Μελέτες δείχνουν πως το θυμίαμα βοτάνων κάνει πολλά περισσότερα...

Μελέτες δείχνουν πως το θυμίαμα βοτάνων κάνει πολλά περισσότερα... Γνωρίζετε για το θυμίαμα από βότανα και για τα οφέλη του; Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε το ιστορικό του και γιατί θα πρέπει να το κάνουμε στο σπίτι μας.

Η πρακτική του χρονολογείται από την προϊστορική εποχή και ακόμα χρησιμοποιείται πολύ παγκοσμίως για τον καθαρισμό στα πάντα από κατοικίες μέχρι ανθρώπινα πνεύματα. Ωστόσο πρόσφατες μελέτες έριξαν φως στην δημοτικότητα αυτής της δραστηριότητας, αποκαλύπτοντας πως το κάψιμο ορισμένων φυτικών ουσιών καθαρίζει τα βλαβερά βακτήρια.

Όλη η Δύση έκαιγε βότανα και φυτά για πνευματικούς σκοπούς και αυτή η δραστηριότητα στηρίζεται σταθερά στις ευαισθησίες των αρχαίων πολιτισμών όπου, ιστορικά, το θυμίαμα πιστεύεται ότι έκθετε τα πνεύματα διάφορων «συμμάχων» για να παρέχει ησυχία και ισορροπία στο άτομο ή σε μια ομάδα ατόμων.

Με αυτόν τον τρόπο, η πρακτική χρησιμοποιούνταν για να καθαρίσει την πνευματική και συναισθηματική αρνητικότητα η οποία είχε χτιστεί σε ένα άτομο ή σε έναν χώρο.

Φυσικά, υπάρχουν σκεπτικιστές που υπονομεύουν την πρακτική ως μη επιστημονική και την παρομοιάζουν με μαγεία. Αυτή η πρακτική έχει αρνητική σχέση με μια μορφή πολιτισμικού ιμπερεαλισμού, όπου οι παραδόσεις των φτωχών πληθυσμών συνυπάρχουν με τους απογόνους των κατακτητών τους.

Το επιστημονικό έγγραφο με τίτλο «Φαρμακευτικοί Καπνοί» που εκδόθηκε στο Journal of Ethnopharmacology εστιάζει τον επιστημονικό φακό σε αυτή την πρακτική, η οποία χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο παγκοσμίως, παρά τον σκεπτικισμό.

Χρησιμεύει για να είναι ενάντια στον ρόλο που έχει παίξει αυτή η πρακτική σε ένα πολιτισμικά διαφορετικό φάσμα θρησκειών και φυλετικών πεποιθήσεων.

Η μελέτη εξέτασε τα φυτικά και μη φυτικά φάρμακα που χορηγήθηκαν με την καύση διάφορων ουσιών.

Η έρευνα περιλάμβανε πληροφορίες από 50 χώρες πάνω από 5 ηπείρους και ανακάλυψε, κυρίως, πως ο καπνός χορηγούμενος με φάρμακο χρησιμοποιείται να βοηθά στη λειτουργία του πνεύμονα, του εγκεφάλου και του δέρματος. Επιπλέον, αποκαλύφθηκε πως οι παθητικοί καπνοί διπλασιάστηκαν, ένα είδος καθαρισμού του αέρα.

Ο στόχος της έρευνας ήταν να δει αν θα μπορούσαν ή όχι αυτές οι φαρμακευτικές παραδόσεις καπνού να διερευνηθούν από τη δυτική ιατρική επειδή «Τα οφέλη των καμένων φαρμάκων παραδίδονται γρήγορα στον εγκέφαλο, ο οργανισμός τα απορροφά πιο αποτελεσματικά και έχουν χαμηλότερο κόστος παραγωγής.»

Ένα ακόλουθο έγγραφο που εκδόθηκε στο ίδιο περιοδικό, « Οι φαρμακευτικοί καπνοί μειώνουν τα αερομεταφερόμενα βακτήρια» ανακάλυψε πως η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως εκτός από τα οφέλη για την υγεία, το θυμίαμα είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό.

«Παρατηρήσαμε πως μια ώρα θεραπείας από φαρμακευτικό καπνό που προέρχεται από την καύση ξύλου και ένα μίγμα από ευωδών και φαρμακευτικών βοτάνων ((havan sámagri= υλικό που χρησιμοποιείται για την φωτιά σε όλη την Ινδία), σε εναέριο βακτηριακό πληθυσμό προκάλεσε την μείωση πάνω από 94% του ποσοστού των βακτηρίων σε 60 λεπτά και η ικανότητα του καπνού να καθαρίζει ή να απολυμάνει τον αέρα και να κάνει το περιβάλλον πιο καθαρό διατηρήθηκε για 24 ώρες σε κλειστό δωμάτιο.

Η απουσία των παθογόνων βακτηρίων Corynebacterium urealyticum, Curtobacterium flaccumfaciens, Enterobacter aerogenes (Klebsiella mobilis), Kocuria rosea, Pseudomonas syringae pv. persicae, Staphylococcus lentus, και Xanthomonas campestris pv. Tardicrescens σε ανοιχτό δωμάτιο ακόμα και μετά από 30 ημέρες είναι ενδεικτικά του βακτηριοκτόνου δυναμικού της θεραπευτικής αγωγής του καπνού.

Αποδείξαμε πως η χρήση του φαρμακευτικού καπνού είναι πιθανό να εξαλείψει εντελώς τα διάφορα φυτικά και ανθρώπινα παθογόνα βακτήρια του αέρα μέσα σε περιορισμένο χώρο.»

Εν συντομία, το κάψιμο θεραπευτικών βοτάνων καθάρισε τον πληθυσμό των αερομεταφερόμενων βακτηρίων κατά 94% και ο χώρος βρέθηκε απολυμασμένος μια μέρα μετά. Ακόμα, ένα μήνα μετά το θυμίαμα, μεγάλο μέρος των παθογόνων που βρέθηκαν αρχικά ήταν ακόμα μη ανιχνεύσιμα.Αυτό έχει σπουδαίες επιπτώσεις, καθώς η σύγχρονη ποιότητα του αέρα στον ανεπτυγμένο και μη ανεπτυγμένο κόσμο είναι άθλια και περιέχει έως και 1800 βακτηριακούς τύπους, πολλούς από αυτούς παθογόνοι. Με την αυξανόμενη θανατηφόρα σειρά αντιμικροβιακών ανθεκτικών στελεχών, θα χρειαστούμε όση περισσότερη βοήθεια γίνεται.

Οι συμβατικές μέθοδοι αποστείρωσης συχνά χρησιμοποιούν χημικά μίγματα τα οποία τυπικά είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά από ότι υποτίθεται ότι είναι. Το θυμίαμα, φαίνεται να είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική, ενώ είναι επίσης φυτικό και ασφαλές στην χρήση.

Συμπερασματικά, η αρχαία πρακτική του καψίματος ισχυρών φυτικών υλικών ίσως να είναι παραπάνω από μια πρωτόγονη πεποίθηση που μπορούμε να αγνοήσουμε απλά επειδή δεν είναι επιστημονική.

Φυσικά, αυτό δεν πρέπει να απομακρύνει τις ιδιότητες του θυμιάματος από τον χώρο των ενεργειακών συστημάτων, του καθαρισμού της ψυχής και τη δύναμη της αρωματοθεραπείας.
Μετάφραση: awakengr.com via consciousreminder

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...