισθητή η σωματική ένταση (αν είναι το δεύτερο ή το τρίτο τσάκρα) και εξετάστε τις εντάσεις στο μέρος της συνειδητότητας του ατόμου που συνδέεται με θέματα του ριζικού τσάκρα.

Ώμοι
Οι ώμοι συνδέονται με το τσάκρα του λαιμού και, επομένως, με την έκφραση. Η ένταση στους ώμους μπορεί να αντικατοπτρίζει κάτι που δεν έχει εκφράσει το άτομο. Αφού το τσάκρα του λαιμού ελέγχει επίσης τα χέρια, ένα σύμπτωμα στον ώμο μπορεί να προκαλέσει ακινησία των χεριών, τα οποία αντικατοπτρίζουν την επιδίωξη των στόχων μας. Τότε μπορούμε να πούμε ότι το άτομο έχει πείσει τον εαυτό του να μην επιδιώξει τους στόχους του, μιλώντας στον εαυτό του με τέτοιον τρόπο ώστε να τον αποθαρρύνει από την προσπάθεια να πετύχει έναν συγκεκριμένο στόχο που έχει σχέση με αυτό που θέλει (πλευρά της Θέλησης) ή αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο (πλευρά των Συναισθημάτων). Μία αίσθηση βάρους στους ώμους μπορεί να βιώνεται ως ένα βαρύ φορτίο, μία αίσθηση ευθύνης που το άτομο θεωρεί ότι δεν του επιτρέπει να επιδιώξει τους στόχους του.

Ωτίτιδα
Ωτίτιδα είναι ένας γενικός όρος που σημαίνει φλεγμονή ή λοίμωξη του αυτιού. Αντικατοπτρίζει θυμό, (εκνευρισμό, ερεθισμό) για κάτι που άκουσε το άτομο. Από την πλευρά της Θέλησης (τη δεξιά για τους δεξιόχειρες), αυτό που άκουγε ήταν ενάντιο σε αυτό που θέλει, ενώ από τη Συναισθηματική πλευρά, αντικατοπτρίζει μία συναισθηματική αντίδραση σε αυτό που ακούει, το οποίο μπορεί να είναι είτε κάποια σύγκρουση είτε κάτι που το άτομο θεωρεί κακό νέο.

Πονοκέφαλος
Ο πονοκέφαλος γενικά δείχνει μία ένταση στο τσάκρα του στέμματος και, επομένως με τον πατέρα ή την εξουσία, ή μία αίσθηση διαχωρισμού από κάποιον. Ένας πονοκέφαλος στο επίπεδο του μετώπου, όμως, δείχνει περισσότερο εντάσεις του τσάκρα του μετώπου και ότι κάτι συμβαίνει με τις σκέψεις και τα συναισθήματα του ατόμου για την πνευματικότητα ή τη θρησκεία, ή με την αίσθηση ότι οι άλλοι δεν βλέπουν πραγματικά τον άνθρωπο που υπάρχει μέσα σε αυτό το σώμα.

Κρίση πανικού
Η κρίση πανικού ή η κρίση άγχους είναι ένα σύντομο επεισόδιο έντονου άγχους που προκαλεί σωματική αίσθηση φόβου. Τα συμπτώματα και οι ενδείξεις περιλαμβάνουν ταχυπαλμία, τρέμουλο, μυϊκή ένταση, λαχάνιασμα και πόνο στο στήθος. Αυτά δείχνουν εντάσεις στο ριζικό τσάκρα (χρήματα, σπίτι και οικογένεια, εργασία, μητέρα), στο τσάκρα της καρδιάς (σχέσεις) και στο τσάκρα του ηλιακού πλέγματος (δύναμη, έλεγχος, ελευθερία), κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν θέματα ελέγχου ή θυμός με κάποιο κοντινό πρόσωπο στο σπίτι, που δημιουργούν φόβο για πιθανές συνέπειες.

Λαιμός
Ο λαιμός γενικά συνδέεται με το τσάκρα του λαιμού και, επομένως, με την έκφραση, Κάθε σύμπτωμα που επηρεάζει το λαιμό δείχνει ένταση στο τσάκρα του λαιμού, που συνδέεται με τη δυσκολία του ατόμου να εκφράσει κάτι ή να επικοινωνήσει. Η πλευρά της Θέλησης (η δεξιά για τους δεξιόχειρες) αντιπροσωπεύει το να εκφράζει το άτομο αυτό που θέλει, και η Συναισθηματική πλευρά το να εκφράζει αυτό που νιώθει. Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς περιγράφει το ίδιο το άτομο την εμπειρία του συμπτώματος. Λέξεις όπως “ερεθισμένος λαιμός” δείχνουν θυμό, ενώ η έκφραση “πόνος στο σβέρκο” δείχνει κάτι ή κάποιον που το άτομο βρίσκει ενοχλητικό. Αν επηρεάζεται ο τράχηλος, το άτομο μπορεί να αισθάνεται σαν να κουβαλάει ένα βάρος ή μία αίσθηση ευθύνης για κάτι. Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι που πρέπει να εκφραστεί.

Επιχείλιος έρπης
Εκδηλώνεται με ομάδες από μικρές φουσκάλες επάνω στο χείλος και γύρω από το στόμα. Τα πρώτα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο γύρω από το στόμα και τα χείλη, πυρετό, ερεθισμό του λαιμού και οίδημα των λεμφαδένων του λαιμού. Οι φουσκάλες δείχνουν θυμό. Ο πυρετός επίσης δείχνει θυμό. Ο ερεθισμένος λαιμός δείχνει θυμό που δεν έχει εκφραστεί. (Τι σας ερεθίζει;) Οι πρησμένοι λεμφαδένες στο λαιμό (τσάκρα του λαιμού) δείχνουν ότι κάτι δεν έχει εκφραστεί. Όλα αυτά αντικατοπτρίζουν ανέκφραστο θυμό, ο οποίος δημιουργεί ένα σύμπτωμα που έχει σκοπό να κρατήσει τους άλλους σε απόσταση.

