Πώς ξέρετε αν τα τσάκρα σας είναι μπλοκαρισμένα (3 βήματα)

Πώς ξέρετε αν τα τσάκρα σας είναι μπλοκαρισμένα (3 βήματα) Κάποιες φορές δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε, νιώθετε πως κάπως μένετε πίσω από αυτό που θέλετε να πετύχετε ή νιώθετε καταπιεσμένοι από τη ζωή. Όταν νιώθετε έτσι, είναι επειδή τα τσάκρα σας έχουν επηρεαστεί. Τσάκρα είναι ένας όρος που προέρχεται από τις Ανατολικές μεταφυσικές θεωρίες της ινδικής Αγιουβέρδας Ιατρικής. Τα τσάκρα είναι τα εφτά μεγαλύτερα πνευματικά κέντρα του σώματος. Είναι ρόδες ενέργειας που επικοινωνούν με συγκεκριμένα όργανα και αδένες συμπεριλαμβανομένου τα φυσικά, ψυχικά και συναισθηματικά επίπεδα.

Το άγχος φράζει τα τσάκρα με βαριές ανεπιθύμητες ενέργειες. Γι αυτό νιώθετε κουρασμένοι, κολλημένοι σε μια ψυχική ομίχλη, υπερβολικά συναισθηματικοί και κάποιες φορές ότι καταρρέετε.

Για να βοηθηθείτε σε τέτοιες καταστάσεις και συναισθήματα πρέπει απλώς να καθαρίσετε τις ανεπιθύμητες ενέργειες και να επιτρέψετε στα τσάκρα σας να λειτουργήσουν άριστα ξανά.

Εδώ υπάρχουν τρόποι για να καθαρίσετε την ανεπιθύμητη ενέργεια, αλλά πρώτα ας δούμε πως ξέρετε αν τα τσάκρα σας είναι μπλοκαρισμένα.

Να ξέρετε τι δημιούργησε το πρόβλημα εξ αρχής.

Θα έχετε τη δύναμη να ελέγξετε την κατάσταση σας προσδιορίζοντας τα αίτια που προκάλεσαν το πρόβλημα εξ αρχής. Καθίστε και σκεφτείτε που βρίσκεστε κολλημένοι στη ζωή σας, τις στιγμές της μέρας όπου νιώθετε περισσότερο καταπιεσμένοι και αν νιώθετε αυτό το πρόβλημα όταν είστε με παρέα ή μόνοι σας, αν εμφανίζεται όταν είστε με τον/την σύζυγό σας ή στη δουλειά. Διαλογιστείτε σε αυτά τα ερωτήματα για να έχετε σαφή αντίληψη στο πρόβλημα που βιώνετε.

Συνδέστε το πρόβλημα με συγκεκριμένα τσάκρα και διαλογιστείτε

Αφού τελειώσετε τον διαλογισμό σχετικά με την αιτία του προβλήματος που προκαλεί το συναισθηματικό/ φυσικό/ψυχικό άγχος συνδέστε το με συγκεκριμένα τσάκρα. Η παρακάτω λίστα έχει διάφορα τσάκρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το καθένα:

• Το ιερό τσάκρα επηρεάζεται από προβλήματα σεξουαλικά, χρημάτων, της εξουσίας σε μια σχέση ή της δημιουργικότητας. Το χρώμα με το οποίο σχετίζεται είναι το πορτοκαλί.

• Το τσάκρα της καρδιάς επηρεάζεται από προβλήματα που επικεντρώνονται στην αξία του εαυτού σας, στην έλλειψη αγάπης στις στενές σχέσεις, στους πόνους της καρδιάς και στην αγάπη για τον εαυτό σας. Το χρώμα με το οποίο σχετίζεται είναι το ροζ ή το πράσινο.

• Tο τσάκρα της βάσης επηρεάζεται από προβλήματα με την ταυτότητα του εαυτού σας, την ασφάλεια, την οικογένεια, τη σταθερότητα. Το χρώμα με το οποίο σχετίζεται είναι το κόκκινο.

• Το τσάκρα του λαιμού επηρεάζεται από προβλήματα ατομικότητας, έλλειψη διάκρισης, έκφρασης του εαυτού ή από τον εμποδισμό της έκφρασης. Το χρώμα με το οποίο σχετίζεται είναι το μπλε.

• Το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος επηρεάζεται από θέματα σχετικά με την εξουσία και τον κόσμο γύρω σας, την προοπτική σας στην ικανότητα σας να αλλάξετε τον κόσμο, στη θυματοποίηση, στο αίσθημα της ανικανότητας, κτλ. Το χρώμα με το οποίο σχετίζεται είναι το κίτρινο.

• Το τσάκρα του στέμματος επηρεάζεται από τα θέματα σχετικά με τον σκοπό της ζωής, την έλλειψη έμπνευσης, της σχέσης με το θεϊκό, κτλ. Το χρώμα με το οποίο σχετίζεται είναι το βιολετί.

• Το τσάκρα του τρίτου ματιού επηρεάζεται από τα θέματα σχετικά με τη διανόηση, την δυσκολία «πρόσβασης» στη διαίσθησή, την ικανότητα ή την άρνηση να δείτε την αλήθεια. Το χρώμα με το οποίο σχετίζεται είναι το λουλακί.

Πώς να καθαρίσετε τα τσάκρα

Μόλις προσδιορίσετε το τσακρα με το οποίο σχετίζεται το συγκεκριμένο πρόβλημα, το επόμενο βήμα είναι να το καθαρίσετε. Ο διαλογισμός είναι ένας από τους αρχικούς τρόπους για τον καθαρισμό των τσάκρα. Είναι ένα σπουδαίο καθημερινό εργαλείο το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κρατήσετε τα τσάκρα σας στην άριστη υγεία τους. Χρειάζεται μόνο μερικά λεπτά και είναι πολύ εύκολο να το κάνετε κατά τη διάρκεια της πρωινής ρουτίνας σας ενώ ξυπνάτε ή στο διάλειμμα της δουλειάς σας.

awakengr.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...