Διαλέξτε μια κάρτα και διαβάστε το καθοδηγητικό μήνυμα του Όσσο

Διαλέξτε μια κάρτα και διαβάστε το καθοδηγητικό μήνυμα του Όσσο Κατά τη διάρκεια της ζωής του ο Όσσο Ραζνίς θεωρούνταν αμφιλεγόμενος μυστικιστής, γκουρού και πνευματικός δάσκαλος. Έγινε γνωστός ως πνευματικός γκουρού όχι μόνο στην Ινδία αλλά και διεθνώς.

Οι διδασκαλίες του εστιάζουν στην αναγκαιότητα για διαλογισμό, επίγνωση, αγάπη, γιορτή, κουράγιο, δημιουργικότητα και ευθυμία. Όλα αυτά πιστεύει ότι καταπιέζονται από τα παραδοσιακά συστήματα πεποιθήσεων, τις θρησκευτικές παραδόσεις και την κοινωνικοποίηση.

Ποια από αυτές τις κάρτες Ζεν θα διαλέξετε για να λάβετε ένα καθοδηγητικό μήνυμα;



Αν επιλέξατε την κάρτα Ζεν…

1- Εσωτερική φωνή


Αν έχετε βρει την αλήθεια μέσα σας δεν υπάρχει τίποτα άλλο να ανακαλύψετε σε αυτή την πλήρη ύπαρξη. Η αλήθεια δουλεύει μέσα σας.

Όταν ανοίγετε τα μάτια σας, είναι η αλήθεια που τα ανοίγει. Όταν κλείνετε τα μάτια σας, είναι η αλήθεια που το κάνει.

Είναι ένας καταπληχτικός στοχασμός. Αν μπορείτε απλώς να καταλάβετε το κόλπο δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα.

Οτιδήποτε και αν κάνετε γίνεται από την αλήθεια. Όταν περπατάτε, είναι η αλήθεια, όταν κοιμάστε είναι η αλήθεια που ξεκουράζεται, όταν μιλάτε είναι η αλήθεια που μιλά, όταν είστε σιωπηλοί είναι η αλήθεια που σωπαίνει.

Είναι από τις πιο απλές τεχνικές διαλογισμού: Σιγά σιγά όλα μπαίνουν στη θέση τους με αυτή την απλή συνταγή και μετά δεν χρειάζεται πλέον η τεχνική.

Όταν θεραπεύεστε, παραμερίζετε τον διαλογισμό, όπως σταματάτε τα φάρμακα μετά από θεραπεία. Τότε ζείτε στην αλήθεια: ζωντανοί, λαμπροί, ευτυχισμένοι και χαρούμενοι.

Όλη η ζωή σας γίνεται μια προσευχή, μια κατάσταση προσευχής, τιμής και ομορφιάς που δεν ανήκει στην κοσμική ζωή, μια ακτίνα φωτός που προέρχεται πέρα από το σκοτάδι του κόσμου.

Η συμβουλή του Όσσο για την 1η κάρτα Ζεν: Η εσωτερική φωνή δε μιλά με λέξεις αλλά με τη γλώσσα της καρδιάς. Είναι σαν ένα μαντείο που λέει μόνο την αλήθεια. Αν είχε πρόσωπο, θα ήταν στο κέντρο αυτής της κάρτας: άγρυπνο, παρατηρητικό και ικανό να αποδεχθεί και το σκοτάδι και το φως, συμβολίζεται με δυο χέρια που κρατούν ένα κρύσταλλο. Ο κρύσταλλος από μόνος του αντιπροσωπεύει την σαφήνεια που προέρχεται από την υπέρβαση όλων των δυαδικοτήτων.

Η εσωτερική φωνή μπορεί επίσης να είναι πολύ παιχνιδιάρα καθώς εισέρχεται βαθιά στα συναισθήματα και ξανά-αναδύεται για να ανέβει προς τον ουρανό σαν δύο δελφίνια που χορεύουν στο νερό της ζωής. Συνδέεται με τον σύμπαν μέσω του μισοφέγγαρου που είναι σαν στέμμα και με τη γη που αντιπροσωπεύεται από τα πράσινα φύλλα στο φόντο.

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή όπου φαίνεται ότι πολλές φωνές μας ωθούν στην άλλη πλευρά. Η σύγχυση σε τέτοιες καταστάσεις είναι μια υπενθύμιση να αναζητήσουμε τη σιωπή και να επικεντρωθούμε. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να ακούσουμε την αλήθεια μας.

2- Πάλη


Την μια στιγμή ήταν εδώ και την άλλη έφυγε. Τη μια στιγμή είμαστε εδώ και την άλλη έχουμε φύγει.