Πέτρα στα δόντια
Ο οδοντόλιθος ή πέτρα των δοντιών είναι μια μορφή σκληρής οδοντικής πλάκας. Προκαλείται από τη συνεχή συσσώρευση μεταλλικών αλάτων από το σάλιο πάνω στην επιφάνεια των δοντιών, τα οποία συνδέονται με το ριζικό τσάκρα. Επειδή το τελικό αποτέλεσμα του συμπτώματος μπορεί να είναι η περιοδοντίτιδα και η απώλεια δοντιών, αυτό δείχνει εντάσεις του ριζικού τσάκρα για χρήματα, για το σπίτι και την οικογένεια ή για την εργασία.

Ουλίτιδα
Η ουλίτιδα, γνωστή και ως περιοδοντική νόσος, είναι πάθηση κατά την οποία τα ούλα εμφανίζουν οίδημα και φλεγμονή. Τα συμπτώματα που επηρεάζουν τα ούλα και τα δόντια συνδέονται με εντάσεις του ριζικού τσάκρα για θέματα που αφορούν το χρήμα, το σπίτι και την οικογένεια, την εργασία και, πιθανόν, τη μητέρα. Η ουλίτιδα δείχενι θυμό (αίσθηση “ερεθισμού”) την περίοδο που εκδηλώθηκε το σύμπτωμα για τους τομείς της ζωής που έχουν σχέση με το ριζικό τσάκρα.

Στειρότητα
Στειρότητα είναι η κατάσταση κατά την οποία το ζευγάρι δεν κατάφερε να αποκτήσει παιδιά παρόλο που κάνει τακτικά σεξ χωρίς προφυλάξεις. Η ικανότητα τεκνοποίησης συνδέεται με το δεύτερο τσάκρα, και με βάση την άποψη ότι ότι όλα αρχίζουν στη συνειδητότητα, η στειρότητα εκδηλώνεται με την απόφαση του ατόμου να μην αποκτήσει παιδιά. Αυτό μπορεί να αντικατοπτρίζει μία παλαιότερη απόφαση να μη γίνει γονιός, ή μπορεί να συνδέεται με τις συνθήκες της ζωής του εκείνη την περίοδο. Ο λόγος μπορεί να είναι θέματα σταθερότητας της σχέσης ή χρημάτων ή ελευθερίας, ή το πώς μπορεί να επηρεαστεί η ζωή του γονιού ή των γονιών με την απόκτηση παιδιού.

Καρκίνος
Ο καρκίνος αντιπροσωπεύει κάτι το οποίο κρατά μέσα του το άτομο και δεν εκφράζει, και το μέρος του σώματος στο οποίο εμφανίζεται (και το αντίστοιχο τσάκρα) δείχνουν τι είναι αυτό που δεν εκφράζει. Πρόκειται για μήνυμα από τον Ανώτερο Εαυτό του ατόμου που του δείχνει τι πρέπει να κάνει διαφορετικά στη ζωή του για να επιστρέψει σε φυσική κατάσταση ισορροπίας.
Για παράδειγμα, ο καρκίνος των πνευμόνων, λόγω της σύνδεσης του με το τσάκρα της καρδιάς, αντικατοπτρίζει την ένταση για κάποιον που το άτομο έχει στην καρδιά του -σύντροφο, γονείς, αδέλφια, παιδιά. Και αφού το σύμπτωμα μπορεί να επηρεάσει την αναπνοή, και το στοιχείο του τσάκρα της καρδιάς είναι ο αέρας, αντικατοπτρίζει τη σχέση του με την αγάπη. Η ένταση που υπάρχει στη συνειδητότητά του για κάτι που συνέβη στη ζωή του την περίοδο που εκδηλώθηκε το σύμπτωμα δίνει στο άτομο λόγους να νιώθει ότι κάποιος δεν το αγαπά, και δεν αφήνει να περάσει μέσα του η αγάπη αυτού του ανθρώπου. Ανεξάρτητα από το μέρος του σώματος που επηρεάζεται, η τελική παρεπόμενη κατάσταση του συμπτώματος -ο θάνατος- δείχνει ότι το άτομο έχει αποφασίσει πως δεν μπορεί να αποδεχτεί την κατάσταση και προτιμά να πεθάνει παρά να συνεχίσει
τη ζωή του υπ’ αυτές τις συνθήκες. Για να αποφασίσει να ζήσει, πρέπει να επιλύσει την ένταση ή την κατάσταση ώστε να έχει κάτι να περιμένει, κάτι για το οποίο θέλει να ζήσει.
Δείτε το μέρος του σώματος που επηρεάζεται, για να καταλάβετε πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το εσωτερικό αίτιο και ποιο είναι το μήνυμα του συμπτώματος προς τον ασθενή.

Αυτιά
Γενικά, οτιδήποτε επηρεάζει τα αυτιά έχει σχέση με την αντίδραση του ατόμου σε κάτι που ακούει, ή κάτι που δεν θέλει να ακούει. Αυτό μπορεί να είναι μία σύγκρουση ή κάποιο “κακό νέο”.
Πηγή: anewlife.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...