Ζώδια και Υγεία

Ζώδια και Υγεία Ο άνθρωπος είναι φορέας κοσμικών δυνάμεων κι έτσι αναπαριστάνεται πολλές φορές με εσωτερικές απεικονίσεις των επτά Τσάκρα ή κέντρων δύναμης, που το καθένα συσχετίζεται με κάποιο όργανο καθώς και μ' έναν πλανήτη, την ενέργεια του οποίου διοχετεύει στην ανθρώπινη ζωή. Το σύμπαν είναι ένας ζωντανός οργανισμός όπου όλα τα μέρη του είναι συνδεδεμένα ενεργειακά και αλληλεξαρτημένα. Οι νόμοι και οι ενέργειες του σύμπαντος επηρεάζουν το φυσικό σώμα του ανθρώπου και δημιουργούν σχέσεις και αναλογίες. Από τις σχέσεις αυτές απορρέει η επίδραση των ζωδίων στην υγεία του φυσικού σώματος.

Κριός

Κριός κυβερνά το κεφάλι και το πρόσωπο. Οι Κριοί συχνά υποφέρουν από πονοκεφάλους και άλλες αδιαθεσίες, ιδιαίτερα όταν στην ζωή τους υπάρχει περισσότερη κίνηση απ' όση έχουν συνηθίσει. Υψηλοί πυρετοί, ανωμαλίες στον εγκέφαλο, ρινίτιδα, μικρές παθήσεις στα μάτια είναι συχνά συμπληρώματα για τον Κριό. Ένταση τους προκαλούν και οι ήττες τους, από τις οποίες επηρεάζονται συχνά, εφόσον δρουν παρορμητικά.

Η ηρεμία, η χαλιναγώγηση των παθών και μια διατροφή πλούσια σε φωσφορικό κάλιο, το οποίο μαζί με το λεύκωμα παράγει τα εγκεφαλικά κύτταρα, είναι οι βασικοί δρόμοι για την διατήρηση της υγείας και της ισορροπίας στους Κριούς.

Ταύρος

Taurus 640x480Ο Ταύρος κυβερνά το λαιμό, το λάρυγγα, τα δόντια, τη γλώσσα, τα γεννητικά όργανα, τη σπονδυλική στήλη και τα πόδια. Η καλή σχέση των ταύρων με τις γεύσεις, σε συνδυασμό με την νωχελικότητα που τους διακρίνει, ευθύνεται για προβλήματα παχυσαρκίας και ό,τι αυτή συνεπάγεται.

Η άσκηση, ο καθαρός αέρας και ένα υγιεινό διαιτολόγιο πλούσιο σε τροφές με θειικό νάτριο, το οποίο καθορίζει την ποσότητα του νερού στο σώμα, προστατεύουν την υγεία των Ταύρων, οι οποίοι πάντως γενικά διακρίνονται για τον γερό οργανισμό τους και την ευρωστία τους.

Δίδυμοι

Λόγω της έντονης, δημιουργικής ζωής τους, οι Δίδυμοι έχουν συνήθως προβλήματα υγείας, που έχουν κάποια σχέση με το νευρικό τους σύστημα. Το ζώδιο των Διδύμων κυβερνά το αναπνευστικό σύστημα, τους πνεύμονες, τα χέρια και το νευρικό σύστημα.

Η υπερένταση και οι νευρικές ενοχλήσεις ξεπερνιούνται με ηρεμία και ασκήσεις χαλάρωσης. Ένας Δίδυμος καλό θα ήταν να επιλέγει τροφές πλούσιες σε χλωριούχο ποτάσα, η οποία συμβάλει στην καλή κυκλοφορία τους αίματος.

Καρκίνος

Το ζώδιο του Καρκίνου κυβερνά το στομάχι και το πεπτικό σύστημα, το στήθος και το στέρνο. Το πιο ευαίσθητο σημείο του, όμως, είναι το στομάχι του. Οι δυνατές συγκινήσεις και τα έντονα συναισθήματα τού δημιουργούν προβλήματα, ενώ την κατάσταση υποβοηθά η βουλιμία των Καρκίνων.

Αυτό που χρειάζονται είναι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και νερό.

Λέων

Λέων κυβερνά την καρδιά, την πλάτη και τη σπλήνα. Οι Λέοντες είναι επιρρεπείς στις καρδιακές παθήσεις, στην κύφωση της σπονδυλικής στήλης και σε αρρώστιες που επηρεάζουν την καρδιά. Γενικά πάντως έχουν θαυμάσια κράση, την οποία όμως πρέπει να φροντίζουν.

Πρέπει να αποφεύγουν το άγχος και τις εντάσεις, οι οποίες επιβαρύνουν την καρδιά και να εμπλουτίζουν τη δίαιτά τους με φυσικές τροφές που περιέχουν βιταμίνες.

Παρθένος

Παρθένος κυβερνά το νευρικό σύστημα και τα έντερα.
Πολλοί Παρθένοι έχουν μόνιμο σύντροφο της ζωής τους τα ηρεμιστικά χάπια.
Λίγη περισσότερη αισιοδοξία είναι η απάντηση στο άγχος που κυριεύει τα άτομα που ανήκουν σ' αυτό το ζώδιο. Οι Παρθένοι συνήθως φροντίζουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους.

Μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και θειικό κάλλιο και η αποφυγή της υπερέντασης οδηγούν τους Παρθένους στην ισορροπία, η οποία είναι άλλωστε ένα μόνιμο ζητούμενό τους.

Ζυγός

Το ζώδιο του Ζυγού κυβερνά τα νεφρά, την ουροδόχο κύστη, τις ωοθήκες, τις φλέβες και τη γενική ισορροπία του σώματος. Αυτή η ισορροπία είναι εύκολο να ανατραπεί από οποιαδήποτε κατάχρηση.

Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φωσφορικό νάτριο και η δράση χωρίς υπερβολές οδηγούν τους Ζυγούς στην αποφυγή της παχυσαρκίας.

Σκορπιός

Σκορπιός κυβερνά τα γεννητικά όργανα, το απεκκριτικό σύστημα, το λεπτό έντερο και το κάτω μέρος της λεκάνης. Οι Σκορπιοί δεν αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα υγείας, όταν όμως αυτά τους παρουσιάζονται συνήθως είναι αρκετά σοβαρά. Η υπερβολή εξάλλου είναι χαρακτηριστικό τους, συνεπώς ένας σημαντικός κίνδυνος γι' αυτούς πάντα είναι οι καταχρήσεις.

Πρέπει να διατρέφονται με τροφές πλούσιες σε θειικό ασβέστιο και να χαλιναγωγούν την έντονη ροπή τους προς τις ακρότητες.

Τοξότης

Το ζώδιο του Τοξότη κυβερνά το συκώτι, τους γοφούς, τους μηρούς, το ισχιακό νεύρο και λιγότερο το αρτηριακό σύστημα. Συχνά η ανησυχία και η υπερκινητικότητά του επηρεάζουν τη διατροφή και τον ύπνο του.

Τον ωφελούν τροφές πλούσιες σε πυριτικό άλας και οφείλει να δώσει σημασία στην τακτικότητα των γευμάτων του και στα προβλήματα που πιθανόν του δημιουργεί η κινητικότητά στη σπονδυλική του στήλη.

Αιγόκερως

Αιγόκερως κυβερνά τα γόνατα, την επιδερμίδα, τα οστά, επηρεάζει επίσης τα δόντια, τους συνδετικούς ιστούς και τα συμπαθητικά νεύρα. Ο Κρόνος, ο πλανήτης της μακροζωίας, του επιφυλάσσει συχνά φιλάσθενη παιδική ηλικία αλλά όσο περνούν τα χρόνια η δύναμή του μεγαλώνει προοδευτικά και αρρωσταίνει σπάνια. Θεωρείται ψυχρό ζώδιο και συχνά έχει προβλήματα με τη θερμοκρασία του σώματός του. Η αυτοπειθαρχία που χαρακτηρίζει τους Αιγόκερους τους βοηθά να αποφεύγουν τις καταχρήσεις.

Η διατροφή τους θα πρέπει να περιλαμβάνει πολλές πρωτεΐνες που έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος καθώς και τροφές πλούσιες σε φωσφορικό ασβέστιο που βοηθά τον σχηματισμό των οστών και τη διαμόρφωση των πεπτικών υγρών.

Υδροχόος

Υδροχόος κυβερνά το κυκλοφορικό, τις κλειδώσεις, τους τένοντες και το νευρικό σύστημα. Οι Υδροχόοι συχνά αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα, τα οποία μπορούν να ξεπεράσουν με την αισιοδοξία που τους χαρακτηρίζει. Συνήθως είναι πολυάσχολοι, με μια ροπή προς τις ανθυγιεινές συνήθειες,

Η διατροφή τους θα πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνες και οτιδήποτε κάνει καλό στο αίμα. Επίσης τροφές πλούσιες σε αλάτι βοηθούν τον οργανισμό στην καλή χρήση των υγρών.

Ιχθείς

Οι ιχθείς εξουσιάζουν το λαιμό, το συκώτι και το μεταβολισμό. Ρέπουν σε κακή λειτουργία των αδένων και αρρωσταίνουν από εσωτερικές καταστάσεις, υπερένταση, άγχος. Καταφεύγουν εύκολα στη χρήση φαρμάκων.

Η διατροφή τους θα πρέπει να περιλαμβάνει σίδηρο, ο οποίος χαρίζει ζωντάνια και ενέργεια, ενώ στον τρόπο ζωής τους θα πρέπει να προσαρμόσουν τακτικά γεύματα και να ενδυναμώσουν το σθένος τους απέναντι στις ευαισθησίες που τους χαρακτηρίζουν.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

• Γ. Α. Πλάνα: «Ο Ζωδιακός κύκλος στην παγκόσμια μυθολογία», Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη
• Τόμας Κέρτις: «Ζωδιακός Κύκλος», Εκδόσεις Μπαρμπουνάκης

Πηγή: nea-acropoli-athens.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...