7 νοητικές υποθέσεις που προκαλούν δυστυχία και δηλητηριάζουν το...

7 νοητικές υποθέσεις που προκαλούν δυστυχία και δηλητηριάζουν το... Υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν είναι χαρούμενοι. Αυτοί οι λόγοι προκύπτουν από τις αρνητικές υποθέσεις και προσδοκίες που ορίζουν για τον εαυτό τους.

Οι προσδοκίες είναι καλές επειδή σας κινητοποιούν συνεχώς. Με τον κατάλληλο ορισμό των προσδοκιών, είστε σίγουροι πως θα πετύχετε σε όλες τις επιχειρήσεις σας.

Οι περισσότερες υποθέσεις, ωστόσο είναι απλώς ιδέες για το πώς ο κόσμος λειτουργεί, δεν υποστηρίζονται από γεγονότα και μπορούν εύκολα να είναι σφαλμένες.

Κάποιες υποθέσεις είναι ακόμα και καταστρεπτικές για το πνεύμα.

Εμποδίζουν τον διανοητικό εαυτό σας από το να δημιουργήσει την πραγματικότητα στην οποία θα είστε χαρούμενοι. Εμποδίζουν το πνεύμα σας από το να λάμψει σε όλο το δυναμικό του. Και το χειρότερο από όλα, δεν είναι ρεαλιστικές! Εδώ υπάρχουν 7 συνηθισμένες υποθέσεις που προκαλούν την δυστυχία και δηλητηριάζουν το πνεύμα.

7 νοητικές υποθέσεις που προκαλούν δυστυχία και δηλητηριάζουν το πνεύμα


1. Υποθέτετε ότι οι ευκαιρίες θα εμφανιστούν από το πουθενά.

Ο Νόμος της Έλξης όντως ισχύει αλλά όχι χωρίς προσπάθεια από την μεριά σας.

Όταν περιμένετε ότι οι καλύτερες ευκαιρίες θα εμφανιστούν από το πουθενά, περιορίζετε τον εαυτό σας από το να δράσει. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η πράξη είναι αυτή που δημιουργεί τις ευκαιρίες που αναζητάτε.

Προσπαθώντας καινούργια πράγματα μια στο τόσο, γνωρίζοντας καινούργιους ανθρώπους εκτός του κοινωνικού κύκλου σας και με το να είστε περίεργοι για την ζωή γενικά, δημιουργείτε την ευτυχία σας. Διευρύνετε το πνεύμα σας.

2. Υποθέτετε ότι οι άλλοι πρέπει να σας συμπαθούν.

Όλοι ξέρουμε πως κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά ακόμα και αν είστε, δεν είναι βέβαιο πως θα αρέσετε στους άλλους. Ακόμα και οι σπουδαίοι δάσκαλοι και γκουρού όπως ο Χριστός ή ο Βούδας προτιμούσαν συγκεκριμένες προσωπικότητες.

Και αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι η δική σας ιστορία που νοιάζει τους άλλους, αλλά η δική τους. Η δική τους ιστορία, οι συναισθηματικές δυσκολίες και ανασφάλειες είναι αυτές που τους εμποδίζουν να δουν το καλύτερο μέσα σας.

Παρόλα αυτά, όλοι έχουμε το δικαίωμα να επιλέγουμε ποιος θα μας αρέσει και ποιος όχι. Μόλις σταματήσετε να περιμένετε ότι όλοι θα σας συμπαθούν, θα είστε ελεύθεροι με τον εαυτό σας. Και αυτοί οι άνθρωποι που πραγματικά σας συμπαθούν, θα το κάνουν γι αυτό που είστε.

3. Υποθέτετε ότι ζωή πρέπει να είναι δίκαιη.

Το να περιμένετε ότι η ζωή θα είναι δίκαιη ακούγεται ιδανικό. Ωστόσο, η σκληρή πραγματικότητα είναι πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Βασικά, η ζωή δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε άδικη, δεν παίζει αυτό το παιχνίδι. Έχουμε δημιουργήσει αυτές τις έννοιες.

Θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσετε ότι σας συμπεριφέρονται άδικα. Αλλά αυτό είναι απλώς η δική σας αντίληψη για την κατάσταση, η οποία δεν έχει νόημα αν δεν της δώσει κάποιος.

Αυτό σημαίνει, πως σε κάθε κατάσταση εσείς αποφασίζετε το νόημα της και το τι θα κάνετε. Αν είστε ελεύθεροι από την κριτική της κατάστασης μπορείτε να δημιουργήσετε το πλεονέκτημα σας.