Και αυτή την απλή στιγμή υπάρχει τόση πολλή βία, φιλοδοξία, πάλη, σύγκρουση, θυμός, μίσος... Και όλα αυτά γι αυτή τη μικρή στιγμή!

Απλώς περιμένουμε το τρένο να έρθει στην αίθουσα αναμονής του σταθμού και δημιουργούμε πολλή φασαρία: μαλώνουμε, πληγώνουμε ο ένας τον άλλον, προσπαθούμε να αναλάβουμε την ηγεσία και να κυριαρχήσουμε: όλα είναι πολιτική. Και τότε το τρένο έρχεται και φεύγουμε για πάντα.

Η συμβουλή του Όσσο για την 2η κάρτα Ζεν: Η φιγούρα σε αυτή την κάρτα είναι εντελώς καλυμμένη με μια πανοπλία. Μόνο το βλέμμα θυμού του και το λευκό των αρθρώσεων του φαίνονται στις γροθιές του.

Αν κοιτάξετε τη πανοπλία πιο προσεκτικά, μπορείτε να δείτε ότι είναι καλυμμένη με κουμπιά, έτοιμα να εκτιναχθούν, αν κάποιος τα πλησιάσει πολύ. Στο φόντο, στην σκιά, βλέπουμε την εικόνα που υπάρχει στο μυαλό του άντρα: δύο φιγούρες να πολεμούν για ένα κάστρο.

Ο εκρηκτικός χαρακτήρας συχνά κρύβει την βαθιά αίσθηση του πόνου. Νομίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο τρομάζουμε τους άλλους για να τους απομακρύνουμε ώστε να αποφύγουμε να ξανά πληγωθούμε.

Βασικά, συμβαίνει το αντίθετο: καλύπτοντας τις πληγές μας με πανοπλία τις εμποδίζουμε από το να θεραπευτούν. Το να «χτυπάμε» τους άλλους μας εμποδίζει από το να λάβουμε την αγάπη και την φροντίδα που χρειαζόμαστε.

Αν αυτή η περιγραφή, φαίνεται να αναφέρεται εσάς, είναι καιρός να σταματήσετε να πολεμάτε. Υπάρχει τόση πολλή αγάπη, αν απλώς της επιτρέψετε να εισχωρήσει. Ξεκινήστε με το να συγχωρήσετε τον εαυτό σας: το αξίζετε.

3- Επιθυμία για αθωότητα


Το Ζεν λέει πως αν παραμερίσετε όλη τη γνώση σας- και όλα όσα συμπεριλαμβάνονται, το όνομα, την ταυτότητα σας, όλα επειδή αυτά έχει τύχει να σας δοθούν από άλλους- αν διώξετε όλα όσα σας έχουν δοθεί από τους άλλους, θα έχετε μια εντελώς διαφορετική ποιότητα στην ύπαρξη σας: την αθωότητα.

Αυτό θα είναι η σταύρωση του προσώπου, της προσωπικότητας και έτσι θα γίνει η ανάσταση της αθωότητας. Θα γίνετε ξανά παιδί, θα αναγεννηθείτε.

Η συμβουλή του Όσσο για την 3η κάρτα: ο γέρος σε αυτή την κάρτα ακτινοβολεί μια αθώα απόλαυση στον κόσμο. Υπάρχει μια αίσθηση ηρεμίας που τον περιβάλλει σαν να είναι σπίτι με τον εαυτό του και όσα του έχει φέρει η ζωή. Φαίνεται να έχει παιχνιδιάρικη επικοινωνία με το έντομο στο χέρι του, σαν να είναι δύο φίλοι. Τα ροζ λουλούδια που πέφτουν γύρω αντιπροσωπεύουν μια στιγμή απελευθέρωσης, χαλάρωσης και γλύκας. Είναι η απάντηση στην παρουσία του, ένας αντικατοπτρισμός των ιδιοτήτων του.

Η αθωότητα που έρχεται από μια έντονη εμπειρία ζωής είναι αληθινή, αλλά όχι παιδική. Η αθωότητα των παιδιών είναι όμορφη αλλά ανήξερη.

Θα αντικατασταθεί από δυσπιστία και αμφιβολία μόλις το παιδί μεγαλώσει και μάθει ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει ένα επικίνδυνο και απειλητικό μέρος. Αλλά η αθωότητα από μια ολοκληρωμένη ζωή έχει την ιδιότητα της σοφίας και της αποδοχής της συνεχούς μεταβαλλόμενης εκπληκτικής ύπαρξης.
Μετάφραση: Awakengr.com via spiritualunite

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γάτα - προστατεύει εσάς και το σπίτι σας από φαντάσματα και...

Η πεταλούδα που νόμιζε ότι ήταν ακόμη κάμπια: Μια ιστορία...

Οι νευροεπιστήμονες συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και...