Ξεκίνησε έντονη γεωμαγνητική δραστηριότητα στη Γαία. - Σήμερα υπάρχει ευθυγράμμιση με Elenin!

Περίπου κατά τις 18.30 σήμερα το απόγευμα ξέσπασε απότομα έντονη γεωμαγνητική καταιγίδα κατηγορίας 8 με βάση την μέτρηση του K-index. Το K-index είναι μια ομαλοποιημένη ακέραιη ένδειξη που δηλώνει τις παρεμβολές στον οριζόντιο άξονα του μαγνητικού πεδίου της Γης, και η κλίμακά του είναι από 0 εως 9 και όταν ξεπερνάει το 5 ενδεικνύει μαγνητική καταιγίδα.H κατηγορία 8 αντιστοιχεί σε καταιγίδα κατηγορίας G4 με βάση την κλίμακα της NOAA (Κέντρο Πρόβλεψης Καιρού στο Διάστημα) για τις γεωμαγνητικές καταιγίδες. Η G-scale της NOAA έχει κλίμακα G0 εως G5. Οι καταιγίδες G4 χαρακτηρίζονται ως πολύ ισχυρές, είναι σχετικά σπάνιες και επηρεάζουν ως εξής τα παρακάτω: - Ενέργεια: πιθανές αστάθειες στην τροφοδότηση και στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας. - Διαστημικές επιχειρήσεις: πιθανή επιφανειακή φόρτιση και απώλεια προσανατολισμού. - Λοιπά: Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες μέχρι και HF συχνότητα, σέλας στις 45 μοίρες (τυπικά είναι πάνω από τις 60). 


1. Κ-index της Γης. 2. Δραστηριότητα του Ήλιου (φαίνεται η ώρα που ξεκίνησε η καταιγίδα). 3. Σημεία που επηρεάζει η καταιγίδα την ώρα της ανάρτησης. 


Τα σχεδιαγράμματα είναι από μετρήσεις δορυφόρων της ΝΑSA που μπορούν να βρεθούν εδώ: http://www.solarham.com/index.htm παραπάνω πληροφορίες για τις καταιγίδες στα αγγλικά εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/K-index http://en.wikipedia.org/wiki/Geomagnetic_storm http://www.swpc.noaa.gov/NOAAscales/

Αναδημοσίευση από: http://www.katohika.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...