Μπορείτε να θεραπευτείτε χρησιμοποιώντας την ενέργεια Τσι των...

Μπορείτε να θεραπευτείτε χρησιμοποιώντας την ενέργεια Τσι των... Τα δέντρα είναι πολύ ισχυρά σύμφωνα με τους Ταοϊστές. Εκτός από το να απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα και να το μετατρέπουν σε οξυγόνο, τα δέντρα επίσης έχουν την ικανότητα να απορροφούν την αρνητική ενέργεια και να την μετατρέπουν σε θετική.

Οι ρίζες των δέντρων είναι σκαμμένες μέσα στη γη. Όσο βαθύτερες οι ρίζες τόσο υψηλότερα ορθώνονται στον ουρανό. Απορροφούν την ενέργεια της γης, όπως και την παγκόσμια δύναμη από τον ουρανό.

Τα δέντρα θεωρούνται τα πνευματικά ανώτερα φυτά της γης λόγω του συνεχόμενου διαλογισμού τους με την ενέργεια.

Μπορείτε να καθιερώσετε μια σχέση με τα δέντρα εφόσον κατανοείτε τη γλώσσα τους. Και μπορούν να σας βοηθήσουν να ανοίξετε τους αγωγούς ενέργειας σας και να καλλιεργήσετε την ηρεμία και τη ζωτικότητα.

Επίσης μπορούν να ωφεληθούν από εσάς όταν τα βοηθάτε να εξαλείψουν τους φραγμούς και τα εξουθενωμένα μέρη τους. Όπως σε όλες τις σχέσεις επωφελείστε και εσείς και αυτά από τη συνεχή καλλιέργεια της σύνδεσης σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την ενέργεια Τσι των δέντρων για να θεραπευτείτε;


Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να διαλέξετε το σωστό δέντρο, ώστε να καθιερώσετε μια ενεργειακή σχέση με αυτό το δέντρο και τελικά να θεραπεύεστε τον εαυτό σας.

1) Πως να επιλέξετε το σωστό δέντρο;


Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν κομμάτια δέντρων για διαλογισμό και θεραπεία σχεδόν από την αρχή της ανθρωπότητας.

Αλλά στη συνέχεια ανακαλύφθηκε ποιο είδους δέντρου πρέπει να χρησιμοποιείται για κάθε θεραπεία.

Τα μεγάλα είναι τα καλύτερα, όπως τα πεύκα. Ακτινοβολούν Τσι, θρέφουν το αίμα, ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ακόμα βοηθούν στην μακροζωία ενώ τρέφουν την ψυχή και το πνεύμα.

Τα πεύκα, που συχνά αποτελούν θέμα στα αρχαία κινέζικα ποιήματα και σε πίνακες θεωρούνται ως τα «αθάνατα δέντρα».

Υπάρχουν , ωστόσο δέντρα που μπορείτε να επιλέξετε. Τα μεγαλύτερα έχουν την περισσότερη ενέργεια ενώ αυτά που είναι δίπλα σε ρεύματα είναι επίσης τα καλύτερα.

Τα δέντρα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Κάποια είναι πιο θερμά ή πιο ζεστά και άλλα πιο δροσερά ή πιο ψυχρά. Με συνεχή πρακτική, θα μπορείτε να διακρίνετε κάθε είδος.

Τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των δέντρων:

- Τα κυπαρίσσια και οι κέδροι έχουν την ικανότητα να χαμηλώνουν τη θερμοκρασία και να τρέφουν την ενέργεια του Γιν.

-Οι ιτιές καταπολεμούν τους ξηρούς ανέμους και αφαιρούν την υπερβολική υγρασία από το σώμα, χαμηλώνουν την πίεση, ενδυναμώνουν το ουροποιητικό σύστημα και την ουροδόχο κύστη.

- Η Φτελιά ηρεμεί το μυαλό και δυναμώνει το στομάχι.

- Το σφεντάμι καταπολεμά τους ξηρούς ανέμους και βοηθά στην ελάττωση κάθε πόνου.

- Το χαρούπι βοηθά στην εξάλειψη της εσωτερικής θερμότητας και ισορροπεί τη κατάσταση της καρδιάς.

- Η Ινδοσύκη ή τα σύκα Μπενγκάλι καθαρίζουν την καρδιά και βοηθούν στην εξάλειψη της υγρασίας από το σώμα.

- Η κανέλα μπορεί να αφαιρέσει το κρύο από την καρδιά και το στομάχι.

- Τα έλατα βοηθούν στην απορρόφηση των μωλώπων για να μειώσουν τον ιδρώτα και να θεραπεύσουν τα κατάγματα των οστών.

- Η Λευκαγκαθιά βοηθά στην πέψη, στην ενδυνάμωση του εντέρου και στην καταπολέμηση της χαμηλής πίεσης.

- Οι σημύδες βοηθούν στην μείωση της θερμοκρασίας του σώματος, στην εξάλειψη της υγρασίας του σώματος και στην αποτοξίνωση του σώματος.

- Οι Δαμασκηνιές τρέφουν τη σπλήνα, το στομάχι, το πάγκρεας και ηρεμούν το μυαλό.

- Οι συκές βοηθούν στην μείωση της θερμοκρασίας του σώματος αυξάνοντας το σάλιο, επίσης θρέφουν την σπλήνα και βοηθούν στην θεραπεία της διάρροιας.

- Τα εξογκώματα των ριζών από τα κυπαρίσσια βοηθούν στην ενδυνάμωση της ουροδόχου κύστης και ανακουφίζουν τα προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος των γυναικών.

Να έχετε στο μυαλό σας πως τα μικρά δέντρα δεν έχουν αρκετή ενέργεια για να σας διευκολύνουν ενώ τα γιγαντιαία ίσως σας πνίξουν στην ενέργεια τους.

