Ξεπέρασε την τάση σου να ζεις με ευκολία!

Ξεπέρασε την τάση σου να ζεις με ευκολία! H αίσθηση που έχουμε περί ατυχίας είναι περιορισμένη. Μας λείπουν και κάποιες ακόμα και είναι  συνήθως αυτές που προηγούνται μίας μεγαλύτερης !

Η ουσιαστική ατυχία είναι, να ζεις με ευκολία ,να σκέφτεσαι με ευκολία, να επιλέγεις με ευκολία ενώ υπάρχεις σε μία δύσκολη πραγματικότητα! Άραγε ζεις;

Είναι σαν να επιλέγεις να περπατάς μόνο σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Όμως εκεί έχουν φτάσει ήδη άλλοι και δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο να ανακαλύψεις. Όλα  είναι γνώριμα και σύντομα θα γίνουν βαρετά..

Λόγος αυτής της επιλογής τις περισσότερες φορές  είναι η πεποίθηση ότι όταν ζεις προφυλαγμένος είσαι και ασφαλής ,όταν δεν παίρνεις μία νέα θέση στα πράγματα δεν κινδυνεύεις να κατηγορηθείς ή να κριθείς .Άλλες φορές έχει να κάνει με την αντίληψη ότι αξίζεις κάτι παραπάνω ,άρα τα πράγματα οφείλουν να έρθουν σε εσένα αντί να πας εσύ σε αυτά!

Όποιος και να είναι ο δικός σου προσωπικός λόγος ,το αποτέλεσμα παραμένει παθητικό και όπως κάθε τι που δεν κινείται , αρχίζει να εκπέμπει προς τα έξω κρυφή επιθετικότητα! Με πίεση  προς τους άλλους να δράσουν για σένα , να σκεφτούν για σένα ,να θυσιαστούν για σένα………όμως έως πότε;

H ατυχία έγκειται στον αφελή τρόπο σκέψης, ότι μία τέτοια συμπεριφορά μπορεί να συντηρηθεί για πάντα, γιατί όπως κάθε άκαμπτη κατάσταση, θα αλλάξει έπειτα από μία ή περισσότερες μετασχηματιστικές εμπειρίες.

Θα το αγνοήσεις;

Στην προσπάθεια τους οι άνθρωποι  να αντιμετωπίσουν  την δυσκολία να αποφασίζουν, γίνονται υπερβολικά ψυχροί και σκληροί. Το ενδιαφέρον που δείχνουν προς τα έξω είναι υποκριτικό. Βαθιά μέσα τους γνωρίζουν ότι ενδιαφέρονται  μάλλον  για τον εαυτό τους.

Στην πραγματικότητα αυτό που επιθυμούν ,είναι να αποφύγουν την εσωτερική τους μελαγχολία αλλά πολλές φορές πηγαίνουν στο άλλο άκρο και γίνονται επιπόλαιοι και επιφανειακοί. Στην ουσία ξέρουν ότι η καλοπέραση δεν τους δίνει γερά θεμέλια.

Αν πραγματικά θέλετε να φροντίσετε για την ασφάλεια σας ,τότε πρέπει να ανακαλύψετε το πραγματικό νόημα των πραγμάτων. Η ευτυχία βρίσκεται στο βάθος ,εκεί που η ελπίδα έχει στέρεα βάση! Η αληθινή επιτυχία είναι η ανακάλυψη του αληθινού νοήματος της ζωής και όχι οι υλικές απολαύσεις.

Για να αντιμετωπίσετε την εσωτερική σας ατολμία ,κάντε πράγματα που απαιτούν δυναμική δραστηριότητα. Αυτό που χρειάζεστε είναι ,την χρυσή τομή μεταξύ καλοπέρασης και αξιοπρέπειας!

  • Αξιοποιήστε αποδοτικά όλο τον δυναμισμό σας.

  • Απολαμβάνετε με μέτρο.

  • Φανερώστε τα καταπιεσμένα σας συναισθήματα, μπορούν να σας οδηγήσουν σε νέους χρήσιμους δρόμους.

  • Αποφύγετε υπεροπτικές και ματαιόδοξες συνήθειες.

  • Φανείτε αποφασιστικοί απέναντι στα εμπόδια, όχι απαθείς!

  • Μάθετε να μην επιλέγετε πάντα την ευκολία ,αλλά την ουσία.

  • Αποκτήστε μία φιλοσοφική ματιά για τα πράγματα.

  • Δώστε γενναιόδωρα τη συμπάθεια και την κατανόηση σας στους φίλους σας.

  • Φροντίστε να διατηρείτε πάντα τον αυτοσεβασμό σας.


Η ζωή σου ζητάει να την  ζήσεις θετικά…. Όχι εξιδανικευμένα!

Σταυρούλα Χριστοπούλου

flyforyou.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...