4 τρόποι να καταπολεμήσετε τις κρίσεις πανικού μια για πάντα

4 τρόποι να καταπολεμήσετε τις κρίσεις πανικού μια για πάντα Πολλοί είναι εκείνοι που βιώνουν σοβαρό συναισθηματικό άγχος εξαιτίας της υπερβολικής πίεσης, που οδηγεί σε κρίσεις πανικού. Τα συμπτώματα είναι αρκετά σκληρά, όμως υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό.

Στη λίστα που ακολουθεί, θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις κρίσεις πανικού, αλλά και τεχνικές για την καταπολέμησή τους.

Ποια είναι τα κύρια συμπτώματα



© depositphotos

Οι κρίσεις πανικού συνήθως χαρακτηρίζονται από τα παρακάτω συμπτώματα:

  • Έρχονται και φεύγουν σε μικρές περιόδους και διαρκούν 5-20 λεπτά.

  • Μετά το ξέσπασμα, ολόκληρο το σώμα σας μπορεί να νιώθει εξαντλημένο. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός σας προετοιμάζει το σώμα σας για τον πραγματικό κίνδυνο και χρειάζεται ενέργεια γι’ αυτό.

  • Όσοι πάσχουν από κρίσεις πανικού, μερικές φορές νιώθουν πόνους στο σώμα και πηγαίνουν συχνά στο γιατρό. Πιστεύουν ότι υπάρχει πραγματική απειλή για τη ζωή τους.

  • Κατά τη διάρκεια των κρίσεων, μπορεί να βιώσετε μια αίσθηση ουτοπίας, σαν να βλέπετε τον εαυτό σας έξω από το σώμα σας. Μπορεί να μην αναγνωρίζεται το μέρος.

  • Οι κρίσεις πανικού είναι μία πολύ προσωπική εμπειρία. Σπάνια αποκαλύπτει η συμπεριφορά ενός ατόμου ότι βιώνει μία κρίση τη συγκεκριμένη στιγμή.


Τι είναι η κρίση πανικού


Υπάρχει μια θεωρία, που λέει ότι οι κρίσεις πανικού είναι κληρονομιά των προϊστορικών προγόνων μας. Σε καταστάσεις επικίνδυνες ή απειλητικές για τη ζωή τους, το σώμα τους προετοιμαζόταν να επιτεθεί ή να τρέξει. Η γρήγορη αναπνοή, η κλιμάκωση των αντανακλαστικών και η υπερβολική εφίδρωση, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του μηχανισμού επιβίωσης. Σήμερα κάθε στρεσογόνα κατάσταση προκαλεί τα ίδια συμπτώματα, κι ας μην υπάρχει κάποια απειλή για τη ζωή μας.

Τι μπορείτε να κάνετε


Μην ανησυχείτε, δεν υπάρχει πραγματική απειλή για τη ζωή σας. Μπορείτε να ελέγξετε τις κρίσεις πανικού σας. Μία κλινική ψυχολόγος εξηγεί τι μπορείτε να κάνετε αμέσως μετά την έναρξη μιας κρίσης:


Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε μια και καλή από τις κρίσεις πανικού


Μία ψυχολόγος συνιστά να ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές:

  • Αποφύγετε στρεσογόνες καταστάσεις

  • Μάθετε να χαλαρώνετε (να κοιμάστε καλά, να ξεκουράζεστε τακτικά, να τρώτε υγιεινά και να κάνατε διαλογισμό)

  • Συμβουλευτείτε έναν γιατρό και ελέγξτε ολόκληρο το σώμα σας

  • Προσπαθήστε να βρείτε έναν λόγο για την εμφάνιση των κρίσεων και αντιμετωπίστε τον ορθολογικά



tilestwra

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...