Ελλάδα, Τα μυστικά του παρελθόντος (Ντοκιμαντέρ)


Μια μεγάλη παραγωγή που αφορά στην Ελλάδα και στον αρχαίο Πολιτισμό της -και κατ’ επέκταση τις επιρροές της στον δυτικό πολιτισμό- έχει βγεί σε αίθουσες IMAX (γιγάντιες οθόνες) σε Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία, Σιγκαπούρη και Σουηδία. Η ταινία, έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας ωστε να αναπαραστίσει το παρελθόν όσο πιο πειστικά γίνεται. Χρησιμοποιούνται εναέριες λήψεις, που ομολογώ πως είναι αρκετά εντυπωσιακές. Για όλες τις λεπτομέρειες, μπορείτε να επισκεφθείτε το πολύ καλό website του Greece: Secrets of the Past και να ενημερωθείτε.

Παράλληλα, διατίθεται σε Region 1 DVD απο το Amazon αλλά και σε pay-per-view απο το VEOH. Παραγωγός είναι ηMacGillivray Freeman Films Educational Foundation και παρουσιάζει η γνωστή απο το My Big Fat Greek Weddingελληνοαμερικανίδα Nia Vardalos . Δεν ξέρω πότε θα δούμε το DVD σε Region 2 ή πότε θα μας επιτρέψει το VEOH να το παρακολουθήσουμε -καθώς προς το παρόν παίζει μόνο σε US- αλλά ανυπομονώ.

Αναλογιζόμενος την δύναμη του κινηματογράφου, πιστεύω πως μια τέτοια κίνηση, αποτελεί μια τεράστια διαφήμιση για την βιομηχανία του Τουρισμού και υποθέτω, μεταφέρει στον θεατή τις αλήθειες που κάποιοι προσπαθούν -ευτυχώς μάταια- να παραχαράξουν. Θα έλεγα μάλιστα, πως οι απόδημοι Έλληνες ήταν, είναι και θα είναι οι μεγάλοι ευεργέτες αυτής της χώρας. Στην τελική, ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός αποτελεί παγκόσμια περιουσία.
Δείτε το εδώ :

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Διάβασμα: Τα 5 μεγαλύτερα οφέλη του για την υγεία

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...