Ξεκινήστε να πετυχαίνετε ξανά μετά από την αποτυχία με μια προληπτική στάση, μια που μπορεί να κάνει αυτόν τον κόσμο καλύτερο και να διαφέρει.

4. Υποθέτετε ότι οι άλλοι ξέρουν τι σκέφτεστε.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαβάσουν τις σκέψεις ή τα συναισθήματα σας απλώς επειδή αυτό που σκέφτεστε ή νιώθετε είναι σημαντικό για εσάς. Ακόμα και αν τους το πείτε, δε θα καταλάβουν όλοι αυτό που προσπαθείτε να εκφράσετε.

Το να περιμένετε από τους άλλους να διαβάσουν το μυαλό σας, ειδικά στις ρομαντικές σχέσεις, προκαλεί προβλήματα και στα δύο άτομα.

Έχουμε την επικοινωνία για ένα λόγο και το να κατανοήσουμε το τι λέει κάποιος είναι κάτι παραπάνω από ένα μήνυμα, κάποιες φορές παραπάνω και από τις λέξεις. Απαιτεί συζήτηση με τον άλλον και μερικές φορές μπορεί να διαρκέσει ώρες.

Βελτιώστε τις δεξιότητες σας στην επικοινωνία , πείτε αυτό που εννοείτε με διαφορετικούς τρόπους.

Δώστε τους άλλους μερικές απόψεις για να σκεφτούν αυτό που θέλετε να πείτε ώστε να καταλάβουν την ουσία του.

5. Υποθέτετε ότι οι άλλοι πρέπει να συμφωνούν μαζί σας.

Όλοι έχουν το παρελθόν τους, τον πολιτισμό τους και τον δικό τους τρόπο να βλέπουν τα πράγματα. Το να περιμένετε να τα δουν όπως τα αντιλαμβάνεστε εσείς, είναι παράλογο και υποκριτικό.

Ενώ αυτό που εννοείτε σας φαίνεται θετικό, οι άλλοι έχουν διαφορετικό ιστορικό και ίσως το εκλάβουν αλλιώς.

Το να είστε ανοιχτοί στην ιδέα πως μπορούν να υπάρξουν περισσότερες σωστές απαντήσεις για μια ερώτηση είναι παραγωγικό. Διευρύνει το πνεύμα σας και ανοίγει το μυαλό σας σε νέες προοπτικές.

Όλοι έχουμε δίκιο κατά την προσωπική μας άποψη και μερικές φορές αυτές οι απόψεις αντιλέγουν η μία την άλλη. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάποια από αυτές είναι λάθος. Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία κοιτάτε το θέμα.

6. Υποθέτετε ότι θα αποτύχετε.

Όταν υποθέτετε ότι θα αποτύχετε, θα το κάνετε.

Αλλά αν όλα πάνε καλά; Μπορεί να μην πηγαίνουν πάντα, αλλά σε κάποιο σημείο θα το κάνουν.

Οι αποτυχίες φαίνονται τρομακτικές, αλλά αν αλλάξετε την σκέψη σας γι αυτό που θέλετε να κάνετε, θα γίνουν μαθήματα θα σας φέρουν πιο κοντά στον στόχο σας.

7. Υποθέτετε ότι τα εξωτερικά πράγματα θα σας δώσουν την παντοτινή ευτυχία.

Βέβαια, τα υλικά αγαθά σας κάνουν να αισθάνεστε άνετοι και ίσως ευτυχισμένοι αλλά για μικρό χρονικό διάστημα.

Μόλις αυτό το αίσθημα εξαφανιστεί, ο ενθουσιασμός για το καινούργιο αμάξι ή για το μεγάλο σπίτι σιγά σιγά ξεθωριάζει.

Είστε περισσότερο πνευματική οντότητα παρά φυσική. Αυτά που κάνουν την ζωή σας εκπληρωμένη και ικανοποιητική φροντίζουν και τρέφουν το πνεύμα και μπορούν να βρεθούν μόνο μέσα σας.

Αλλά ακόμα και αυτά που βρίσκονται μέσα μας δεν υπόσχονται ότι θα μας δώσουν την παντοτινή ευτυχία. Βασικά, η παντοτινή ευτυχία δεν βρίσκεται ούτε μέσα ούτε έξω, αλλά σε ένα συνδυασμό αυτών των δύο.

Αφαιρώντας τους περιορισμούς που διαχωρίζουν τα μέρη τα οποία αναζητάτε για να βρείτε την ευτυχία είναι στην πραγματικότητα το μυστικό της ευτυχίας. Επεκτείνει το ταξίδι σας ανάμεσα στους δύο κόσμους, μέσα και έξω.
Μετάφαση: awakengr.com via riseearth.com
Image by Olga Valeska

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...