Το καλύτερο είναι να επιλέξετε ένα μεσαίο μέγεθος και εύρωστο.

2) Πώς να καθιερώσετε μια ενεργειακή σχέση με ένα δέντρο


Μπορείτε να δημιουργήσετε μια σιωπηλή τελετή επικοινωνίας που είναι κατανοητή μόνο από εσάς και από το δέντρο.

Αλλά πρώτα πρέπει να δείτε την προσωπικότητα του δέντρου και τη ζωή του. Υπάρχουν δέντρα που είναι πολύ γενναιόδωρα και γρήγορα σας δίνουν την ενέργεια που χρειάζεστε.

Άλλα δέντρα είναι αδύναμα ή άρρωστα και χρειάζονται πρώτα τη θεραπευτική σας ενέργεια.

Κάποια είναι φιλικά ενώ κάποια άλλα είναι αδιάφορα αναλόγως με την ενέργεια τους.

Μπορείτε να συνεργαστείτε με όλα μέχρι να βρείτε πιο δέντρο σας βοηθά καλύτερα. Να είστε ανοιχτοί και να τα σέβεστε χωρίς να τα πιέζετε πολύ για την εκπλήρωση του σκοπού σας.

Το πιο σημαντικό είναι πως όταν καθιερώσετε μια σχέση είναι να είστε κοντά στο δέντρο , έτσι ώστε να μπορείτε να ο αγγίζετε, να ανοίγεστε χωρίς να ντρέπεστε και να είστε ξεκάθαροι με τις προσθέσεις σας ενώ δείχνετε αγάπη.

Ενεργοποιώντας αυτά τα 4 στοιχεία θα καθιερώσετε μια ενεργειακή σχέση με το δέντρο:

-αφή

-διαφάνεια

-ειλικρίνεια

-Αγάπη

Απλά σιγουρευτείτε πως περνάτε τουλάχιστον μισή ώρα γύρω από το δέντρο. Ωστόσο, κάποια δέντρα ίσως απαντήσουν γρηγορότερα αναλόγως με την ενέργεια τους.

Κάποιες τεχνικές που μπείτε να εξασκήσετε:


1) Αγκαλιάστε τα δέντραΕξασκηθείτε με το δέντρο. Απορροφήστε την ενέργεια του και μετά επιστρέψτε τη πίσω.

Ο κύκλος Γιν: χρησιμοποιήστε τις παλάμες και το εσωτερικό του χεριού σας.

Ο κύκλος Γιανγκ: χρησιμοποιήστε τα δάκτυλα και το εξωτερικό του χεριού σας.

2)Κοιτάξτε το δέντρο καθιστοί: χρησιμοποιήστε τις παλάμες για να απορροφήσετε το Τσι του δέντρου και στείλτε το πίσω στις ρίζες.3) Διαλογιστείτε κοντά στο δέντρο.Διαλογιστείτε ενώ κάθεστε κάτω από το δέντρο. Απορροφήστε την ενέργεια μέσω των σημείων της μικροκοσμικής τροχιάς.

4) Κοιτάξτε όρθιοι το δέντρο.Απορροφήστε το Τσι του δέντρου και την ενέργεια της γης από το κεφάλι.

3. Πως ξεκινά η θεραπευτική διαδικασία;


Να επισκέπτεστε το δέντρο τακτικά. Το χτίσιμο της σχέσης με το δέντρο χρειάζεται περισσότερο χρόνο από αυτή των ανθρώπων.

Αλλά αν συνεχίσετε να επιστρέφετε στο ίδιο δέντρο είναι πιθανότερο να διαρκέσει η φιλία σας μαζί του.

Μόλις ξεκινήσετε να το επισκέπτεστε, σύντομα θα σας περιμένει. Κάποιοι λένε ότι ίσως του λείψει η παρουσία σας. Η δημιουργία πνευματικής επικοινωνίας με δέντρο είναι σαν να δημιουργείτε αγάπη, απαιτεί φιληδονία και τρυφερότητα.

Όταν τελικά καθιερώσετε αυτή την επικοινωνία, δε θα χρειάζεται πλέον να ελέγξετε την κατάσταση. Απλώς αφήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει και να λιώσει σε αυτή την επικοινωνία.

Επιτρέψτε στο δέντρο να σας καθοδηγήσει προς την θεραπεία. Μπορεί να θεραπεύσει το θέμα σας ή να σας καθοδηγήσει πνευματικά για το πώς να βρείτε επιπρόσθετη βοήθεια.

Αν μη τι άλλο, θα θεραπεύσει τη πνευματική πτυχή του προβλήματος σας.

«Στην Ιαπωνία οι άνθρωποι κάνουν το 'μπάνιο στο δάσος' όπου περνούν ήρεμα τον χρόνο τους απορροφώντας τη σοφία των αρχαίων δασών, πηγαίνοντας μακρινές βόλτες ανάμεσα στα δέντρα για να διεγείρουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Στον Ταοϊσμό οι μαθητές ενθαρρύνονται να διαλογίζονται ανάμεσα στα δέντρα και πιστεύεται ότι τα δέντρα θα απορροφήσουν την αρνητική ενέργεια, αντικαθιστώντας την με υγιεινή. Τα δέντρα θεωρούνται πηγή συναισθηματικής και φυσικής θεραπείας και τα ίδια ως διαλογιστές απορροφούν τις παγκόσμιες ενέργειες.»

Σημείωση: Η συμβουλή μας είναι πρώτα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε άλλο ως επιπρόσθετη βοήθεια.

Μετάφραση: awakengr.com via lifecoachcode

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...